dinsdag 25 augustus 2015

Het seizoen is begonnen voor ELI C2!

Dinsdag avond 18:10 uur Eli complex.
In kleedlokaal 5 had iedereen zich verzameld voor de training. Bij binnenkomst bleek dat vele mensen nog bekende waren in een eerdere elftal meegemaakt of als invaller bij ander team geweest.

Mij zelf toch maar even voorgesteld en de bedoeling uitgelegd hoe we komend seizoen met elkaar om zullen gaan, met de voornamen en respect voor elkaar en de sport.
Kort en bondig besproken hoe de regels zijn. Verder vooral heel veel plezier in het sporten houden met elkaar.

Nou buiten gekomen met het elftal namen de jongens de materialen mee, zoals afgesproken. Een mooi begin van een leuke training.


Eerst even een met elkaar en de bal rond dribbelen en kennismaken met de grasmat. Daarna werd de training wat serieuzer en gingen de trainers Jos en Ad meer de puntjes op de spreekwoordelijke i zetten. Waarom kijken we naar voren en niet naar de grond/bal?  Je kan dan beter je medespeler zien en in de wedstrijd afgeven.....

En zo gingen we verder met een positie spel, twee mooie grote vierkanten waarin 7 jonge gasten mochten verkeren om een positie spel te oefenen. Het ging best goed, alleen bewegen zonder bal is nog een beetje vreemd. Bij Ad waren de spelers na een 10 tal keer verliezen van de bal aan de beurt om sit-ups te doen. Moeizaam werden de buikspieren geteisterd door de trainer....

Na deze oefeningen ging de groep in tweeën, verdediging en aanval. De bedoeling om de bal opbouwend van achteren over te spelen was het doel en dat werd zeer snel bereikt. Deze spelvorm werd door de groep ruim 25 minuten gedaan en leuke situaties in spelvorm gezien met mooie oplossingen. Door Jos werden diverse aanwijzingen gegeven aan de verdediging.  Door Ad werd de aanval door genomen en ook tips gegeven.

Daarna werd er een loopje om de goal gedaan,3 keer en de 4de keer schieten op doel. Bedoeling een goal te maken en als het niet lukt dan minimaal op goal geschoten hebben. Als er iemand mist moet wel de hele groep de volgende ronde lopen.....
Nou het resultaat was goed, 10 in het doel 2 op doel en 2 naast het doel.
De groep liep, met morren verder zijn ronde 4 af helaas voor de groep was het nog even doorzetten A goed voor het uithoudingsvermogen en B goed voor het groepsgevoel, de overblijvers ondersteunen en niet mopperen op hun.....
Plan B  was geslaagd er werden positieve opmerkingen geroepen hoe de bal te nemen. Door Jos werd nog eens gewezen op het kijken naar de bal en de richting. Dit lukte vrijwel direct.
De training was hierna afgelopen en de spelers kwamen ons bedanken voor de training. Dat was meteen al een kroon op de training. Het is een blijk van waardering van de spelers.
Wij vonden het fijn om te trainen zo'n gemotiveerde groep.


We maken er samen een mooi seizoen van, tot donderdag op de training!

Groet Ad en Jos