zondag 13 september 2015

ELI C2 - NWC C5

De tweede bekerwedstrijd staat op het programma en het is meteen de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Iedereen is een beetje gespannen want voor het thuispubliek willen we allemaal goed presteren. EN thuispubliek was er! Er waren volgens mij meer toeschouwers voor ELI C2 op deze zaterdagmiddag dan voor het eerste op zondag! Dank aan alle aanwezigen. Het doet iedere speler goed als er familie en vrienden aanwezig zijn om hem of haar aan te moedigen.

Maar dan de wedstrijd…..

Toen kwam er voor wat het verslag betreft een kink in de kabel. Onverwacht moest ik naar het werk en aangezien er diep in “the middle of nowhere” geen mogelijkheid is om het verslag te maken en ik vandaag (zondag) heel weinig tijd heb zal ik het verslag wat korter moeten maken dan wat ik in de planning had. Maar omdat we a.s. woensdag weer een wedstrijd spelen, zal er genoeg leesvoer zijn deze week.

De eerste helft liet ELI zich wat overbluffen. De start was nog wel goed maar toen braken de dolle tien minuten aan. Hoewel ze goed hun best deden konden ze niet voorkomen dat in de negende minuut door NWC gescoord werd. Ook de drie minuten later gescoorde 0-2 was eigenlijk nog steeds een resultaat van de ELI C2 diesel die nog op gang moest komen. In de negentiende minuut volgde de 0-3. In tien minuten tijd drie doelpunten tegen. Hoog tijd dat ELI orde op zaken ging stellen. Een aantal omzettingen in het veld door de coaches. Blijkbaar hielp dat want NWC werd teruggedrongen en ELI kreeg een aantal behoorlijke kansen. Het was helaas elke keer “net niet”. NWC zette niet meer aan en leek de eerste helft met deze stand uit te willen spelen. Ook de mannen en vrouwen van ELI waren met hun gedachten bij de thee. De eerste helft kabbelde rustig door naar de rust die we dan met dezelfde 0-3 stand ingingen.

De rust werd door de coaches gebruikt om iedereen een peptalk te geven. Deze werkte prima want ELI begon prima aan de tweede helft. Sterk verdedigen leverde voor NWC geen enkel resultaat op. NWC voetbalde alsof ze het wel goed vonden en beperkte zich tot verdedigen. De sporadische aanvallen werden door onze verdediging gekeerd. Aan de andere zijde viel ELI aan en kwamen er een aantal kansjes. Maar ook nu was het geluk niet aan onze zijde. De bal wilde er niet in. Slechts één 100% kans kreeg ELI en ook die ging er niet in. Een perfect voorgegeven bal hoefde alleen maar in het lege doel gelopen te worden…… Helaas kwam onze aanvaller net één stapje te kort om de eer te redden. Pas in de allerlaatste minuut van de tweede helft wist NWC nog één keer doel te treffen. 0-4. Een verdedigingsfout van ELI zijde zorgde dat de NWC aanval vrij voor doel kwam en de bal voor het intikken had. ELI was moegestreden, NWC vond het prima. De scheidsrechter blies precies na 35 minuten af.

Helaas verloren. Toch zagen de coaches vooruitgang. Natuurlijk blijft er ruimte voor verbetering. Maar ELI C2 is op weg naar de competitiestart en dat gaat helemaal de goede kant op!

Woensdag oefenen we tegen Mariahout C2. We spelen om half acht en vertrekken om kwart voor zeven!