donderdag 25 februari 2016

We gaan "On Tour" naar Liempde!

Aanstaande zaterdag gaan we de eerste uitwedstrijd van deze competitie spelen. In Liempde tegen de plaatselijke club, DVG.

Een club die velen kennen uit afgelopen seizoenen en waar de successen wisselend waren.

Natuurlijk willen de mannen en vrouwen van ELI C2 de goede lijn van afgelopen week doorzetten en de drie punten mee naar Lieshout nemen.

We gaan er met z'n allen voor. Samen kunnen we het klusje klaren!

We vertrekken om 11:45 uur. Ben op tijd!

Go go go ELI C2!


zondag 21 februari 2016

ELI C2 - Blauw Geel '38 C9


Vandaag 20 februari was het voor RKVV ELI C2 de tweede wedstrijd in het voorjaars seizoen. Voor Blauw Geel Veghel hun eerste wedstrijd. Met nog Boris, Levie en Stephano in de ziekenboeg dan wel geblesseerd, gingen we aan de slag. Anouk niet fit genoeg voor een hele wedstrijd, griep op komst, een reserve speler van de D1 geleend en gekregen voor de tweede helft. Jesse Relou zou in de rust aansluiten.


Na een warming-up waarbij de keeper fel werd gemaakt en de rest zich goed warm speelde, werd de wedstrijd bespreking gedaan. Jos zou fluiten, Ad nam de totale coaching voor zijn rekening.  Als scheidsrechter kan je niet met je elftal bemoeien is ons motto.
De lijnen werden in de kleedkamer uiteen gezet, ieder weet zijn opdracht en taak in het veld.
Om 13:00 floot Jos voor het begin van de wedstrijd. In de eerste minuten was Eli duidelijk aan de bal en beheerste het middenveld.  Af en toe een speldenprik in de richting van het doel van Blauw Geel Veghel maar geen echte kansen.


Het spel golfde op en neer. Waarbij het middenveld van Eli toch zeker de overhand had. Er werd rustiger gespeeld dan de vorige week, de passes kwam beter aan. Bij een onderschepping op het middenveld door Vincent werd goed naar buiten gespeeld, Joes ( onze nieuwe speler ) ontving de bal en wist hem voor de pot te zetten. Hierdoor kwam Mathijs in scoringspositie en scoorde met een droge harde knal. 1-0.

Dit geeft de burger moed, er werd goed op positie gespeeld en ieder deed zijn werk .
Vervolgens werd het spel hervat, wat de vorige week fout ging, werd voorkomen. De aanval van Veghel werd meteen verstoord na de aftrap. Op een meter of 25 zag Mathijs dat de keeper verder voor zijn doel stond en probeerde hem te verschalken met een lange boogbal. Helaas ging die net over.


Na 10 minuten kwam Veghel sterk opzetten, een lange bal vanuit het middenveld werd hun rechtsbuiten de diepte ingestuurd. Een communicatie foutje waardoor twee verdedigers elkaar in de wegliepen. Een mooie stift op goal en zowel de verdedigers als onze Stan hadden het nakijken. 1-1.

Een klein foutje maar niet getreurd, de wedstrijd duurt nog lang genoeg. Geen reden tot omzetting van posities of wat dan ook. Iedereen hield zijn koppie hoog en er werd gestreden. Langzaam zagen we dat Eli de overhand kreeg op het speelveld. De combinaties werden beter en secuur uitgevoerd.  Uitbraken werden nog niet volledig benut maar de verdediging van Veghel had het zwaar !


In de 28ste minuut werd er ee. Mooie combinatie die maar net eeggeeerkt kon worden door Veghel. Corner.
De corner werd genomen door Mathijs, de bal kwam voor de voeten van Joes die hem meteen doorgaf aan Christian. Deze bedacht zich niet lang en peerde de bal hard in het net. 2-1
Dat zag er goed uit zo vlak voor de rust. Wel meteen druk op Veghel zetten bij hervatting van het spel.

En ja hoor door de druk die gezet werd door Vincent, Bas en Manon , werd de bal veroverd. De bal ging via rechts over naar links, bij Christian, deze zette hem mooi voor voor Joes en deze schoot hem droog in de korte hoek. 3-1 Eli gaat met voorsprong de rust in .

In de rust toch even wat puntjes op de dpreekwoordelijke i gezet door Jod en Ad. Opletten want nu wil Veghel komen. Opvangen en rustig blijven dpelen geen ruimte weggeven.



Joes werd gewisseld, last van zijn lies. Jesse erin Wouter een linie naar voren.
In de 8ste minuut van de tweede helft werd de bal onderschept door Jesse, deze gaf de bal strak langs de lijn mee aan Wouter, die hem vervolgens afspeelde op Mathijs die de bal vervolgens in het doel schoot. Weer een schitterende combinatie en tik tak voetbal van ons elftal. 4-1



Heel even was Eli zwakker door niet geconcentreerd voetbal, het leek erop dat hun goede flow weg was. Er werden wat foutjes gemaakt, de dekking werd slapper en het mee verdedigen was even ook niet best. Hierdoor kwam Veghel in zijn spel en gevaarlijk voor het doel van Eli. Davy kreeg even een flinke tik op zijn enkel en was aangeslagen. Omdat de wissels even niet voorradig waren een snelle omzetting. Davy spits Christian laatste man. Raar??? Nee hier kon Davy even rustiger aandoen en Christian zou de ballen weg schieten van achteruit
Zo gezegd zo gedaan. In deze opstelling werd Manon aangespeeld vanuit de achterhoede. Nog geen minuut later werd Davy op de rand 16 aangespeeld. Een mooi droog schot en de keeper was verslagen. 5-2



Veghel had het zwaar met Eli. Domineren op het middenveld en goede posities innemen, dat is wel mooi om te zien. Maar niet overmoedig worden want de counter ligt op de loer. Dat bleek wel enkele minuten later, in de 25ste minuut werd er balverlies geleden op het middenveld. Een uitbraak waardoor de aanvaller van Veghel richting het doel kon lopen, helaas kon Stan de bal niet onderscheppen. Niels in een uiterste poging om de bal van richting te veranderen raakt de bal...... helaas net niet genoeg lm de bal uit het doel te houden. Net binnenkant paal ging de bal in het doel van Eli. 5-2 en heel even een paar wat teleurgestelde koppies.

Inmiddels was Manon gewisseld en kwam Anouk erin. Er werden meerdere doelpogingen gedaan door Eli, soms met verzorgd voetbal soms iets te gehaast. Links en rechts moest het middenveld enkele aanslagen op de schenen en enkels incasseren. Dat lukte de ene keer beter dan de andere keer. Vanuit de zijlijn werd tot kalmte gemaand, geen reactie geven op de aanslagplegers.


In de 27ste minuut werd een overtreding op de aanvallers van Eli gepleegd. Dit resulteerde op de linkerflank een vrije schop. Deze werd genomen door Mathijs, inmiddels toch wel een specialist te noemen. De bal vloog in de uiterste hoek van het doel in het net. 6-2 Het ging goed met Eli.
Nu de wedstrijd mooi uitzingen en de 3 punten in Lieshout houden. Bal bezit was nu voornaam, niet verliezen op belangrijke plaatse in het veld.


Toch werd de bal een keer fataal verloren aan de tegenstander die er door middel van een fraaie solo de eindstand bepaalde op 6-3.


Een mooie pot voetbal, niet te grote verschillen maar wel belangrijke momenten zelf opgepakt en ook zelf hersteld (bij de tegen doelpunten)
Rest mij wederom Jesse Relou te bedanken die weer goed ingevallen was.
De kritische supporters achter mij (Ad) langs het veld die de wedstrijd lekker luchtig hielden.
De scheidsrechter die de wedstrijd uitstekend begeleidde.
Een ieder die Eli een warm hart toe draagt.

Volgende week zal de vaste blogger (William) deze blog vullen met zijn visie en beleving. Ik hoop dat iedereen er iedere keer van geniet.



vrijdag 19 februari 2016



Versus


C9
Om 13:00 uur
Sportpark 't Luytelaar
Altijd leuke wedstrijden ☺



zondag 14 februari 2016

Eli C2 - VOW C1








Even prettige wedstrijd wensen


Lars Gilsing




Eindelijk het is zover , het is een zaterdag dat we kunnen spelen. Buiten is het fris maar droog. Het veld zacht zelfs iets of wat zwaar en nat.

Teun Stadegaard in de goal
De C2 moest enkele spelers inhuren bij overige elftallen, Lars Gilsing en  Jesse Relou van de D1 en Teun Stadegaard van de C1.


Jesse Relou
Teun kwam op goal te staan. Jesse en  Lars werden in het middenveld geplaatst.
De tegenstander was een degradant van afgelopen seizoen en wij promovendus.
Op een enkeling na, was iedereen er om 12.00 uur aanwezig. De telaatkomer werd bankzitter. Duidelijke afspraken die gemaakt waren in het begin van het seizoen.
Goed met deze perikelen vooraf, toch een heel elftal in de kleedkamer.

Jos en Ad hielden een kort gesprek voor de warming up. Waarbij werd gewezen op het goed uitvoeren van de warming-up. Belangrijk voor de focus en de koude buiten.

Met allen gingen we naar buiten. De warming-up werd gedaan door Mathijs en Vincent. Onder toeziend oog werd Teun warm gedraaid voor te keepen. Jos en Jesse speelde hem in.

Na de warming-up naar binnen om de wedstrijdshirts aan te doen en de tactische bespreking. Vooral blijven overspelen en vrij lopen. Druk zetten op de tegenstander.

De wedstrijd begint precies om 13.00 uur, over en weer werd getracht om het doel te bereiken. Onze speler waren erg onrustig in het veld. Er werd niet de rust genomen om de bal goed in de voeten te spelen. Het was een rommelig geheel. Aan de zijkant was het niet mogelijk om de spelers tot rust te manen of door te dringen om rustig te blijven en het eigen spel te spelen.

Schoten op beiden keepers werden gepareerd of gingen over dan wel naast. Het spel golfde op en neer in de eerste helft. Misschien wel spannend maar niet verzorgd door onze eigen spelers.

In de 18de minuut gaf Bas aan dat hij zijn voet geblesseerd had, er had een van de tegenstander opgestaan. Jesse, die al warm was, werd er ingebracht, Manon naar voren en Jesse op rechtshalf.
De wedstrijd bleef op en neer gaan, beiden kanten hadden kansen om te scoren. In de 26ste minuut werd er gescoord. Een hoog schot op doel, waarbij Tean niets kon doen, de bal viel in ons doel 0-1.
Geen paniek, zo slecht speelden wij niet maar we waren te onrustig.
De verdediging hield  het verder goed dicht de eerste helft. Geen tegenstander kwam er door. De laatste minuut was het bijna 1-1 door Stephano, die dacht dat loop je de keeper onder de grond dan rolt de bal er wel in..... helaas de bal rolde er niet in. De keeper werd omhoog gehesen en kon naar een spons met water verder aan de wedstrijd. Een waarschuwing aan VOW was gegeven...

Rust.

In de kleedkamer benadrukte wij weer eens op het spel hoe het gespeeld moest worden. Goed overspelen en geen onrust. De Technische Jeugd Coördinator kwam binnen en vroeg of hij ook wat mocht zeggen. Hij legde in andere woorden uit wat Jos en Ad de spelers verteld hadden. De scheids kwam na 15 minuten zeggen dat we weer begonnen.

De 1-1
De tweede helft was een totaal andere wedstrijd, Eli kwam geheel anders en tot het bot gemotiveerd uit de kleedkamer, In de 2de minuut  resulteerde het mooie overspel vanaf de verdediging, naar 't middenveld door naar de spitsen in een doelpunt. De invaller Lars Gilsing verschalkte de keeper van VOW. 1-1. Mooi begin 2de helft, iedereen blij. Aftrap werd genomen door VOW en door middel van tactisch voetbal liep hun aanval dwars door ons middenveld en verdediging. Teun had het nakijken, 1-2. Was het dat we nog aan het vieren waren????
Maar goed de focus was er meteen weer, bal bezit aan onze kant werd goed verdedigd. Veel minder onrust en meer overzicht, gebruik makende van de middenvelders Vincent en  Mathijs werden menig aanval verzorgd opgezet. Helaas was de keeper toch goed van VOW. Er hing wel een doepunt in de lucht maar het lukte iedere keer net niet.

Na 10 minuten in de 2de helft was Wouter moe gestreden. Jesse naar achteren als back en Stan in het veld als middenvelder. We zagen een blije Stan die goed zijn best deed, zowel in aanvallende zin als in verdedigende zin. Het spel bleef op en neer gaan. Met meer aanvallen van Eli. De druk werd groot.

In de laatste 10 minuten werd de beslissing genomen om achterin 1 op 1 te spelen, iets wat we eerder in de herfst hadden gedaan maar toen mislukte. Nu zagen we meer kansen. Davy een linie naar voren om meer druk te zetten. Dit resulteerde in een mooi doelpunt van Manon. Zij verschalkte de keeper. 2-2.  Vervolgens werd de man extra weer terug gehaald in verdediging. Davy stond meteen weer goed op zijn plek. VOW brak uit en kwam, schuin, voor de goal te staan. Teun pareerde het schot...... De bal kwam voor open doel te liggen en Stan ramde de bal weg, gevaar geweken.
Ondanks nog een aanval van Eli was het niet mogelijk om de 3 punten in Lieshout te houden maar wat een verschil tussen de eerste helft en tweede helft.

Een ieder die gekeken heeft en hopenlijk ook genoten heeft van de wedstrijd en de spanning, bedankt.
De jongens en meisjes van de C2 Eli hebben een goede wedstrijd neer gezet.


Tot de volgende week weer!

vrijdag 5 februari 2016

Rijschema aangepast

Doordat de data van de twee inhaalwedstrijden bekend zijn, is het rijschema verder ingevuld.

We spelen de inhaalwedstrijd thuis tegen VOW C1 op 13 februari en de uitwedstrijd tegen Boekel Sport C6 op 26 maart. Klik op het schema voor verdere details. Het schema is ook altijd te vinden onder de knop aan de rechterzijde van dit blog.



Ook is bekend dat we de toernooien spelen bij RKSV Odiliapeel en bij RKSV Nuenen. Daar zijn verder nog geen details over bekend.

Hartelijk Gefeliciteerd!

De tweede ELI C2 jarige volgt al snel op de eerste. a.s. Zaterdag, midden in het carnavalsgeweld, is er nog een feestje meer te vieren in Lieshout want dan viert "onze" Bas zijn verjaardag!

Bas, van harte gefeliciteerd, we wensen jou een hele fijne dag toe. Maak er een mooie dubbel feestelijke dag van met al je vrienden en familie!!



donderdag 4 februari 2016

Hartelijk Gefeliciteerd!

De eerste ELI C2 jarige van 2016 komt er alweer aan. Stephano is degene die als eerste dit jaar een jaartje erbij mag tellen. Vrijdag viert hij zijn verjaardag en natuurlijk willen we allemaal hem via het blog van harte feliciteren.

Stephano, van harte gefeliciteerd! Maak er een hele fijne dag van met vrienden en familie!