zondag 6 september 2015

Bekertoernooi: MULO C3 - ELI C2

Het bekertoernooi is voor alle jeugdelftallen het echte begin van het seizoen. Nadat we vorige week hebben geoefend tegen Mifano staat ons vandaag de eerste wedstrijd om het “echie” te wachten. We gaan starten in onze poule van drie wedstrijden tegen MULO C3. De eerste en enige uitwedstrijd in onze poule. De volgende twee wedstrijden zijn thuiswedstrijden.

In ieder geval is iedereen ruim op tijd aanwezig zodat we precies op tijd kunnen vertrekken. Dit keer wel zonder onze trainer Ad. Ad, is zijn Duits en misschien ook wel een Duits wijntje aan het ophalen in de Moesel. Maar natuurlijk word hij van alles op de hoogte gebracht. Lang leve de moderne technologie.

Aangekomen in Helmond zoeken de meegereisde supporters de kantine op om een lekker bakkie koffie te drinken en de spelers zochten samen met de coaches de kleedkamer op. De tactische voorbespreking door Jos werd vol aandacht gevolgd. Daarna volgde de warming up. Met nog wat extra tips konden we de warming up afsluiten en ons begeven richting veld 5. MULO had voor onze wedstrijd het hele mooie kunstgrasveld gereserveerd. Dus een strak veld gegarandeerd.

Al vanaf het begin van de wedstrijd werd duidelijk dat we te maken hadden met een tegenstander die goed op elkaar was ingespeeld en er enkele spelers bij zaten die beduidend beter waren dan de rest. Zij droegen dan ook het spel van MULO. Maar ELI liet zich niet kisten, ze kwamen niet naar Helmond om als schietschijf te dienen. En anders dan de uiteindelijk uitslag doet vermoeden hebben ze gevochten als leeuwen.

Het veldoverwicht van MULO was groot. De ELI verdediging had de handen vol aan de snelle aanval van MULO en de vele lange ballen richting ons doel. Gelukkig is onze verdediging uitstekend en mochten de spitsen doorbreken hadden we altijd nog Stan die enkele fantastische reddingen verrichtte. Toch viel het eerste doelpunt na elf minuten spelen. Een harde knal hoog in de kruising was onhoudbaar en eigenlijk tekenend voor alle doelpunten die MULO zou maken. Hard en hoog in het dak van het doel. Onhoudbaar. MULO had precies door hoe ze tegen ons konden scoren.

ELI deed haar uiterste best maar MULO was sterk. We wisten tot de eenentwintigste minuut de stand op 1-0 te houden. Toen viel de 2-0. Wederom hard en hoog in de kruising. Twee minuten later van hetzelfde laken een pak. 3-0. ELI gaf de moed niet op. Ze bleven strijden. Dat had in ieder geval als resultaat dat deze stand tot de rust op de borden bleef staan. Ondertussen was het gaan regenen en de spelers vonden het helemaal niet erg om even de kleedkamer op te zoeken.

In de rust konden de coaches alleen maar ELI een hart onder de riem steken. Onze jongens en meiden hadden hun best gedaan en kregen complimenten voor het getoonde spel. De stand konden we in principe niets aan doen. MULO was nou eenmaal beter en meer ervaren samen. Met nog wat aanwijzingen was het tijd om aan de tweede helft te beginnen.

De tweede helft begon zoals de eerste eindigde. In de stromende regen. Mulo wist na een zevental minuten weer te scoren volgens het beproefde recept. Hard en hoog in het kruis. 4-0. De tweede helft stond ook in het teken van een aderlating voor ELI. Wederom moesten we spelers afstaan aan de C1 zodat we na een paar minuten in de tweede helft enkele steunpilaren van onze verdediging kwijt waren. Tijd voor enkele omzettingen. Met spelers die niet gewend waren aan hun positie ging ELI er toch het beste van maken. En ze deden hun stinkende best. Een mooie aanval met prima overspelen aan ELI zijde zorgde er voor dat Anouk vrijgespeeld werd en alleen op de keeper af kon gaan. Ze scoorde beheerst door de bal mooi over de uitgekomen keeper te liften. 4-1. De eer was in de tiende minuut van de tweede helft in ieder geval gered.
MULO was niet van zijn stuk gebracht. Ze schakelden een tandje bij en in de volgende acht minuten wisten ze drie keer te scoren zodat het na 18 minuten spelen 7-1 stond. Toen vonden ze het even welletjes en kreeg ELI even de kans om op adem te komen. MULO viel niet echt meer aan en het duurde tot de achtentwintigste minuut voordat er weer een doelpunt viel. Een bal werd door een van onze verdedigers verkeerd geraakt en plofte pardoes in ons doel. 8-1. De wedstrijd was gespeeld en velen verlangden naar het eindsignaal. Toch zette MULO de laatste minuten nog aan. Hun slotoffensief zorgde voor nog twee doelpunten.
Toen de scheidsrechter affloot was 10-1 de eindstand van dit bekerduel. ELI had gestreden tegen een tegenstander die twee en misschien wel drie klassen beter was. Toch verdient iedere speler van ELI C2 een compliment voor de getoonde inzet. Want ondanks het klassenverschil bleven ze werken en hielden ze de teamspirit hoog. De coaches zijn dan ook zeer tevreden over het getoonde spel van een hard werkend ELI dat strijdend ten onder ging. Goed gedaan jongens en meisjes!

Verder wil ik Davy nog beterschap toewensen met zijn blessure. Iedereen vond het super dat je er gewoon bij was om je team aan te moedigen!

Houden jullie er rekening mee dat i.v.m. Lieshout Kermis er a.s. dinsdag geen training is. We zien jullie graag donderdag weer!

Volgende week spelen we thuis tegen NWC Asten. De wedstrijd begint om 13:00 uur op ons eigen Luijtelaar.