Eindelijk het is zover , het is een zaterdag dat we kunnen spelen. Buiten is het fris maar droog. Het veld zacht zelfs iets of wat zwaar en nat.

De C2 moest enkele spelers inhuren bij overige elftallen, Lars Gilsing en  Jesse Relou van de D1 en Teun Stadegaard van de C1.

De tegenstander was een degradant van afgelopen seizoen en wij promovendus.
Op een enkeling na, was iedereen er om 12.00 uur aanwezig. De telaatkomer werd bankzitter. Duidelijke afspraken die gemaakt waren in het begin van het seizoen.
Goed met deze perikelen vooraf, toch een heel elftal in de kleedkamer.

Jos en Ad hielden een kort gesprek voor de warming up. Waarbij werd gewezen op het goed uitvoeren van de warming-up. Belangrijk voor de focus en de koude buiten.

Met allen gingen we naar buiten. De warming-up werd gedaan door Mathijs en Vincent. Onder toeziend oog werd Teun warm gedraaid voor te keepen. Jos en Jesse speelde hem in.

Na de warming-up naar binnen om de wedstrijdshirts aan te doen en de tactische bespreking. Vooral blijven overspelen en vrij lopen. Druk zetten op de tegenstander.

De wedstrijd begint precies om 13.00 uur, over en weer werd getracht om het doel te bereiken. Onze speler waren erg onrustig in het veld. Er werd niet de rust genomen om de bal goed in de voeten te spelen. Het was een rommelig geheel. Aan de zijkant was het niet mogelijk om de spelers tot rust te manen of door te dringen om rustig te blijven en het eigen spel te spelen.

Schoten op beiden keepers werden gepareerd of gingen over dan wel naast. Het spel golfde op en neer in de eerste helft. Misschien wel spannend maar niet verzorgd door onze eigen spelers.

In de 18de minuut gaf Bas aan dat hij zijn voet geblesseerd had, er had een van de tegenstander opgestaan. Jesse, die al warm was, werd er ingebracht, Manon naar voren en Jesse op rechtshalf.
De wedstrijd bleef op en neer gaan, beiden kanten hadden kansen om te scoren. In de 26ste minuut werd er gescoord. Een hoog schot op doel, waarbij Tean niets kon doen, de bal viel in ons doel 0-1.
Geen paniek, zo slecht speelden wij niet maar we waren te onrustig.
De verdediging hield  het verder goed dicht de eerste helft. Geen tegenstander kwam er door. De laatste minuut was het bijna 1-1 door Stephano, die dacht dat loop je de keeper onder de grond dan rolt de bal er wel in..... helaas de bal rolde er niet in. De keeper werd omhoog gehesen en kon naar een spons met water verder aan de wedstrijd. Een waarschuwing aan VOW was gegeven...

Rust.

In de kleedkamer benadrukte wij weer eens op het spel hoe het gespeeld moest worden. Goed overspelen en geen onrust. De Technische Jeugd Coördinator kwam binnen en vroeg of hij ook wat mocht zeggen. Hij legde in andere woorden uit wat Jos en Ad de spelers verteld hadden. De scheids kwam na 15 minuten zeggen dat we weer begonnen.

De 1-1
De tweede helft was een totaal andere wedstrijd, Eli kwam geheel anders en tot het bot gemotiveerd uit de kleedkamer, In de 2de minuut  resulteerde het mooie overspel vanaf de verdediging, naar 't middenveld door naar de spitsen in een doelpunt. De invaller Lars Gilsing verschalkte de keeper van VOW. 1-1. Mooi begin 2de helft, iedereen blij. Aftrap werd genomen door VOW en door middel van tactisch voetbal liep hun aanval dwars door ons middenveld en verdediging. Teun had het nakijken, 1-2. Was het dat we nog aan het vieren waren????
Maar goed de focus was er meteen weer, bal bezit aan onze kant werd goed verdedigd. Veel minder onrust en meer overzicht, gebruik makende van de middenvelders Vincent en  Mathijs werden menig aanval verzorgd opgezet. Helaas was de keeper toch goed van VOW. Er hing wel een doepunt in de lucht maar het lukte iedere keer net niet.

Na 10 minuten in de 2de helft was Wouter moe gestreden. Jesse naar achteren als back en Stan in het veld als middenvelder. We zagen een blije Stan die goed zijn best deed, zowel in aanvallende zin als in verdedigende zin. Het spel bleef op en neer gaan. Met meer aanvallen van Eli. De druk werd groot.

In de laatste 10 minuten werd de beslissing genomen om achterin 1 op 1 te spelen, iets wat we eerder in de herfst hadden gedaan maar toen mislukte. Nu zagen we meer kansen. Davy een linie naar voren om meer druk te zetten. Dit resulteerde in een mooi doelpunt van Manon. Zij verschalkte de keeper. 2-2.  Vervolgens werd de man extra weer terug gehaald in verdediging. Davy stond meteen weer goed op zijn plek. VOW brak uit en kwam, schuin, voor de goal te staan. Teun pareerde het schot...... De bal kwam voor open doel te liggen en Stan ramde de bal weg, gevaar geweken.
Ondanks nog een aanval van Eli was het niet mogelijk om de 3 punten in Lieshout te houden maar wat een verschil tussen de eerste helft en tweede helft.

Een ieder die gekeken heeft en hopenlijk ook genoten heeft van de wedstrijd en de spanning, bedankt.
De jongens en meisjes van de C2 Eli hebben een goede wedstrijd neer gezet.