zaterdag 23 april 2016

De laatste keer "On Tour", We gaan naar Wijbosch!

De laatste wedstrijd van het seizoen. Vandaag is het al zover. Wat is het snel gegaan. Op de twee afsluitende toernooien na zit het er na vandaag op wat competitie betreft. Veel te vroeg in het jaar als je het mij vraagt, maar het is nou eenmaal niet anders.

We gaan afsluiten tegen de "Wijbosch Eerde Combinatie" oftewel WEC. Het afgelopen seizoen was hun C3 de grote winnaar van onze competitie. Wij spelen vandaag tegen de C2.

Natuurlijk wil iedereen van ELI C2 de competitie op een goede manier afsluiten en dus met een overwinning. We kunnen deze competitie dan eindigen op een (eventueel gedeelde) tweede plaats. En daar kunnen we best tevreden over zijn.

Daarom, iedereen, zet je beste beentje voor en laat zien dat je het Blauw Wit met trots draagt en vol voor de overwinning gaat.

Enne, we vertrekken om 12 uur PRECIES dus ben op tijd!

GO GO GO ELI C2!!!




zondag 17 april 2016

ELI C2 - Sparta C3



De laatste thuiswedstrijd van dit seizoen staat alweer op het programma. Het kan snel gaan. Na vandaag spelen we nog één uitwedstrijd en dan zit het seizoen, op een tweetal toernooien na, er al weer helemaal op. Behoorlijk vroeg als je het mij vraagt en je gaat je afvragen waarom we moeten stoppen als weersomstandigheden net beter beginnen te worden terwijl de competitie al in januari start met “gegarandeerde afgelastingen” de eerste paar weken die dan ook weer ingehaald moeten worden. Maar dat beslist de KNVB en niet wij.

Over afgelastingen gesproken, Omdat we nou zo vroeg klaar zijn duurt het ook een behoorlijke tijd voordat er weer gevoetbald gaat worden. Een hele mooie gelegenheid voor de gemeente om de velden eens aan te pakken op ons sportpark. De velden hebben veel te lijden gehad en onze terreinmeesters doen hun best maar kunnen ook niet toveren. In ieder geval een pluim voor hen en een mooie kans voor de gemeente als eigenaar van het sportpark om er eens iets aan te doen.

Maar genoeg daarover, verder met de laatste thuiswedstrijd. En hoe kunnen we een seizoen mooier afsluiten dan tegen aartsrivaal Sparta uit Beek en Donk. Een heuse Laarbeekse derby als sluitstuk en we mogen spelen op het hoofdveld, wat altijd een extra dimensie geeft aan een wedstrijd en een mooie tribune voor de vandaag in grote getale opgekomen toeschouwers.
De ploegen stonden mooi op tijd klaar en het handenschudden was al gebeurd. Het wachten was op de scheidrechter. De neuzen stonden goed, ELI had er zin in en wilde maar één ding, laten zien dat de wedstrijd van vorige week een incident was en dat er wel degelijk een hecht team stond. Nou dat het in de koppies wel goed zat was bij de voorbespreking al te merken, in de kleedkamer waren de spelers unaniem, dit varkentje gaan wij wassen, we gaan dit WINNEN! Dat zouden ze op het veld dan moeten laten zien.
Eindelijk arriveerde de scheidsrechter, de wedstrijd kon beginnen. ELI startte goed en speelde prima op positie. Sparta deed dat ook zodat de eerste minuten het spel op en neer golfde zonder dat er doelkansen kwamen. Er werd prima voor elkaar gewerkt en goed gekeken naar de vrije spelers en het resultaat was dat ELI steeds beter in het spel kwam qua spel boven Sparta uit steeg. Duidelijk de betere was het voor ELI jammer dat er weinig of geen doelkansen kwamen. Na een omzetting van enkele posities werd het ELI overwicht alleen maar groter en kwam daar eindelijk de verlossende openingstreffer. Een niet heel hard maar wel zuiver schot van Mathijs zeilde het doel in en Sparta mocht voor de tweede keer aftrappen. Het ELI doelpunt had de Spartanen wel wakker geschud want ze zetten een tandje bij en hielden hun verdediging dicht.

Ook moet ik de Sparta keeper een compliment geven, hij stond als een leeuw te keepen en hield ballen die weinig andere keepers zouden houden. Helaas voor hem raakte hij later geblesseerd en zou hij na de rust niet terugkeren.
Vanaf het ELI doelpunt was het spel een tijdje in evenwicht en bij vlagen was, ondanks het goede spel van ELI Sparta iets sterker. Zo sterk dat ze in de laatste minuut voor rust onverwachts de 1-1 konden scoren. Niet onverdiend want ook Sparta speelde prima. De goals viel door een persoonlijke fout achterin bij ELI. Dat kan gebeuren en er was nog geen vuiltje aan de lucht. De spelers hadden nog een complete tweede helft om hun belofte van voor de wedstrijd waar te maken, WINNEN!
Een peptalk was tijdens de rust niet nodig. De koppies stonden strak dezelfde kant uit en zonder uitzondering waren de spelers gemotiveerd tot aan het bot. De coaches hadden er vertrouwen in, dit gaat goed komen.

De tweede helft begon zoals de eerste eindigde, met veel inzet van beide kanten. Aanvallen aan beide kanten zonder echt gevaarlijk te worden. Toch was het voor de  neutrale toeschouwer een mooie pot.  Het snelle spel heen en weer had natuurlijk ook gevolgen voor de spelers. Het kwam nu op conditie aan en die was bij ELI beter. ELI controleerde en viel aan. Sparta kroop wat in zijn schulp. ELI maakte daar gebruik van en een waar offensief volgde. In de twaalfde minuut kwam de bal pardoes bij de opgekomen Wouter terecht, een stevige uithaal en bam! 2-1 voor ELI. Drie minuten later, een voorzet van Vincent beland bij Christian op zijn slof, bam, 3-1! Dat was even lekker voor ELI. Ze zaten op rozen nu.

ELI nam wat gas terug en een tiental minuten werd er gecontroleerd gespeeld. Geen gevaar te duchten van het toch wel moe gespeelde Sparta. Het was dan ook een enorme verrassing dat uit het niets zomaar de 3-2 in het ELI doel viel. 26 minuten gespeeld in de tweede helft.

ELI liet dat niet op zich zitten, ze rechtten de rug. De stand was gevaarlijk want zoals ze nu gezien hadden was een tegengoal altijd mogelijk. En twee minuten later was het verschil alweer twee doelpunten. Ik kan wel zeggen dat dit de raarste goal is van ELI C2 dit seizoen. Een aanval van ELI bracht Joes aan de bal en met vier verdedigers om zich heen en de keeper voor zijn voeten schoot hij op doel. Om eerlijk te zijn een belabberd schot zonder veel snelheid in de bal. Toen klonk een fluitsignaal. Joes en de gehele Spartaverdediging bleven stilstaan en de keeper verroerde zich ook niet. De door Joes geschoten bal rolde tergend langzaam richting Sparta doel en nog langzamer over de doellijn. De Spartanen en Joes stonden er bij ene keken er naar. De scheids wees naar de middencirkel. Verwarring bij de spelers van zowel ELI als Sparta. Het was niet onze scheidsrechter die gefloten had maar die op het naastgelegen veld. Dit was een zuiver doelpunt. Niemand had het blijkbaar door. Waarschijnlijk is dit dan ook het enige ELI C2 doelpunt waarbij niet gejuicht werd. Omdat niemand ook maar er aan dacht dat het een doelpunt was.

Maar om aan alle twijfel een einde te maken wist Vincent na vier minuten de 5-2 op de borden te zetten met een gericht schot vanaf de zestien. We zaten nu in de tweeëndertigste minuut van de tweede helft. Dat zouden we niet meer uit handen geven. En na precies 35 minuten blies de scheids af.
ELI had laten zien wat iedereen wilde, een goed spelend team dat wat voor elkaar over had. Hier stond weer een team, Hier stond weer het ELI C2 zoals iedereen het graag ziet. Jongens en meiden, proficiat. Een hele mooie overwinning!

Zaterdag spelen we de laatste competitiewedstrijd tegen WEC C2. We vertrekken om 12 uur naar Wijbosch. BEN OP TIJD, uiterlijk tien minuten voor vertrek! Ben je te laat benadeel je daarmee je team en jezelf!


zaterdag 16 april 2016

Tijd voor een echte derby..... ELI C2 - Sparta C3

De laatste thuiswedstrijd van het seizoen staat op het programma. En dan nog wel een heuse Laarbeekse derby. Tegen Sparta C3 mag ELI C3 haar kunsten vertonen.

We kunnen vrij en ongedwongen spelen. De competitie is gespeeld en de strijd om het kampioenschap zal gaan tussen VOW en Boekel Sport. Voor ELI is er nog altijd wel de mogelijkheid om te gaan voor het eremetaal. Omdat we nu gedeeld derde staan proberen we natuurlijk deze stek vast te houden en eventueel te verbeteren.

Daarom, ELI C2, zet je beste beentje voor, maak er een mooie pot van! Wie weet, met een beetje geluk stijgen we nog een plaatsje.

GO GO GO ELI C2!!!


vrijdag 15 april 2016

Gemert C6 - ELI C2



Deze zaterdag is een mooie dag die alleen maar mooier kan worden. Prachtig voetbalweer, we mogen een uitwedstrijd spelen die al vroeg begint zodat we daarna een hele zaterdagmiddag nog hebben. Een mooie dag ligt in het vooruitzicht.

Op tijd vertrekken betekend ook op tijd aanwezig zijn en deze keer was ook iedereen ruim op tijd aanwezig. Vol goede moed vertrekken we richting Gemert. En met een lading supporters erbij voor de nodige aanmoedigingen kan de dag al niet meer stuk. Alles en iedereen die ELI C2 een warm hart toedraagt heeft hele goede moed. We spelen tegen de nummero laatst in de competitie. Een mooie gelegenheid om aan het doelsaldo te werken.

We hebben geluk, we mogen spelen op het prachtige hoofdveld van Gemert en met de toch redelijk gevulde tribunes waarop we ook nog een scout van de B afdeling van ELI hebben gespot, kan de wedstrijd precies op tijd beginnen.


Tot zover de goede hoop en mooie dromen. Al vanaf het eerste fluitsignaal was ELI de weg kwijt. De instructies van de coaches? Moeten we die volgen? Tuurlijk niet, we weten het zelf veel beter. Wat is er aan de hand met ELI C2? Passes kwamen niet aan, sterker nog, passes werden niet gegeven….. Het was ikke, ikke. ikke en de rest kan stikken. 

Ondanks dat we op een één nul voorsprong kwamen door een mooie goal van Manon, liep het niet. Gemert was beter. Gemert Luisterde naar de coaches, speelde met en voor elkaar, mopperde niet, niet naar elkaar, niet naar de tegenstander en niet tegen hun coaches. Gemert was precies het tegenovergestelde van ELI C2, een team. Het was dan ook geen verrassing dat ze gelijk maakten en vijf minuten later zelfs op voorsprong kwamen.

De rust betekende een peptalk. Samen de schouders er onder, het was nog steeds te doen met een slechts 2-1 tussenstand. We konden als we het maar wilden nog genoeg doelpunten maken en winnen. Helaas. Tegen dovemans oren, ELI verzaakte ook de tweede helft. Weer geen samenspel, geen tikkie takkie voetbal waar we afgelopen jaar zo goed mee voor de dag kwamen. ELI blameerde zichzelf. Gemert rook ELI bloed en scoorde de 3-1. Christian wist nog een tegengoal te scoren. Maar vanaf de aftrap kreeg Gemert vrije doorgang en hoppa 4-2 lag erin. De coaches van ELI C2 waren hevig teleurgesteld……..

Valt er dan niets positiefs te melden? Jawel want een aantal spelers deden wel wat er van hen verwacht werd. Daarom, complimenten aan Levi, die op vier verschillende posities speelde en op alle plaatsen zijn stinkende best deed. Een dikke vette pluim voor hem en een eervolle vermelding voor Chris, ook spelend op een voor hem vreemde positie maar dit prima aanpakte.  

Zaterdag mag ELI C2 tegen Sparta laten zien dat deze wedstrijd slechts een incident was.

Vier of vijf keer heb ik deze week de computer aangezet om een verslag te schrijven van de wedstrijd van afgelopen zaterdag. Iedere keer gooide werk of andere omstandigheden roet in het eten. Dus uiteindelijk het bovenstaande zeer korte verslag. Deze wedstrijd verdient ook niet meer…

Tot Zaterdag.

donderdag 7 april 2016

ELI C2 on tour: De spelersbus vertrekt richting Gemert!

Zaterdag volgt er weer een vroege wedstrijd. We spelen al om kwart voor twaalf in en tegen Gemert C6. Denk er dus aan dat we om 10:45 uur al vertrekken. BEN OP TIJD!

ELI zal moeten laten zien dat ze flexibel zijn en de wedstrijd van afgelopen zaterdag gespeeld en afgesloten is en ze klaar zijn voor de volgende match.

We gaan er dus met z'n allen weer voor. De ruggen recht, de neus omhoog en gaan voor de volle drie punten!

Go go go ELI C2!!!


dinsdag 5 april 2016

ELI C2 - Boerdonk C1



Na een weekje afwezigheid mag ik er weer bij zijn en verheug me eigenlijk al een hele week op de komende wedstrijd. Op een stevige tweede plaats met een wedstrijd minder gespeeld staan we op zo goed as dezelfde hoogte als de koploper in onze competitie en na het kunststukje van vorige week tegen Boekel Sport, kan het niet anders zijn dan dat het smullen word, de wedstrijd tegen Boerdonk. Dit varkentje zal ELI C2 wel gaan wassen want dat zijn ze ondertussen aan hun status verplicht! Dus vol goede moed en met heel veel zin in een mooie pot voetbal kon de tijd niet vlug genoeg gaan. Was het al maar één uur, dan gaat het los!


Om kwart voor twaalf beginnen de spelers binnen te druppelen en op een paar laatkomers na zijn we op de afgesproken tijd allemaal in de kleedkamer aanwezig. Tijdens een korte voorbespreking krijgen de spelers te horen dat de opstelling op enkele plaatsen gaat veranderen voor deze wedstrijd. Een keuze die Jos en Ad wel doordacht hebben gemaakt. Iedereen weet wat zijn of haar taak is en vol goede moed begint men aan de warming up.

De laatste instructies voor de wedstrijd volgen bij het aantrekken van het wedstrijdtenue en alle neuzen staan dezelfde kant op. Iedere speler is het er over eens, wat ze ook luid laten horen,  ze hebben er zin in en ze gaan op dat veld maar één ding doen, WINNEN!!

Zo is het al snel één uur. De gebruikelijke plichtplegingen hebben al plaatsgevonden, het is alleen nog even wachten op de scheidsrechter. Als deze ook aanwezig is en de toss heeft plaatsgevonden kan de wedstrijd beginnen.

Beide ploegen beginnen niet slecht. Het is dan ook een enorme verrassing dat Boerdonk na twee minuten de bal na een verdedigingsfout in het netje weet te leggen. 0-1. Gelukkig is er nog niets aan de hand. ELI heeft immers nog een zo goed als hele wedstrijd om daar iets aan te doen.
De wedstrijd gaat gretig verder. Aanvallen van beide zijden en voor de neutrale toeschouwen een mooie pot. ELI en Boerdonk geven elkaar weinig toe en de spanning zit goed in de wedstrijd. In de drieëntwintigste minuut komt de bal in de Boerdonkse zestien bij Stefano terecht. Vlak voor het doel word zijn ruimte geblokkeerd door een aantal Boerdonkse verdedigers. Gelukkig ziet hij links van hem Wouter opkomen en legt de bal mooi breed. Wouter kan uithalen en heel Boerdonk heeft het nakijken. 1-1! We staan weer gelijk. Here we go again!

Met prima combinaties weet ELI veel op balbezit te spelen maar het lukt niet om de bal richting het Boerdonk doel te krijgen. Een afvallende bal word echter opgepikt door de Boerdonkaanval en zonder veel problemen kunnen ze opstomen richting ELI doel en scoren. 1-2, vijf minuten voor rust.

Een beetje een tegenslag voor ELI maar ze laten de koppies niet hangen. De laatste vijf minuten van de eerste helft houden ze de linies gesloten en spelen de eerste helft uit zonder veel schade. De thee wacht.

Tijdens de rust is er nog helemaal niets aan de hand. De koppies staan omhoog, de zin is er en ook het geloof in een goede afloop is aanwezig. ELI is nog steeds strijdvaardig en heeft er zin in. We hebben nog vijfendertig minuten om de stand om te buigen. Jos en Ad zetten de opstelling om en iedereen speelt op zijn of haar vertrouwde positie. Tijd om weer aan de slag te gaan.

De tweede helft staat er een heel ander ELI. Goed om te zien dat de koppies hoog blijven en de eerste tien minuten zijn helemaal voor ELI. Goed voetbal, het eigen tikkie takkie voetbal laat de toeschouwers smullen. We zien een perfect ELI spelen. Maar dan slaat het noodlot toe. Als een duveltje uit een doosje weet Boerdonk te scoren. Onverwacht en geheel tegen de wedstrijd in. 1-3.


Dan breekt er iets bij ELI. Wat of hoe, dat weet niemand maar de kopjes gingen hangen en iedereen was van slag. ELI speelde als de spreekwoordelijke natte dweil en niets lukte meer. Boerdonk vond dat wel prima en drong ook niet aan. Zolang ELI niet in de buurt van hun zestien kwam vonden ze het prima en ze gaven een hele nieuwe draai aan het woord tijdrekken. ELI herpakte wel iets en probeerde het wel maar werd niet echt meer gevaarlijk. Ook omdat ze vele malen uit hun spel werden gehaald door onderbrekingen wegens de vele “blessurebehandelingen”. Dat aantal was zo groot dat er maar liefst acht minuten bij geteld werden voordat deze wedstrijd eindelijk afgefloten werd. Tijdrekken heeft niet altijd zin qua tijd, helaas was ELI wel vatbaar voor deze praktijken en raakte steeds verder uit hun ritme. De opluchting was dan ook groot toen het laatste fluitsignaal klonk. Teleurstelling was van de Lieshoutse gezichten af te lezen en nog nooit was de stilte na de wedstrijd in de kleedkamer zo groot. Hoe kon dit gebeuren? Niemand had een goed antwoord daarop. Spelers, coaches, toeschouwers, iedereen was teleurgesteld.


Volgende week krijgen we een nieuwe kans tegen Gemert. En dan zullen we laten zien dat ELI wel degelijk een prima pot op de mat kan leggen. Daar is iedereen van ELI C2 overtuigd!
Tot dan.