woensdag 30 december 2015

Hartelijk Gefeliciteerd!

De laatste jarige van ELI C2 dit jaar, niemand minder dan onze eigen trainer/coach Ad!

Ad, van harte gefeliciteerd! Maak er een hele mooie dubbel feestelijke oudjaarsavond morgen!
Natuurlijk ook felicitaties aan Mathijs, Rosalie en Corina.








zondag 27 december 2015

Eindelijk.......... Sparta '25 - ELI C2



Na een ruime week wachten is daar dan eindelijk het verslag. De eindejaar drukte en  natuurlijk de kerstdagen waren er o.a. debet aan dat het deze keer zo lang heeft geduurd. Maar geen nood, hier is het! Helaas geen fatsoenlijke foto’s, het fotograferen met het kunstlicht is niet echt goed te doen met amateur fotomateriaal. Daarom slechts een aantal slechtere foto’s maar beter dan niets.

Wat voor wedstrijd staat ons te wachten? Een heuse derby. Tegen Sparta mogen we aantreden om nog te proberen een plaatsje te stijgen in de ranglijst. Wij staan voor aanvang van de wedstrijd op plek nummer vier en Sparta ééntje boven ons op plek drie. Bij winst, en alleen dan, zouden we stuivertje wisselen en zouden onze jongens en meiden deze competitie afsluiten op een keurige derde plaats. Maar daarvoor moest eerst gewonnen worden. En dat zou tegen een sterk Sparta niet eenvoudig zijn.

Op het mooie hoofdveld van Sparta staan we om 19:00 uur klaar voor de aftrap. Een beetje huiverig beginnen we aan de eerste helft. Het lijkt een beetje of we er niet veel zin in hebben. De schwung wil er niet in komen. Gelukkig loopt het bij Sparta ook niet zoals ze zouden willen en zijn we elkaars gelijke voor wat betreft het spel. 

Totdat al in de zesde minuut Mathijs door weet te breken en met een ferme knal het net te vinden. 0-1 voor ELI! Sparta had dat niet verwacht en duizelde even. Gaandeweg de eerste helft gaat het met ELI steeds beter terwijl Sparta wat afhaakt in de progressie. Het eigen spel word steeds meer gespeeld en het is dan ook niet verwonderlijk dat de Spartaanse zestien steeds vaker bereikt word. Helaas vergeten we de compleet vrijstaande spitsen aan te spelen, maar met schoten uit de tweede lijn word geprobeerd te scoren. Niet het ELI C2 spel en helaas ook niet succesvol. Hoewel de trainers er al heel het seizoen op wijzen dat het tikken veel beter werkt, en wat dan ook bewezen is, het werd niet gedaan. Sparta herpakte goed en na eenentwintig minuten wisten ze al de gelijkmaker te scoren. 1-1. De stand die bleef staan tot aan de rust.

Na de rust waren beide teams erop gebrand om te scoren. Beiden wilden ze de derde plaats in de competitie hebben en ze deden niet voor elkaar onder. Aanvallen over en weer met aan beide zijden gevaarlijke momenten. Daarbij moet ik wel de kanttekening maken dat het spel harder en harder werd. Met name Mathijs werd als spelverdeler zo vaak hard en gemeen op zijn enkels getrapt dat ze waarschijnlijk net zou blauw waren als zijn kousen. ELI verlaagde zich niet tot dat niveau en putte daar alleen maar kracht uit. De weegschaal sloeg dan ook uit richting ELI. Betere combinaties en het eigen spel werd gevonden en vastgehouden en het resultaat was een mooi doelpunt van Christian, voorgegeven vanaf de rechterzijde door Mathijs wist hij de bal op te pikken en hard achter de keeper te schieten. Maar geen 1-2. De grensrechter stond met de vlag omhoog. Buitenspel? Blijkbaar had hij gezien vanaf halverwege de helft dat Chris buitenspel stond. Nou, ondergetekende stond naast het doel en als dat buitenspel was, dan zijn alle tweeënzestig doelpunten die we dit seizoen gescoord hebben buitenspel geweest. Op het moment van spelen stond hij niet buitenspel. Helaas, de scheidsrechter kon niets anders doen dan het vlagsignaal honoreren en het bleef dus 1-1.
 Als kanttekening moet ik zeggen dat ik normaal gesproken hier helemaal geen kritiek heb op de vlagger en scheidsrechter, voor hen zijn het ook momenten. Maar als een beslissing zo enorm fout en misschien wel onsportief is, dan meen ik dat ik er iets van moet zeggen. Bij deze dus. Terug naar de wedstrijd.

Na een tactische wissel, werd ELI sterker en sterker. Met een solo zigzaggend door de Beek en Donkse verdediging heen wist Vincent zichzelf vrij te spelen en met een leep balletje de Spartakeeper te verschalken. Gerechtigheid, een verdiende voorsprong voor ELI C2 1-2 in de vijftiende minuut van de tweede helft.

Nu was het zaak om de voorsprong uit te breiden. Of in ieder geval de achterste linies dicht te houden. Dat dichthouden lukte. Sparta drong hevig aan maar kon geen weg vinden in de ELI muur. De verdediging deed hun uiterste best en Sparta kwam er niet doorheen. ELI bleef echter ook  aanvallen en hoe het ook kan, in de dertigste minuut, een tweede loepzuivere goal werd afgekeurd. Een hard schot op de keeper werd gekeerd. Niet klemvast maar losgelaten. Voor onze mee opgekomen spits een buitenkansje en de losgelaten bal werd ingetikt. Geen 1-3. De keeper kreeg een vrije trap mee omdat hij aangevallen zou worden terwijl hij de bal vast had. Wederom een onbegrijpelijke beslissing. Het was een zuiver doelpunt. De keeper was nog eens niet in de buurt van de bal. Maar goed, de stand was nog steeds in ons voordeel en de wedstrijd duurde nog een paar minuten. We gingen het waarschijnlijk toch redden.

En zo was het. ELI speelde de wedstrijd uit en hield het doel verder schoon. Prima gewerkt van onze jongens en meisjes. De overwinning was verdiend. Hiermee passeren we Sparta in de ranglijst en eindigen we deze competitie op een keurige derde plaats mét een wedstrijd minder gespeeld.
Prima gedaan jongens en meisjes, jullie hebben een heel mooi seizoen gespeeld. In het voorjaar gaan we er weer voor!

Dit was mijn laatste wedstrijdverslag van dit seizoen, binnenkort volgt hier nog een kort verslag van de najaarscompetitie.

Denken degenen die zich hebben opgegeven ook nog aan het zaalvoetbal de achtentwintigste? Van 15:00 uur tot 16:00 uur is het veld gereserveerd voor de C1 en C2 spelers. Ben op tijd! anders gaat het allemaal van je speeltijd af!!

Tot dan of anders, tot volgend jaar!

zaterdag 26 december 2015

Hartelijk Gefeliciteerd!!

Morgen viert onze nummer twee, onze rechtsback, zijn verjaardag. Niels mag zich de hele dag het feestvarken noemen.

Niels, maak er een hele mooie dag van samen met familie en vrienden!


maandag 14 december 2015

De Laarbeekse derby staat op het programma, we gaan naar Sparta toe!!

Het einde van het seizoen komt iets eerder dan gepland. Niet aanstaande zaterdag maar aanstaande donderdag spelen we de laatste wedstrijd van deze competitie. Op verzoek van Sparta is de wedstrijd verplaatst naar aanstaande donderdag en waarom zouden we daar geen gehoor aan geven?

Dit heeft wel gevolgen voor de wedstrijd tegen Rhode. Deze zal nu niet door kunnen gaan omdat na zaterdag officieel de winterstop voor ons in gaat. We eindigen dus de competitie met een wedstrijd minder.

Maar eerst gaan we dus donderdag naar Sparta toe. Met ons eigen spel moet het lukken om daar een hele mooie wedstrijd neer te zetten. Als we spelen zoals afgelopen zaterdag, dan word het weer spannend!!

Enne, Beek en Donk is dichtbij, we hopen dus op heel veel supporters om het seizoen af te sluiten, om ons naar de overwinning te helpen hebben we onze twaalfde man nodig, vooral tijdens een derby!!

Go go go ELI C2!


zondag 13 december 2015

ELI C2 - Schijndel/De Wit C5




Vandaag spelen we de laatste wedstrijd thuis van dit seizoen. Hoewel we nog een inhaalwedstrijd tegoed hebben, thuis, weten we nog niet of die door zal gaan dus we houden het er even op dat dit het laatste thuisoptreden was van ELI C2.

We spelen tegen Schijndel/de Wit C5. Een tegenstander die twee plaatsen onder ons staat in de competitie. Dat betekend dat we op moeten passen voor onderschatting en we zeker op moeten letten. We zullen geconcentreerd aan onze wedstrijd moeten beginnen.

Rond de klok van 12 uur druppelden de eerste spelers binnen en na het omkleden was het al weer snel tijd voor de warming up. Iedereen was vandaag ruim op tijd, complimenten aan allen!

Onder leiding van Wesly en Mathijs werd de warming up uitgevoerd. Zoals altijd ging dit prima. Het team is gewoon één hechte groep die precies weten wat er van hen verlangd word. Prima gedaan!

Om precies één uur was het tijd om te beginnen. Beide teams stonden klaar in de middencirkel en na de gebruikelijke rituelen zoals het handenschudden en de toss kon de wedstrijd beginnen. ELI begon niet goed. Een noodzakelijk omzetting wegens blessures speelde hen parten en het was behoorlijk wennen met andere teamgenoten naast zich. Het was dan ook niet verwonderlijk dat de tegenstander daar van profiteerde en al na vier minuten op voorsprong kon komen. Geklungel van ELI zijde in het eigen strafschopgebied maakte de weg vrij voor de Schijndelse spitsen om vrij voor doel in te schieten.

Schijndel nam het initiatief en ELI werd een beetje dol gespeeld. Ze hadden niets in te brengen tegen de Schijndelse aanvallen. Gelukkig had Stan een engeltje op de lat zitten en werd er niet meer gescoord. In de achttiende minuut een sporadische aanval van ELI. Goed opgezet door ons middenveld werd de bal in de Schijndelse zestien geschoten. Een korte scrimmage met een vijftal spelers zorgde dat de bal bij Christian terecht kwam en deze kon intikken. 1-1. We stonden weer op gelijke voet. Nu was het noodzakelijk om door te zetten. ELI kreeg nieuwe moed en Schijndel trok zich wat terug. In de drieëntwintigste minuut kon Vincent naar het Schijndel doel zigzaggen en hard uithalen. De keeper was kansloos en ELI stond met 2-1 voor. 

Eén zwaluw brengt nog geen zomer en ELI verslapte wat. Schijndel greep deze kans meteen en slechts drie minuten na de 2-1 wisten ze de 2-2 te scoren. Nu was ELI even de weg kwijt en liet Schijndel voetballen. Schijndel werd zo vrij gelaten dat ze in de dertigste minuut de 2-3 op de borden konden zetten. ELI was aan de rust toe. Gelukkig Schijndel ook want er werd nu niet verder aangedrongen. ELI had nog één kans op de gelijkmaker. Met twee spelers en slechts één Schijndel keeper lukte het niet om de bal in het doel te krijgen. Sterker nog, De twee ELI spelers leken samen om de bal te strijden wie hem in mocht schieten. Teruggekomen spelers van Schijndel behoedden hun team voor een tegendoelpunt. Geluk voor Schijndel. Met je teammaat strijden om de bal voor een open doel? Hoog tijd voor de rust volgens mij.
Tijdens de rust werd iedereen gerustgesteld. 2-3 is geen stand om al bang van te worden. Als iedereen het C2 spelletje speelde dan zou het wel goed komen. We zijn tenslotte ELI C2, we zijn een TEAM en we kunnen het aan.

Vol goede moed startte de tweede helft. ELI was heel fris uit de kleedkamer gekomen en er stond een compleet ander team. Het C2 spel werd gevolgd en de vele toeschouwers zagen prima spel. Het resultaat was dat al in de vierde minuut Christian vrijgespeeld werd en de 3-3 in kon tikken. De Beer was los want ELI rechtte de rug en ging vol voor de overwinning. Schijndel wist niet te handelen en drie minuten later kon Mathijs vanaf de linkerzijde van de Schijndelse zestien de bal in de verre bovenhoek schieten. Buiten bereik van iedereen. ELI stond weer op voorsprong. 4-3! ELI bleef aandringen. Drie minuten later was het weer Mathijs, nu vanaf de andere zijde de bal loepzuiver bij Christian op zijn hoofd kon leggen. Deze hoefde alleen de bal maar in te koppen en zijn derde van de dag te maken. 5-3!

Schijndel wist niet wat hen overkwam, maar dat ze uit het veld geslagen waren was duidelijk. Helemaal toen hun centrale verdediger, de beste man aan Schijndel zijde, geblesseerd het veld moest verlaten.  Gelukkig voor hen volgde nu een rustige periode in de wedstrijd. ELI drong niet echt aan. Na een aantal wissels werd de aanval weer gezocht. Met een mooi afstandsschot kon Mathijs in de vijfentwintigste minuut met zijn tweede doelpunt van de dag de 6-3 noteren.


Dat was de genadeslag voor Schijndel. Ze waren moegespeeld en vonden het welletjes. ELI zette nog wel door en in de vierendertigste minuut kon Stephano na goed werk in de zestien de bal oppikken en inschieten. 7-3. De wedstrijd was gespeeld. Toch duurde die nog even want vanwege de vele blessurebehandelingen had het spel zeker een zestal minuten stilgelegen. Hulde aan de scheidsrechter dat hij die ook allemaal bijtelde. Het gaf Schijndel nog wel kans om nog één keer een vuist te maken. In de zesendertigste minuut wisten ze nog éénmaal vrij voor het ELI doel te komen en te scoren. 7-4. Dit was ook meteen de eindstand.


ELI had gedaan wat het moest doen en belangrijk, flexibiliteit getoond. Niet bij de pakken neer gaan zetten toen de ruststand in hun nadeel was, maar zich geconcentreerd op hun sterke punten. En dat zorgde voor goed resultaat. Een prima overwinning van de Blauw-Witten. Proficiat jongens en meisjes!!



Zaterdag spelen we de laatste wedstrijd van het seizoen in Beek en Donk tegen Sparta ’25 C3. Het is belangrijk om dan ook goed voor de dag te komen. Bij een overwinning kunnen we stijgen naar de tweede plaats in de competitie, wel een beetje afhankelijk van de uitslagen van de andere teams (en mits de wedstrijd tegen Rhode ingehaald word.) Zelf ben ik er dan niet bij, ik geef voor die laatste wedstrijd de pen weer door aan Ad.

Misschien tot de inhaalwedstrijd en anders, veel succes zaterdag tegen Sparta!!!


Hartelijk Gefeliciteerd!

We hebben weer een jarige in het team, en dit keer is het Boris!

Na lang geblesseerd te zijn geweest is hij op de goede weg terug en bewees dat vorige week nog door een prachtig doelpunt te scoren!

Boris, maak er een hele leuke dag van met familie en vrienden!