dinsdag 5 april 2016

ELI C2 - Boerdonk C1

Na een weekje afwezigheid mag ik er weer bij zijn en verheug me eigenlijk al een hele week op de komende wedstrijd. Op een stevige tweede plaats met een wedstrijd minder gespeeld staan we op zo goed as dezelfde hoogte als de koploper in onze competitie en na het kunststukje van vorige week tegen Boekel Sport, kan het niet anders zijn dan dat het smullen word, de wedstrijd tegen Boerdonk. Dit varkentje zal ELI C2 wel gaan wassen want dat zijn ze ondertussen aan hun status verplicht! Dus vol goede moed en met heel veel zin in een mooie pot voetbal kon de tijd niet vlug genoeg gaan. Was het al maar één uur, dan gaat het los!

Om kwart voor twaalf beginnen de spelers binnen te druppelen en op een paar laatkomers na zijn we op de afgesproken tijd allemaal in de kleedkamer aanwezig. Tijdens een korte voorbespreking krijgen de spelers te horen dat de opstelling op enkele plaatsen gaat veranderen voor deze wedstrijd. Een keuze die Jos en Ad wel doordacht hebben gemaakt. Iedereen weet wat zijn of haar taak is en vol goede moed begint men aan de warming up.

De laatste instructies voor de wedstrijd volgen bij het aantrekken van het wedstrijdtenue en alle neuzen staan dezelfde kant op. Iedere speler is het er over eens, wat ze ook luid laten horen,  ze hebben er zin in en ze gaan op dat veld maar één ding doen, WINNEN!!

Zo is het al snel één uur. De gebruikelijke plichtplegingen hebben al plaatsgevonden, het is alleen nog even wachten op de scheidsrechter. Als deze ook aanwezig is en de toss heeft plaatsgevonden kan de wedstrijd beginnen.

Beide ploegen beginnen niet slecht. Het is dan ook een enorme verrassing dat Boerdonk na twee minuten de bal na een verdedigingsfout in het netje weet te leggen. 0-1. Gelukkig is er nog niets aan de hand. ELI heeft immers nog een zo goed als hele wedstrijd om daar iets aan te doen.
De wedstrijd gaat gretig verder. Aanvallen van beide zijden en voor de neutrale toeschouwen een mooie pot. ELI en Boerdonk geven elkaar weinig toe en de spanning zit goed in de wedstrijd. In de drieëntwintigste minuut komt de bal in de Boerdonkse zestien bij Stefano terecht. Vlak voor het doel word zijn ruimte geblokkeerd door een aantal Boerdonkse verdedigers. Gelukkig ziet hij links van hem Wouter opkomen en legt de bal mooi breed. Wouter kan uithalen en heel Boerdonk heeft het nakijken. 1-1! We staan weer gelijk. Here we go again!

Met prima combinaties weet ELI veel op balbezit te spelen maar het lukt niet om de bal richting het Boerdonk doel te krijgen. Een afvallende bal word echter opgepikt door de Boerdonkaanval en zonder veel problemen kunnen ze opstomen richting ELI doel en scoren. 1-2, vijf minuten voor rust.

Een beetje een tegenslag voor ELI maar ze laten de koppies niet hangen. De laatste vijf minuten van de eerste helft houden ze de linies gesloten en spelen de eerste helft uit zonder veel schade. De thee wacht.

Tijdens de rust is er nog helemaal niets aan de hand. De koppies staan omhoog, de zin is er en ook het geloof in een goede afloop is aanwezig. ELI is nog steeds strijdvaardig en heeft er zin in. We hebben nog vijfendertig minuten om de stand om te buigen. Jos en Ad zetten de opstelling om en iedereen speelt op zijn of haar vertrouwde positie. Tijd om weer aan de slag te gaan.

De tweede helft staat er een heel ander ELI. Goed om te zien dat de koppies hoog blijven en de eerste tien minuten zijn helemaal voor ELI. Goed voetbal, het eigen tikkie takkie voetbal laat de toeschouwers smullen. We zien een perfect ELI spelen. Maar dan slaat het noodlot toe. Als een duveltje uit een doosje weet Boerdonk te scoren. Onverwacht en geheel tegen de wedstrijd in. 1-3.

Dan breekt er iets bij ELI. Wat of hoe, dat weet niemand maar de kopjes gingen hangen en iedereen was van slag. ELI speelde als de spreekwoordelijke natte dweil en niets lukte meer. Boerdonk vond dat wel prima en drong ook niet aan. Zolang ELI niet in de buurt van hun zestien kwam vonden ze het prima en ze gaven een hele nieuwe draai aan het woord tijdrekken. ELI herpakte wel iets en probeerde het wel maar werd niet echt meer gevaarlijk. Ook omdat ze vele malen uit hun spel werden gehaald door onderbrekingen wegens de vele “blessurebehandelingen”. Dat aantal was zo groot dat er maar liefst acht minuten bij geteld werden voordat deze wedstrijd eindelijk afgefloten werd. Tijdrekken heeft niet altijd zin qua tijd, helaas was ELI wel vatbaar voor deze praktijken en raakte steeds verder uit hun ritme. De opluchting was dan ook groot toen het laatste fluitsignaal klonk. Teleurstelling was van de Lieshoutse gezichten af te lezen en nog nooit was de stilte na de wedstrijd in de kleedkamer zo groot. Hoe kon dit gebeuren? Niemand had een goed antwoord daarop. Spelers, coaches, toeschouwers, iedereen was teleurgesteld.

Volgende week krijgen we een nieuwe kans tegen Gemert. En dan zullen we laten zien dat ELI wel degelijk een prima pot op de mat kan leggen. Daar is iedereen van ELI C2 overtuigd!