zondag 27 september 2015

Blauw Geel C11 - ELI C2



De competitie gaat beginnen. Na vijf wedstrijden oefenen en bekeren hebben de coaches genoeg info tot zich kunnen nemen om het team op een goede manier op de mat te krijgen. De plaatsen zijn ingevuld en iedereen staat zo ongeveer op de positie die de coaches voor ogen hebben. En, het is ook gebleken dat we beschikken over een flink aantal spelers die op meerdere plaatsen inzetbaar zijn. De coaches hebben dus in vijf wedstrijden een team neer kunnen zetten waar ze met een gerust hart de competitie in gaan. Vandaag kunnen we voor het eerst bekijken of ze het bij het rechte eind hadden.


Rond de klok van kwart voor twaalf vertrokken we met dertien spelers en een aantal supporters richting het Prins Willem Alexander Sportpark te Veghel. Dertien, omdat we één geblesseerde speler hebben en omdat we één speler af moesten staan aan de C1 die een speler tekort kwam.
Aangekomen in Veghel blijkt dat we op het meest verre veld onze wedstrijd mogen spelen dus we gaan na de warming up en in de rust niet meer terug naar de kleedkamer. 


De warming up werken we af onder het toeziend oog van de supporters en het was leuk om te zien dat er niet alleen de ouders waren maar ook dat nog meer supporters de velden in Veghel wisten te vinden. De vaste patronen en oefeningen werden afgewerkt en om één uur was iedereen prima op temperatuur om de wedstrijd te beginnen. 
 

Precies op tijd floot de scheidsrechter en trapte Blauw Geel af voor deze wedtrijd. Over de scheidsrechter gesproken, in de rust nog even met hem gesproken en hij vertelde dat hij dit jaar tachtig jaar oud word. Nou, respect voor deze man die op deze respectabele leeftijd een wedstrijd nog beter weet te leiden dan veel jongere scheidsrechters.

ELI begon prima aan de eerste helft en nam meteen het initiatief. Het middenveld en de verdediging
hadden geen moeite met de Blauw Geel aanval en wisten binnen no time de bal te veroveren. Ze speelden hun eigen spelletje en Blauw Geel kon dat alleen maar accepteren. Het in de trainingen geleerde en geoefende overspelen werd in de wedstrijd goed toegepast en dat bracht meteen resultaat. Al in de derde minuut wist ELI de bal in de Veghelse zestien te krijgen en Christian kon met een gericht schot in de verre hoek de 0-1 aantekenen. Een goed begin is het halve werk. Direct na de aftrap veroverde ELI weer de bal en ook nu was er niets op te merken aan de opbouw. Via verschillende schijven kwam de bal wederom in de zestien en deze keer was het Stephano die de bal voor het intikken had. 0-2 na vier minuten spelen. Blauw Geel mocht voor de derde keer in vijf minuten aftrappen. De Veghelnaren herpakten en kwamen wat meer in balbezit. Toch was er voor hen geen doorkomen aan. ELI hield de linies gesloten en via snelle counters kwamen ze een paar keer dicht bij een volgende treffer. Het duurde tot de tiende minuut voordat een mooie uitgespeelde aanval weer het net trof. Christian maakte zijn tweede van de dag en het was 0-3.

ELI bleef geconcentreerd. Deze stand was mooi maar ze waren gretig en wilden meer. Toch liet Blauw Geel zien dat ze echt wel een potje kunnen ballen. Een aantal aanvallen kwamen toch gevaarlijk dicht bij het ELI doel en een paar keer heeft Stan moeten ingrijpen. Blauw Geel werd sterker en ELI moest opletten niet te nonchalant te gaan spelen. In de drieëntwintigste minuut was er weer een prima aanval van ELI en aangezien onze spitsen op dreef waren was het raak. Ook Stephano scoorde zijn tweede van de dag en zette daarmee de 0-4 op het scorebord. 

Direct na de aftrap was het weer ELI dat de bal veroverde. Deze keer over rechts kwam de bal in de Veghelse zestien direct voor de voeten van Christian. Hij had hem voor het intikken en hij kon een derde streepje achter zijn naam zetten. 0-5 na vijfentwintig minuten. Was dit de knock out voor Blauw Geel? Voor wat de eerste helft betreft wel. Blauw Geel was moe. ELI had nog wat over maar had ook zin in de thee. De laatste minuten werden gecontroleerd uitgespeeld. ELI speelde de bal keurig en hield de bal in de ploeg. Tijd voor de rust. De supporters hadden een prachtige eerste helft gezien. ELI C2 was heer en meester op het veld. Dit beloofde veel voor de tweede helft.

De tweede helft begon net zoals de eerste, een fel ELI en een verdedigend Blauw Geel. De felheid van ELI had ook nu weer resultaat. Na zes minuten wist ook Stephano zijn derde van de dag te scoren. 0-6. Prima gespeeld! 

ELI ging verder met het controleren van de wedstrijd. Via de vleugels werden regelmatig de spitsen bediend maar het geluk was even weg. Na een kwartiertje in de tweede helft was het net alsof er bij ELI een knop om ging. Het overspelen werd losgelaten en vanuit de tweede lijn werd schot na schot op het Veghelse doel afgevuurd. Jammer want ook vrijstaande spelers werden op die manier niet meer gevonden. Iedereen ging voor eigen succes. Maar dat was het enige minpuntje van de wedstrijd. Dat er nog een keer gescoord werd hebben we te danken aan een eigen doelpunt van een Blauw Geel verdediger. Hij wilde een afstandsschot wegwerken maar tikte de bal pardoes achter zijn eigen doelman. 0-7, achtentwintig minuten gespeeld in de tweede helft.

Iedereen vond het nu welletjes en de laatste vijf minuten werden uitgespeeld zonder gevaar voor welk doel dan ook. ELI had de wedstrijd gedomineerd, waren de betere, technisch, tactisch en conditioneel. Toch moeten we oppassen dat we niet te gemakzuchtig worden. Het loslaten van het systeem zorgde voor een veel minder gecontroleerde maar toch ook minder productieve tweede helft.

Het neemt niet weg dat ELI voortreffelijk heeft gespeeld en iedere toeschouwer kon terugkijken op een geweldige wedstrijd. Zelfs supporters van Blauw Geel complimenteerden ELI voor het getoonde spel.



Van de coaches ook niets dan complimenten, ELI was geweldig vandaag. Het beloofd een mooie competitie te worden.

Zaterdag spelen we thuis tegen Boekel Sport C6. De aftrap is om 13:00 uur. Maar eerst is er a.s. maandag 28 september om 20:00 uur de jaarlijkse ouderavond. We hopen jullie dan allemaal te zien. Tot dan!


vrijdag 25 september 2015

ELI C2 "On Tour": Veghel Here We Come!!!

Jaaa, de competitie gaat beginnen. Na twee oefenwedstrijden en drie bekerwedstrijden is het nu tijd voor het echte werk. De competitie gaat beginnen.

We starten deze najaarscompetitie in Veghel waar we te maken krijgen met Blauw Geel '38 C11.
ELI C2 heeft hard getraind en is er klaar voor. We gaan er alles aan doen om deze competitie te starten met drie punten in de bagage als we weer richting Lieshout vertrekken.

Dus, GO GO GO ELI C2.

We vertrekken precies op tijd dus zorg dat je minimaal tien minuten voor vertrek aanwezig bent!


dinsdag 22 september 2015

Hartelijk Gefeliciteerd

De volgende jarige in ons team dient zich aan. En wederom is het één van onze snelle middenvelders.

Op 23 september is Vincent Jarig. Daarom wil ik hem namens spelers en begeleiding van ELI C2 via het blog graag feliciteren.

Vincent, maak er een hele leuke dag van met vrienden en familie!


maandag 21 september 2015

Grote clubactie

 

Zoals al een aantal jaren het geval is doet ELI dit jaar ook weer mee met de grote clubactie. Afgelopen zaterdag hebben alle spelers van ELI C2 de boekjes met loten voor de grote clubactie ontvangen. Het is de bedoeling dat we zoveel mogelijk loten verkopen. Maar we gaan er voor dat in ieder geval iedere speler minstens drie loten verkoopt. Deze loten worden verkocht voor € 3,- per stuk. Hiervan gaat 80% rechtstreeks naar ELI. Dit geldt voor alle loten. Dat is ook de kracht van de Grote Clubactie.


De afgelopen 2 jaren werden door vooral onze jeugdleden steeds ca. 1000 loten verkocht, hetgeen bijna € 2.500 in onze ELI-kas bracht, prachtige resultaten. Voor 2015 proberen we minimaal opnieuw 1000 loten te verkopen. Daar moeten alle leden van onze jeugd- en seniorenteams en ook andere ELI-vrijwilligers voor zorgen!


Dit jaar hebben we opnieuw voor een extra stimulans gezorgd. De beste lotenverkopers en ook alle leden van de teams, die de meeste loten weten te verkopen ontvangen van het ELI-bestuur extra prijzen. Ook ontvangt de beste lotenverkoper een dinercheque van Pannenkoekhuis Pluk uit Beek en Donk.

zondag 20 september 2015

ELI C2 - SJVV C2





Op een zwaar bewolkt Luijtelaar is het voor ELI C2 tijd voor de derde bekerwedstrijd van dit seizoen. SJVV uit Deurne is onze tegenstander en we hebben er zin in! Het goede resultaat in en tegen Mariahout heeft de meeste spelers vleugels gegeven en ze zijn er helemaal klaar voor. De warming up liep dan ook als een trein en de gretigheid straalde van de spelers af. Ze stonden dan ook allemaal te popelen om aan de wedstrijd te beginnen.

 Om exact 13 uur was het zover. De scheidsrechter blies voor aanvang van de wedstrijd. Ondertussen pakten zich donkere wolken samen. Was het tot nu toe droog geweest, regen dreigde roet in het eten te gooien. 

ELI begon goed aan de wedstrijd. Er word prima gecombineerd en iedereen werkte hard. Het kwam dan ook als een complete verrassing dat SJVV na tien minuten wist te scoren. 0-1. De ELI spelers waren een beetje van slag en alsof dat niet genoeg was, werden in het wolkendek de sluizen open gezet en viel de regen met bakken uit de lucht. Mede daardoor had ELI even de tijd nodig om orde op zaken te stellen maar dat viel niet mee en SJVV profiteerde in de veertiende minuut. 0-2.


Wederom een tegenslag voor de mannen en vrouwen van ELI. Een aantal omzettingen van coach Ad zorgde voor meer stabiliteit en ELI herpakte. Toen braken de dolle negen minuten aan waarin maar liefst zes keer gescoord werd. In de eenentwintigste minuut wist SJVV door te breken en vanaf links hard en hoog in de verre hoek te schieten. 0-3. Het deerde ELI niet want ze lieten zich niet kisten en gingen vanaf de aftrap meteen weer in de aanval. Christian werd neergehaald in het strafschopgebied en Mathijs kon de toegewezen penalty verzilveren door strak in de hoek te knallen. 1-3, tweeëntwintig minuten gespeeld. Vanaf de aftrap kon SJVV meteen doorstoten en scoren, 1-4 in de drieëntwintigste minuut. Nu was ELI even de weg kwijt en de komende twee minuten wist SJVV nog eenmaal te scoren. Het duurde tot de zesentwintigste minuut voordat ELI zich weer herpakt had en wat terug deed. Niemand treurde om de achterstand maar zette gewoon een tandje bij. Hulde voor de spirit van ELI C2! Wesly lanceerde net buiten de zestien een pegel op doel. De keeper dook nog naar de goede hoek, maar de bal was zo hard dat hij veel te laat kwam. 2-5.

ELI wist nu dat er meer in zat. Direct na de aftrap veroverde ELI weer de bal, Het was weer Wesly die het nog een keer probeerde. Zelfde situatie, zelfde harde knal en weer zat de keeper er naast. Wesly scoorde zijn tweede van de dag. 3-5 in de negenentwintigste minuut.
De regen viel nog steeds met bakken uit de lucht en alle spelers waren wat toe aan de rust. Het was een kleine bevrijding dat de Scheidsrechter precies op tijd affloot voor de thee.

In de kleedkamer was de stemming niet bedrukt. De spelers roken en zagen kansen om deze wedstrijd toch tot een goed einde te brengen. Een korte peptalk van Ad zorgde er voor dat alle neuzen de lucht in gingen en iedereen had zin in de tweede helft. De regen werd minder heftig en we zouden er voor gaan, dat was zeker!

 
De tweede helft begon minder goed. Balverlies in de eerste minuut zorgde er voor dat de SJVV aanval vrij voor het ELI doel kwam en zomaar kon scoren. 3-6. Maar ELI rechtte de rug en ging er vol voor. Een scrimmage voor het SJVV doel deed de bal bij Wouter belanden die pardoes inschoot. 4-6. Zes minuten gespeeld nog negenentwintig te gaan om op gelijke hoogte te komen. Het zat er nog best in. ELI werd sterker en sterker en drong SJVV vaak terug op eigen helft. Maar SJVV had het door en positioneerde bijna hun gehele elftal rond de zestien. Wat ELI ook probeerde er was geen doorkomen meer aan. Hoewel ELI toch een aantal keren nog een corner wist te “versieren” lukte het niet om doel te treffen. De bal wilde er niet in. Ook al werd het nu lekker droog. We hadden gewoon geen geluk.

Er werd dan ook niet meer gescoord en de wedstrijd eindigde in een 4-6 stand. Daarmee eindigen we op de vierde plaats in het bekertoernooi waarin we dus niet doorgaan. Jammer. Maar volgende week begint de competitie en daarin zal ELI C2 laten zien waartoe ze in staat zijn.

Opmerking van Ad:
Als coach en trainer heb ik deze week met veel genot staaan kijken hoe jullie spelers onze (Jos en mijn) tips en aanwijzingen opvolgen. Jullie zien dat we sterker worden en ook nog een mooie wedstrijd op de mat leggen.  De complimenten van jullie trainers. Laat de competitie maar komen.


Tot volgende week!