maandag 31 augustus 2015

Verandering aanvangstijd

Er is een verandering in de aanvangstijd van de wedstrijd tegen MULO a.s. zaterdag 5 september.

De aanvang van de wedstrijd is 11:15 uur 
(i.p.v. 13:00 uur zoals in het rijschema staat) 
We vertrekken dan ook om 10:15 uur!!

Houd dit in de gaten!

zondag 30 augustus 2015

Mifano C2 - ELI C2



Na lang wachten, eigenlijk vééééél te lang wachten stond vandaag de eerste wedstrijd van het nieuwe ELI C2 op het programma. Een uitwedstrijd naar Mierlo waar we mochten aantreden tegen de C2 van Mifano. Iedereen had er zin in en op het drukke Luijtelaar verzamelden we allemaal om op tijd te kunnen vertrekken naar Mierlo. Helaas liep het op tijd komen bij een aantal personen nog niet zo goed, maar het is de eerste keer. Iedereen moet even wennen. Dus met een kleine vertraging vertrokken we richting Mierlo. Een weg opbreking zorgde voor nog wat extra vertraging, maar nog ruim op tijd arriveerde iedereen in Mierlo. 

Na het omkleden was het tijd voor de eerste tactische bespreking. Ad en Jos vertelden aan de spelers dat de eerste wedstrijden er voor zijn voor hen om voor iedereen een geschikte plaats op het veld te vinden. Dat betekend dus dat er nog best geschoven kan worden in de opstelling de komende wedstrijden. Vandaag zou de focus liggen op de verdediging en het middenveld. Door het kleine oponthoud bij vertrek en onderweg was er na de bespreking helaas nog maar weinig tijd voor een lange warming up. Maar onder leiding van Mathijs is het toch nog gelukt om iedere speler warm te krijgen.

De wedstrijd begon met aftasten. Beide ploegen waren nieuw. Uitgezonderd trainen hadden ze nog nooit samen gespeeld. Het was nu de vraag welke ploeg het eerste aan elkaar gewend zou zijn. Nou het bleek dat ELI daar niet veel tijd voor nodig had. Al na een paar minuten wisten de ELI mannen en vrouwen elkaar prima te vinden en combinaties liepen perfect. Ook het omschakelen tussen aanval en verdediging liep als een trein en het resultaat was dat al in de zesde minuut een vrijgespeelde Levi de bal beheerst in het net kon schieten. 0-1! Dat gaf ELI nog meer vleugels en het team liep als de spreekwoordelijke trein. Zeven minuten na de openingstreffer kon Vincent de bal oppikken en op snelheid speelde hij zichzelf vrij voor doel en kon ook inschieten. 0-2! ELI was op stoom en Mifano had daar geen antwoord op. Het was ELI dat de aanval zocht, het was Mifano dat verdedigde. Via een crosspass kreeg Anouk de bal en met een lange sprint richting doel kon ook zij het net laten bollen! 0-3.    


Een droomstart voor ELI en nog slechts 17 minuten gespeeld. Het was weer Levi die voor de 0-4 zorgde. De ELI aanval liep gesmeerd. Het duurde tot de tweeëndertigste minuut voordat Mifano iets terug kon doen. Een afstandsschot in de verre hoek was onhoudbaar voor Stan. 1-4. Met deze stand gingen we ook rusten.
 

De tweede helft ging op dezelfde voet verder. ELI was heer en meester op het veld. Dat neemt niet weg dat Mifano in de rust ook een peptalk had gekregen en ze sterker van de thee terug kwamen. De ELI aanvallen werden vaker afgeslagen en op de counter was Mifano levensgevaarlijk. Gelukkig was de ELI verdediging goed georganiseerd en in het doel verrichtte Stan enkele fantastische reddingen. In de achtste minuut knalde een mee opgekomen Niels de bal hard richting Mifanodoel. Het schot schampte een Mifanoverdediger, maar dat maakt niet uit want zelfs als die er niet had gestaan was de bal kaarsrecht het doel in gegaan. 1-5! 

Maar zoals gezegd, Mifano was sterker geworden en ook zij wisten in de tweede helft te scoren. Slechts drie minuten na de pegel van Niels wist Mifano ons doel te bereiken en te scoren. 2-5, elf minuten in de tweede helft. ELI liet dat niet op zich zitten en Vincent tekende vijf minuten later voor zijn tweede treffer. 2-6. Mifano was overdonderd en moegespeeld. ELI had nog kracht over. In de twintigste minuut van de tweede helft scoorde Levi zijn derde en werd het 2-7. Toen was ook ELI moegestreden. Niet gek om na slechts een week “aan de gang” te zijn meer dan driekart van de wedstrijd vol te kunnen spelen en alles te geven. De laatste minuten van de tweede helft werden zonder noemenswaardige gebeurtenissen uitgespeeld. Eindstand 2-7! ELI had een visitekaartje afgegeven.

De focus zou dus liggen op o.a. de verdediging vandaag. Nou we kunnen wel zeggen dat de verdediging prima stond! Ad en Jos hadden een goede keuze gemaakt qua opstelling die stond als een huis. En met deze basis kan er uitgebouwd worden aan een onneembare vesting! Op het middenveld moet er nog e.e.a. geschaafd worden. Maar we hebben nog een oefenwedstrijd en een drietal bekerwedstrijden voor ons om ons elftal klaar te stomen voor de competitie. Mannen en vrouwen van ELI C2, jullie hebben vandaag prima gepresteerd, het was een genot om naar te kijken. De coaches zijn trots op jullie!


Volgende week spelen we de eerste bekerwedstrijd uit tegen MULO. Tot dan!



donderdag 27 augustus 2015

ELI C2 "on tour", We gaan oefenen in Mierlo!

De eerste wedstrijd staat voor de deur. We gaan oefenen tegen Mifano C2 uit Mierlo. Het is meteen onze eerste uitwedstrijd!

Vandaag dan ook de eerste affiche, vertel het iedereen want ELI C2 ziet graag veel supporters langs de lijn!

Tot Zaterdag!


Hartelijk Gefeliciteerd!

Het seizoen is nog maar net begonnen en wij mogen a.s. vrijdag al onze eerste jarige van het seizoen feliciteren. En waar kunnen we dan beter beginnen dan bij de man die niet alleen de eerste jarige is maar in principe ook de nummer één op zijn shirt draagt?

Namens iedereen van ELI C2 wil ik onze keeper Stan van harte feliciteren met zijn verjaardag. Stan, maak er een hele gezellige en leuke dag van met vrienden en familie!








dinsdag 25 augustus 2015

Het seizoen is begonnen voor ELI C2!

Dinsdag avond 18:10 uur Eli complex.
In kleedlokaal 5 had iedereen zich verzameld voor de training. Bij binnenkomst bleek dat vele mensen nog bekende waren in een eerdere elftal meegemaakt of als invaller bij ander team geweest.

Mij zelf toch maar even voorgesteld en de bedoeling uitgelegd hoe we komend seizoen met elkaar om zullen gaan, met de voornamen en respect voor elkaar en de sport.
Kort en bondig besproken hoe de regels zijn. Verder vooral heel veel plezier in het sporten houden met elkaar.

Nou buiten gekomen met het elftal namen de jongens de materialen mee, zoals afgesproken. Een mooi begin van een leuke training.


Eerst even een met elkaar en de bal rond dribbelen en kennismaken met de grasmat. Daarna werd de training wat serieuzer en gingen de trainers Jos en Ad meer de puntjes op de spreekwoordelijke i zetten. Waarom kijken we naar voren en niet naar de grond/bal?  Je kan dan beter je medespeler zien en in de wedstrijd afgeven.....

En zo gingen we verder met een positie spel, twee mooie grote vierkanten waarin 7 jonge gasten mochten verkeren om een positie spel te oefenen. Het ging best goed, alleen bewegen zonder bal is nog een beetje vreemd. Bij Ad waren de spelers na een 10 tal keer verliezen van de bal aan de beurt om sit-ups te doen. Moeizaam werden de buikspieren geteisterd door de trainer....

Na deze oefeningen ging de groep in tweeën, verdediging en aanval. De bedoeling om de bal opbouwend van achteren over te spelen was het doel en dat werd zeer snel bereikt. Deze spelvorm werd door de groep ruim 25 minuten gedaan en leuke situaties in spelvorm gezien met mooie oplossingen. Door Jos werden diverse aanwijzingen gegeven aan de verdediging.  Door Ad werd de aanval door genomen en ook tips gegeven.

Daarna werd er een loopje om de goal gedaan,3 keer en de 4de keer schieten op doel. Bedoeling een goal te maken en als het niet lukt dan minimaal op goal geschoten hebben. Als er iemand mist moet wel de hele groep de volgende ronde lopen.....
Nou het resultaat was goed, 10 in het doel 2 op doel en 2 naast het doel.
De groep liep, met morren verder zijn ronde 4 af helaas voor de groep was het nog even doorzetten A goed voor het uithoudingsvermogen en B goed voor het groepsgevoel, de overblijvers ondersteunen en niet mopperen op hun.....
Plan B  was geslaagd er werden positieve opmerkingen geroepen hoe de bal te nemen. Door Jos werd nog eens gewezen op het kijken naar de bal en de richting. Dit lukte vrijwel direct.
De training was hierna afgelopen en de spelers kwamen ons bedanken voor de training. Dat was meteen al een kroon op de training. Het is een blijk van waardering van de spelers.
Wij vonden het fijn om te trainen zo'n gemotiveerde groep.


We maken er samen een mooi seizoen van, tot donderdag op de training!

Groet Ad en Jos

zaterdag 22 augustus 2015

Extra team aan competitie toegevoegd

De KNVB heeft een extra team aan onze competitie toegevoegd zodat deze nu uit twaalf teams bestaat.

Het nieuw toegevoegde team is HVV Helmond C2. Volgens schema ontmoeten wij hen op 5 december 2015 thuis.

Omdat nog niet alle wedstrijddata binnen zijn volgt het volledige schema zo spoedig mogelijk.

WO

woensdag 19 augustus 2015

Voorlopig rijschema

Omdat de data voor de competitie nog niet binnen zijn, hierbij het rijschema tot en met de bekerwedstrijden.

De begeleiders rijden iedere wedstrijd zodat we per wedstrijddag slechts drie extra auto's nodig hebben. Ouders dienen zelf te ruilen.















WO

zondag 16 augustus 2015

ELI C2 blog en informatie voor het nieuwe seizoen


Beste spelers, ouders, supporters en andere belangstellenden

Welkom op het blog van ELI C2 voor het seizoen 2015 - 2016. Voor degenen die het C2 blog van voorgaande jaren nog kennen weten wat hier het komende seizoen te te vinden is. Voor iedereen die voor het eerst dit blog bezoekt, een kleine opsomming van wat jullie hier zullen kunnen tegenkomen het komende seizoen.



Het blog

Allereerst natuurlijk verslagen van de wedstrijden. Iedere wedstrijd zal één van de bloggers of een andere vrijwilliger een verslag schrijven van de gespeelde wedstrijden. Natuurlijk voorzien van (aktie-) foto's en wedstrijd statistieken. Het spreekt voor zich dat ook de stand van de competitie op ons blog te vinden zal zijn.

Verder zal nieuws betreffende ELI C2 op ons blog te vinden zijn zoals wedstrijdaankondigingen, afgelastingen, wijzigingen en al wat er nog meer belangrijk, leuk of spannend mocht zijn. Hierbij horen natuurlijk ook mededelingen van de ELI Jeugdafdeling en ELI C2 gerelateerd nieuws van andere bronnen.

De kolom aan de rechterzijde van het blog bestaat geheel uit informatie. Bovenaan zien jullie de Speler van de week. Dit heeft niets te maken met het alom bekende "Man of Woman of the match". Het is gewoon iedere week een speler welke extra in de spotlights gezet word. Dit seizoen zal er in principe vanuit de coaches geen "Man of Woman of the Match" gekozen worden.

Verder vinden jullie op een vaste plaats aan de rechterzijde van het blog het wedstrijdschema met daarin de corvee diensten, rijschema en natuurlijk de begin en vertrektijden. Ook een spelerslijst waar iedere speler zijn of haar eigen pagina heeft. Ook staan aan de rechterzijde onze sponsors en andere interessante links zoals naar de ELI website en de Facebookpagina van de ELI Jeugd. De rechterkolom is niet zichtbaar in de mobiele versie van het blog. Om deze op je mobiel of tablet zichtbaar te maken moet je de volledige versie van het blog kiezen.






Voorstellen van het begeleidings team:

Ad Breukers 
Jos Noijen
William Offermans
Vacature: vlagger




Trainingen

Wij trainen op dinsdag van 18:30 - 20:00 uur en donderdag van 18:15 uur tot 19:45 uur. Voor de training zijn we uiterlijk 15 minuten voor aanvang aanwezig en omgekleed. Op de ELI site staat aangegeven dat wij op maandag trainen, maar dit is niet juist!
De spelers helpen de trainers met materiaal naar het veld brengen en na de training opruimen. Daar hoort ook het terugplaatsen van de goals op de verzamelplekken bij die we bij de training gebruiken.
Spelers die na het trainen gaan douchen zorgen er voor dat de kleedkamer netjes opgeruimd achtergelaten wordt. Eventueel uitgeveegd.


De wedstrijden.

Voor thuiswedstrijden geld, 45 minuten vóór aanvang omgekleed (dus in warming-up tenue) aanwezig zijn. Degenen die nog in het bezit zijn van een rood warming-up shirt van afgelopen jaar kunnen dit (voorlopig) gebruiken. Na de wedstrijd worden deze verzameld en gezamenlijk gewassen.
Voor uitwedstrijden geld, 10 minuten vóór vertrek aanwezig zijn.
Bij iedere wedstrijddag worden er twee spelers aangewezen welke corvee hebben. Zij vertrekken als laatste uit de kleedkamer en zorgen dat deze netjes achtergelaten word. Ook brengen zij de tassen met de shirts mee en geven deze af aan één van de trainers/leiders

We willen jullie er op wijzen dat wij als trainers/leiders op tijd komen heel belangrijk vinden. We zijn tenslotte C junioren. We zijn geen pupillen meer. Bij uitwedstrijden vertrekken we op de afgesproken tijd! Dus zorg er voor dat je op tijd bent. Je bent hiervoor zelf verantwoordelijk!

Afmelden

Afmelden voor wedstrijden en/of trainingen kun je telefonisch op de nummers die jullie via de mail gekregen hebben. Doe dit wel in de avonduren i.v.m. werk van de coaches. Voor wedstrijden graag zo lang mogelijk van te voren maar uiterlijk op donderdagavond (uitgezonderd overmacht zoals ziekte.) Voor trainingen graag ruim van tevoren afmelden, maar minimaal één uur voor de training.


 
Veel spelers hebben bij uitwedstrijden vóór vertrek hun voetbalschoenen al aan. Geen probleem, maar let er op dat je bij uitwedstrijden in iemand anders zijn auto mee moet rijden dus zorg dat je geen smerige voetbalschoenen aan hebt. Vaak word er nog voor vertrek even een balletje getrapt of over het veld gelopen. Vooral als dit pas gemaaid is zitten je schoenen onder het gras. Maak ze dus voordat je in de auto stapt schoon. We willen de ouders niet opzadelen met smerige auto's! Dus bij voorkeur andere schoenen of slippers aan in andermans auto.

What's App

Een makkelijke manier van communiceren tussen spelers onderling, coaches en ouders. Er zullen voor ELI C2 twee groeps apps geopend worden. Eén voor de spelers incl. coaches en één voor de ouders incl. coaches en de aanvoerder van het team. De Groeps App zal gebruikt worden voor korte mededelingen zoals wijzigingen die snel gecommuniceerd moeten worden (afgelastingen, veranderde vertrektijden etc.) Maar kan ook door de ouders gebruikt worden om eventueel "rijdata" te wisselen en vragen van ouders onderling ("Heeft iemand een paar sokken gevonden?", "Er zat een vreemde broek in de tas van mijn zoon/dochter, wie is hem kwijt?"). Heb je geen What's App? Geen nood, alle relevante mededelingen komen ook op het blog te staan!

Programma de komende weken:

Zaterdag 29 augustus oefenwedstrijd uit: Mifano C2 – ELI C2, aanvang: 11:45 uur, vertrek: 10:45 uur
Woensdag 16 september oefenwedstrijd uit: Mariahout C2 – ELI C2, aanvang: 19:30, vertrek: 18:45 uur.

Bekertoernooi:
Zaterdag 5 september uit: MULO C3 – ELI C2, aanvang:11:15 uur, vertrek: 10:15 uur
Zaterdag 12 september thuis: ELI C2 – NWC C5, aanvang 13:00 uur
Zaterdag 19 september thuis: ELI C2 – SJVV C2, aanvang 13:00 uur

Voor de competitie zijn de wedstrijdgegevens nog niet bekend.

WO

maandag 3 augustus 2015

Andere competitie



Hallo allemaal,

Blijkbaar zijn we door de KNVB in een andere (lagere) klasse ingedeeld. Hiervan was bij ons niets bekend totdat het ineens op voetbal.nl verscheen. We zijn verplaatst van de derde klasse 208 naar de derde klasse 209. Dit houd in dat we dus geheel andere tegenstanders krijgen. De tegenstanders uit het bericht hieronder van 18 juli komen te vervallen. Aan de bekercompetitie is (nog) niets veranderd.




De nieuwe indeling heeft de volgende tegenstanders voor ons in petto:

Avanti '31 C3
Blauw Geel '38 C11
Boekel Sport C6
Erp C2
Gemert C6
Rhode C5
Schijndel C5
Sparta '25 C3
SV Brandevoort C6
WEC C3

Zoals je ziet, wat meer bekende teams in deze indeling. Ook hier een halve competitie met 11 teams dus 10 wedstrijden uit of thuis.

Op de website van ELI staan beide competities nog vermeld. Deze is dus de oude indeling!

Oefenwedstrijden:

Meteen de eerste week dat de trainingen beginnen oefenen we
zaterdag 29 augustus tegen Mifano C2. De aanvang van deze eerste uitwedstrijd is  11:45 uur en we vertrekken om 10:45 uur.

De tweede bekende oefenwedstrijd is 16 september tegen Mariahout C2. Wederom spelen we uit. Deze wedstrijd spelen we op woensdagavond om 19:30 uur. We vertrekken dan om 18:45 uur.




Meer informatie volgt. Natuurlijk kan er altijd nog iets veranderen dus houd het blog in de gaten!

W.O.