zondag 29 mei 2016

BBQ 12 juni


Beste ouders, spelers,

Denken jullie er aan dat maandag 30 mei de laatste dag is dat je je kunt opgeven voor onze supergezellige overheerlijke BBQ?

Jullie willen dit spektakel toch niet missen?



Opgeven kan bij Ad, via het inschrijfformulier. Zie de mail die jullie gekregen hebben.

Groetjes Coaches ELI C2



dinsdag 17 mei 2016

Het nieuwe seizoen


Zoals iedereen misschien al weet, heeft ELI op hun site de nieuwe teams voor seizoen 2016-2017 bekend gemaakt. We zien dat het team helaas niet bij elkaar zal blijven. We worden verdeeld over drie teams. Deze teams zullen vanaf het nieuwe seizoen ook een nieuwe benaming krijgen. De C jeugd heet voortaan "Onder 15" oftewel O15 en de voormalige B jeugd heet voortaan "Onder 17" en dus O17. Bij meerdere teams komt er net als nu gewoon een cijfer achter. C1 word dus O15-1 en C2 word O15-2 enz. enz.



Zover als bekend zijn dit de definitieve lijsten van ELI dus hierbij ook de nieuwe teams waar je volgend jaar gaat voetballen.

O17-2 (B2)

Alexander, Anouk, Christian, Davy, Manon, Vincent

O15-1 (C1)

Stan, Levi, Mathijs

O15-2 (C2)

Niels, Bas, Stephano, Boris, Wouter

Joes verlaat ELI en gaat voetballen bij Blauw Geel '38 te Veghel.

Van de teamleiding gaat Ad mee naar de O15-1 en Jos, Jeroen en William gaan mee naar de O17-2.

Als je wilt zien wie je overige nieuwe teamgenoten worden kun je HIER klikken.


maandag 16 mei 2016

Toernooi Odiliapeel


Beste spelers, ouders,

Aanstaande zaterdag, 21 mei, spelen wij het eerste toernooi van het seizoen bij RKSV Odiliapeel.
We willen op tijd vertrekken dus iedereen word om 12:00 uur op het sportpark verwacht.

We spelen  tegen Odiliapeel C1, HBV C1 (Beers) en onze laatste tegenstander uit de competitie, WEC C2.

We spelen dus drie wedstrijden in de poule en daaruit volgen nog kruisfinale's. Deze worden beslist met wedstrijden en om de lagere plaatsen met penalty's. De finale is om 18:10 uur afgelopen gevolgd door de prijsuitreiking.

Tot Zaterdag!





maandag 9 mei 2016

Hartelijk gefeliciteerd!

Na eerst een beetje voorverwarmen bij PSV in Eindhoven op maandag, gaat op dinsdag het echte feest pas beginnen. Dan viert onze nummer tien, Mathijs, zijn verjaardag.

Namens iedereen van ELI C2 wensen we jou en jouw familie, vrienden en kennissen  een hele fijne dag toe en we weten zeker dat je er wat leuks van gaat maken.


zondag 1 mei 2016

WEC C2 - ELI C2



Het seizoen zit er op, de laatste wedstrijd is gespeeld. Tien wedstrijden lang heeft ELI C2 mogen laten zien wat ze kunnen en het afgelopen seizoen hebben geleerd. Wat ze hebben geleerd is bekend, alleen het ten uitvoer brengen is een hele andere zaak. En ook de zin ontbrak regelmatig. Afgelopen wedstrijd, de laatste wedstrijd van het seizoen tegen WEC C2 was precies een weergave van het bovenstaande. Het leek wel of de zin ontbrak om er iets goed van te maken. Voor sommige spelers was het feit dat het kampioenschap (door eigen schuld, het team heeft het aan zichzelf te wijten) niet meer bereikbaar was blijkbaar een reden om niet meer de volle honderd procent te spelen. Het is unfair om alle schuld bij één of een aantal spelers te leggen. Dat doe ik dan ook niet, het was een collectief falen. 


De wedstrijd was mat en er was voor de meegereisde supporters weinig te zien. Wellicht dat WEC er hetzelfde over dacht als ELI want ook van het was weinig vuurwerk te zien. Sporadische aanvallen aan beide zijden leverde geen gevaar op. Het was echter WEC dat een vrije trap vanaf rechts, net buiten de zestien direct hoog en onhoudbaar in de verre hoek kon trappen. 1-0. Verdiend? Misschien wel omdat WEC de eerste helft een heel klein beetje aanvallender speelde dan ELI. De rust kwam dan ook als een bevrijding, niet voor de spelers maar voor de mensen langs de lijn………….. Dat zegt genoeg dacht ik.


De tweede helft dan. Wie verwachtte dat het vuurwerk nu los zou barsten kwam bedrogen uit. De tweede helft was meer van hetzelfde. ELI drong niet aan en WEC vond de stand prima. Toch was het WEC dat het meeste aandrong. ELI stond er bij een keek er naar. Het was één van de weinige ELI aanvallen die er voor zorgde dat er nog een doelpunt viel. Een aanval over links werd voor het WEC doel getrapt en verkeerd beoordeeld door een WEC speler. Hij liep de bal pardoes in eigen doel. 1-1.

En dat was eigenlijk alles wat te vertellen is van deze wedstrijd. Een eindstand van 1-1 was de juiste.Geen van beide ploegen verdiende de overwinning. Een saaie pot met ongemotiveerd spel. Jammer.

Slechts één speler heeft deze wedstrijd een voldoende gescoord en dat was Stephano. Als invallende keeper heeft hij op een prima manier zijn doel verdedigd. Voor een spits die voor de eerste keer, uit nood, onder de lat stond heeft hij het geweldig gedaan.


Wat ging er dan mis in het veld? Er werd niet geluisterd naar de coaches, het was telkens “net niet” en overspelen? Wat is dat? Ik ben zelf toch een tweede Messi of Ronaldo? En daar ging het mis. Het zo mooie eigen tikkie takkie voetbal waar het vorige seizoen de tegenstander de bibbers van kreeg was nergens te bekennen. Eigen succes was het motto. Dat werd de ondergang voor wat betreft een mooie positie op de ranglijst. We sluiten het jaar af op de vierde positie. Niet verwacht. Het had heel veel beter gekund.


Ter afsluiting van dit voetbaljaar wachten ons nog twee toernooien. En misschien nog een oefenwedstrijd. Meer informatie daarover volgt later op dit blog.