vrijdag 18 september 2015

Mariahout C2 - ELI C2

Wie had het verwacht dat deze wedstrijd door zou gaan? Echt de hele dag regen regen en nog eens regen. En de schaarse momenten dat het droog was duurden maar kort. Maar na regen komt zonneschijn en zodra het ELI C2 konvooi richting Mariahout vertrok hield het op met regenen en na aankomst was het alleen maar droog en af en toe zelfs met een waterig zonnetje. Het beste voetbalweer van de wereld. Gelukkig was het niet afgelast. Het kon niet mooier zijn. Of een wedstrijd doorgaat of niet kun je op de ELI Site lezen. Het heeft dus geen nut om 's morgens al te gaan gokken of er doorgang is. Kijk op de ELI site, de enige bron voor ons en zolang daar niets gemeld word, gaat een wedstrijd gewoon door!

Mariahout C2 is onze tegenstander in deze tweede en laatste oefenwedstrijd. Eigenlijk al jaren op het programma en de enige echte derby van de (voormalige) gemeente Lieshout. Een wedstrijd die beide teams heel erg graag willen winnen en daarom alles op alles zullen zetten om dat ook daadwerkelijk te doen.

De eerste helft was er eentje van "de kat uit de boom kijken". Beide teams wilden niet te veel weggeven en deden er alles aan om een doelpunt te voorkomen. Gelukkig stonden ons middenveld en verdediging als een huis en kreeg Mariahout geen enkele kans. Aan de andere zijde kregen ook wij slechts één of twee kansen. Maar alles werd gekeerd door de goed spelende keeper van Mariahout. Hij stond zijn mannetje en hield de gehele eerste helft zijn doel schoon. Dat deed ook onze keeper. Stan hoefde vandaag weinig in actie te komen en de keren dat hij dat wel deed, deed hij dat weer prima. Ook hij hield dus zijn doel schoon. En met een 0-0 stand gingen beide teams naar de thee. Een eerste helft waarin ELI beduidend de betere was. Het vinden van elkaar op het veld, overspelen , lange passes, alles ging prima.

Tijdens de rust kregen de spelers instructies van Ad en Jos. Veel opmerkingen hadden ze deze keer niet want iedere speler deed zijn of haar best en met een aantal tips en een kleine omzetting was het al snel weer tijd om het veld op te zoeken.

De tweede helft was een heel andere dan de eerste helft. ELI begon gretig met aanvallend voetbal. passes kwamen goed aan en er werd lekker gebald tussen de verschillende linies. ELI liep als de spreekwoordelijke trein en Mariahout kon dat niet bijbenen. In de twaalfde minuut ging een ging een schot op doel voorlangs. Gelukkig kwam Christian net achter zijn mannetje vandaan en hij hoefde alleen zijn maat vijfenveertig  tegen de bal te zetten. 0-1 voor ELI!!! Een beetje overdonderd trapte Mariahout weer af. Maar het duurde niet lang of ELI had de bal weer veroverd en stormde op het doel af. Schoten gingen net naast of net over. Tot de achttiende minuut. In de drukte rond de Mariahoutse zestien kwam de keeper op het verkeerde been te staan en met een snaarstrak schot vanaf de rechter punt van de zestien wist Wouter niet alleen de verdediging maar ook de keeper te verschalken.0-2!

ELI bleef aandringen en na een negental minuten was het weer raak. Een voorzet werd door Wouter precies goed in de zestien gelegd. Christian zette zijn hoofd er tegenaan. De keeper was kansloos. 0-3! Een perfecte voorzet perfect afgerond. Heerlijke goal! Vierentwintig minuten gespeeld.

Tijd voor ELI om pas op de plaats te maken. 0-3 was natuurlijk een prima stand en de laatste tien minuten was het zaak om deze stand vast te houden en misschien op de counter nog uit te breiden.
Maar onze mannen en vrouwen hadden een geweldige wedstrijd in de benen en waren zeer tevreden met de uitslag. Zo ook de, overigens prima fluitende, scheidsrechter want hij floot na precies vijfendertig minuten af.

In jubelstemming gingen team en coaches naar de kleedkamer waar ze elkaar feliciteerden met dit geweldige resultaat. Wat is er nou mooier dan de plaatselijke derby overtuigend winnen? ELI C2 proficiat, voor alle toeschouwers was dit een geweldige wedstrijd. Spannend, tactisch en met prima voetbal hebben jullie niet alleen ELI supporters vermaakt maar het deed heel goed om ook van Mariahoutse toeschouwers complimenten te krijgen. C2, we hebben genoten!

Wegens de invallende duisternis en later kunstlicht was het haast onmogelijk om fatsoenlijke foto's te maken. Daarom deze keer slechts een paar "eigenlijk niet acceptabele" foto's. de rest was nog verder beneden peil.

Zaterdag spelen we thuis tegen SJVV C2. Aanvang 13:00 uur. Graag 12:15 uur aangekleed aanwezig in de kleedkamer!

Alvast een belangrijke datum voor de ouders, op 28 september om 20:00 uur houden wij onze jaarlijkse ouderavond. U ontvangt hierover nog een mail.