vrijdag 15 april 2016

Gemert C6 - ELI C2



Deze zaterdag is een mooie dag die alleen maar mooier kan worden. Prachtig voetbalweer, we mogen een uitwedstrijd spelen die al vroeg begint zodat we daarna een hele zaterdagmiddag nog hebben. Een mooie dag ligt in het vooruitzicht.

Op tijd vertrekken betekend ook op tijd aanwezig zijn en deze keer was ook iedereen ruim op tijd aanwezig. Vol goede moed vertrekken we richting Gemert. En met een lading supporters erbij voor de nodige aanmoedigingen kan de dag al niet meer stuk. Alles en iedereen die ELI C2 een warm hart toedraagt heeft hele goede moed. We spelen tegen de nummero laatst in de competitie. Een mooie gelegenheid om aan het doelsaldo te werken.

We hebben geluk, we mogen spelen op het prachtige hoofdveld van Gemert en met de toch redelijk gevulde tribunes waarop we ook nog een scout van de B afdeling van ELI hebben gespot, kan de wedstrijd precies op tijd beginnen.


Tot zover de goede hoop en mooie dromen. Al vanaf het eerste fluitsignaal was ELI de weg kwijt. De instructies van de coaches? Moeten we die volgen? Tuurlijk niet, we weten het zelf veel beter. Wat is er aan de hand met ELI C2? Passes kwamen niet aan, sterker nog, passes werden niet gegeven….. Het was ikke, ikke. ikke en de rest kan stikken. 

Ondanks dat we op een één nul voorsprong kwamen door een mooie goal van Manon, liep het niet. Gemert was beter. Gemert Luisterde naar de coaches, speelde met en voor elkaar, mopperde niet, niet naar elkaar, niet naar de tegenstander en niet tegen hun coaches. Gemert was precies het tegenovergestelde van ELI C2, een team. Het was dan ook geen verrassing dat ze gelijk maakten en vijf minuten later zelfs op voorsprong kwamen.

De rust betekende een peptalk. Samen de schouders er onder, het was nog steeds te doen met een slechts 2-1 tussenstand. We konden als we het maar wilden nog genoeg doelpunten maken en winnen. Helaas. Tegen dovemans oren, ELI verzaakte ook de tweede helft. Weer geen samenspel, geen tikkie takkie voetbal waar we afgelopen jaar zo goed mee voor de dag kwamen. ELI blameerde zichzelf. Gemert rook ELI bloed en scoorde de 3-1. Christian wist nog een tegengoal te scoren. Maar vanaf de aftrap kreeg Gemert vrije doorgang en hoppa 4-2 lag erin. De coaches van ELI C2 waren hevig teleurgesteld……..

Valt er dan niets positiefs te melden? Jawel want een aantal spelers deden wel wat er van hen verwacht werd. Daarom, complimenten aan Levi, die op vier verschillende posities speelde en op alle plaatsen zijn stinkende best deed. Een dikke vette pluim voor hem en een eervolle vermelding voor Chris, ook spelend op een voor hem vreemde positie maar dit prima aanpakte.  

Zaterdag mag ELI C2 tegen Sparta laten zien dat deze wedstrijd slechts een incident was.

Vier of vijf keer heb ik deze week de computer aangezet om een verslag te schrijven van de wedstrijd van afgelopen zaterdag. Iedere keer gooide werk of andere omstandigheden roet in het eten. Dus uiteindelijk het bovenstaande zeer korte verslag. Deze wedstrijd verdient ook niet meer…

Tot Zaterdag.