vrijdag 30 oktober 2015

We gaan oefenen in Schijndel tegen Avanti C3

Na een week rust gaan we aanstaande zaterdag oefenen in Schijndel tegen Avanti C3. Een ploeg die we ook in de competitie tegen zullen komen.

Natuurlijk gaan we ons beste beentje voor zetten om deze wedstrijd tot een goed resultaat te brengen.

Graag zien we ook veel supporters want ook bij een vriendschappelijk duel kunnen we alle support gebruiken!!

Tot dan!


woensdag 28 oktober 2015

Hartelijk Gefeliciteerd

Ook al zitten  we midden in de herfstvakantie, de verjaardagen gaan gewoon door. Vandaag is Davy jarig. Onze spil in de verdediging wensen we een hele fijne dag toe!



zondag 18 oktober 2015

ELI C2 - Erp C3



ELI C2 krijgt vandaag Erp C3 op bezoek. Een tegenstander die in de competitie een drietal plaatsen onder onszelf staat maar waarvan wel moet worden gezegd dat ze een aantal flinke tegenstanders hebben gehad waaronder koploper WEC. We mogen dus de Erpenaren niet onderschatten en denken dat, omdat ze lager staan geklasseerd, het een makkie zal worden. De mentaliteit van “dat varkentje zullen we wel eens even gaan wassen” heeft al veel teams de das om gedaan. Natuurlijk hebben tijdens de wedstrijdbespreking vooraf Ad en Jos duidelijk voor die valkuil gewaarschuwd en iedere speler begreep het verhaal. We begonnen dan ook met die extra kennis aan de wedstrijd….. 

 
ELI begon heel goed aan de wedstrijd. Al in de eerste minuut was het Levi die met een ferm schot de bal in de netten deed belanden. Een goed begin is het halve werk zullen we maar zeggen. Maar het snelle vóórkomen deed ook alle adviezen van de coaches voor de wedstrijd verdwijnen als sneeuw voor de zon. Blijkbaar dacht ELI dat het een makkie zou worden en liet het eigen spel geheel los. Overspelen? Dat werd niet echt meer gedaan, het was meer voor eigen succes gaan. Ballen vanuit de tweede en soms zelfs de derde lijn werden zonder kijken op doel getrapt. Allemaal ver over of ver naast. Erp vond dat prima want zo kunnen ze er wel honderd hebben. Het was dan ook een klein wondertje dat na een kwartiertje wel netjes werd overgespeeld en dat had meteen resultaat. Via een aantal schijven kwam de bal in het strafschopgebied waar Christian de bal in kon tikken. Maar dat was dan ook het enige positieve aan de eerste helft. Erp was een veel taaiere tegenstander dan verwacht en omdat meteen na de 2-0 weer werd teruggevallen op het “lange halen vroeg thuis” systeem, de ELI spitsen hadden weinig te doen, kwamen er alleen schoten uit de tweede lijn. Aldus werd er ook niet meer gescoord. Aan de andere zijde van het veld hield gelukkig de ELI verdediging alles potdicht. Stan heeft misschien één bal aangeraakt. De afdruk van het leunen tegen de paal staat nog steeds in zijn rug. Hoog tijd voor de rust, dan kunnen de coaches orde op zaken stellen. 

De sfeer in de kleedkamer was tijdens de thee dan ook niet geweldig. Iedereen had meer verwacht. Gelukkig zagen de spelers wel in dat het aan henzelf lag. Ad en Jos hoefden dan ook geen preek te houden, de spelers wisten precies waar het fout zat. Ze beloofden allemaal beterschap.

De tweede helft begon en we zagen een heel ander ELI C2. Alle supporters zagen nu een ELI dat wel overspeelde en hun zo “gevaarlijke tikkie takkie voetbal” speelden. Blijkbaar verraste het Erp ook want al na twee minuten stond de 3-0 op de borden. Een corner genomen door Mathijs draaide in de korte hoek. Een verdediger van Erp probeerde hem nog weg te werken maar verder dan een mislukte trap richting bal kwam hij niet.

Vijf minuten na deze treffer was het Stephano die de bal binnen kon schuiven na wat schermutselingen in het Erpse strafschopgebied. 4-0. ELI speelde prima en de spelers zagen zelf ook dat het zo veel beter ging dan in de eerste helft. ELI creëerde kans na kans. Erp werd steeds vaker teruggedrongen in hun eigen strafschopgebied en in de zestiende minuut was het weer raak. Christian kon de bal inschuiven. 5-0.
Erp was moe en omdat ze geen wissels hadden werd het voor hen zwaar. ELI had nog genoeg conditie over. Een aanval uit het boekje over rechts werd prima voorgegeven. En keurig in het doel getrapt. Helaas afgekeurd wegens buitenspel…… Raar, de scorende spits stond nog ruim een meter achter zijn tegenstander. Dat iemand anders die niet aan het spel deelnam buiten spel stond doet niet ter zake. Maar ja, beslissingen van de arbitrage hebben we te respecteren. Het bleef dus 5-0. Maar niet lang, de wraak was zoet. Het was Bas die als een duveltje uit een doosje opdook bij de Erpse elf meter stip en de bal in het doel kon punteren. 6-0 in de tweeëntwintigste minuut. Erp was de weg kwijt en ELI was heer en meester op het veld. Na het doelpunt van Bas speelde het spel zich af rond de Erpse zestien. ELI viel aan en Erp verdedigde. De afwerking was door de gretigheid van ELI wat slordiger geworden. Ze wilden te graag en te mooi. De meeste aanvallen eindigden over de achterlijn. Toch mocht ELI nog één keer juichen. Een rush van Wouter over links eindigde in een gericht schot op doel. De Erpse doelverdediger greep mis en Wouter zette zo de stand op 7-0!

En daarmee was de wedstrijd gespeeld. ELI drong nog wel aan maar kon de bal niet meer in het net krijgen. Erp zette alles en iedereen in de verdediging, moegestreden. En na precies vijfendertig minuten floot de scheidsrechter af. ELI had laten zien dat ze als ze eenmaal hun eigen spel speelden volgens aanwijzingen van de coaches ze bijna onverslaanbaar zijn. En Erp? Die hebben gevochten als leeuwen maar het gebrek aan wissels heeft hun de das om gedaan. Complimenten aan de jongens en meiden van Erp C3! Jullie waren een fijne en sportieve tegenstander.

Van deze wedstrijd heeft ELI veel geleerd. In ieder geval dat wanneer er geluisterd word naar de coaches er inderdaad veel beter gevoetbald word en er een geolied team op de mat staat. Gaan we voor eigen succes dan houd het op en degraderen we onszelf naar pupillenvoetbal.

ELI heeft laten zien, vooral de tweede helft, dat het een team is want SAMEN gaat het veel beter dan alleen!
 
Nu was er deze zaterdag nog iets positiefs te melden. Na een lange en slepende blessure kon Boris eindelijk zijn eerste minuten maken tijdens een competitiewedstrijd. Boris, we zijn blij dat je er weer bij bent. Al is het nog geen hele wedstrijd, je bent er weer bij en dat telt!







Na de wedstrijd loste Ad zijn belofte in. Na het douchen kregen alle spelers een snack aangeboden. En die lieten ze zich allemaal smaken!!!




Volgende week zaterdag genieten we allemaal van de herfstvakantie en is er geen wedstrijd. Op eenendertig oktober gaan we oefenen, uit tegen Avanti. De aanvang zal 13:00 uur zijn, vertrek 12:00 uur. We zoeken voor deze wedstrijd nog twee vrijwilligers die willen rijden. Laat het even weten via de mail of oudersapp als U zou willen en kunnen rijden.

Tot de eenendertigste!!

Shirts uitgereikt door onze sponsor!

Vandaag was het zover. Vandaag zouden onze nieuwe shirts officieel aan het team worden overhandigd. Hiervoor waren Peter en Kirsten Foolen van Keurslagerij Goossens naar 't Luijtelaar gekomen.



Na een kort woordje vooraf van onze trainer Ad waarna hij aan Kirsten een bloemetje uitreikte, was het tijd voor onze jongens en meisjes om de shirts in ontvangst te nemen.


ELI C2 is het eerste team dat gaat spelen in het nieuwe type shirt, voorzien van rugnummers. Het shirt waarin we ons best gaan doen om de ELI kleuren te verdedigen. Hierna was het natuurlijk tijd voor een nieuwe groepsfoto. Deze is bovenaan de pagina te vinden.

U kunt keurslager Goossens vinden via de website:  http://keurslagergoossens.nl/ . Onze shirtsponsor staat ook prominent rechts bovenaan op ons blog. Klikken op het logo brengt U ook naar de hele mooie website van Keurslager Goossens. Natuurlijk kunt U ook langs gaan in de winkel: 


 


Tel: 0492 - 522 273
 Mail: info@keurslagergoossens.nl 
Steenweg 31, 
5707 CE Helmond,






donderdag 15 oktober 2015

ELI C2 ontvangt.....Erp C3!

Aanstaande zaterdag onvangen we op het Luijtelaar Erp C3. Het word onze derde competitiewedstrijd omdat na het terugtrekken van Brandevoort C6 de wedstrijd van vorige week geschrapt is. We beginnen dus onze opmars opnieuw. Zaterdag gaan we proberen of het weer zal lukken om net zo een mooie pot te laten zien aan de toeschouwers als dat we afgelopen week hebben gedaan.

Als we allemaal ons eigen spel blijven spelen dan gaat dat vast lukken. ELI C2 gaat er voor. Enne, breng zoveel mogelijk supporters mee want niet alleen een bepaald energiedrankje, maar ook veel supporters geven onze spelers vleugels!!

GO GO GO ELI C2


woensdag 14 oktober 2015

Competitie aangepast


Vandaag via voetbal.nl vernomen dat SV Brandevoort C6 zich heeft teruggetrokken uit onze competitie.

Het is natuurlijk altijd jammer als een team zich terugtrekt om wat voor reden dan ook. Voor ons en twee andere teams (Avanti en Rhode) in onze competitie heeft het ook gevolgen. De wedstrijden gespeeld tegen Brandevoort C6 tellen niet meer mee in de competitie. Dat betekent voor ons dat de drie punten die we afgelopen zaterdag bijeen gevoetbald hebben niet meer meetellen in de ranglijst en helaas, ook de doelpunten zijn ongeldig.

We beginnen dus a.s. zaterdag weer met de stand zoals hij twee weken geleden was na de wedstrijd tegen Boekel Sport. Twee wedstrijden gespeeld, één gewonnen, één gelijk, vier punten. Elf doelpunten voor, vier tegen. (De competitiestand pas ik a.s. zaterdag na de wedstrijd tegen Erp aan).

Via het blog wensen we spelers en begeleiding van SV Brandevoort C6 veel succes in de toekomst, in welke competitie ze ook uit zullen komen.


dinsdag 13 oktober 2015

Hartelijk gefeliciteerd!!


Natuurlijk zijn het niet alleen spelers die bij ELI C2 horen. Ook de begeleiding heeft jarigen en deze keer is het onze "vlagger" Jeroen die a.s. donderdag een jaartje erbij mag tellen.

Jeroen, hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag, maak er een leuke dag van samen met Maartje en de kids!


maandag 12 oktober 2015

Eindhoven "on tour te voet"

Op verzoek van onze Blogger William zie hier de blog en ervaring van jullie trainer tijdens de halve marathon Eindhoven.....

Op zaterdag 10 oktober 2015 voor de wedstrijd van onze jongens had ik het er nog over dat ik sinds jaren niet zo nerveus was voor een halve marathon als dit jaar.

Vorig jaar werd ik 1,5 week voor de halve marathon ziek en moest die verstek laten gaan, weg uren van voorbereiding en trainings kilometers. Dit jaar veel vitamines en veel groente en fruit gegegeten natuurlijk werd ik op zijn tijd in de watte gelegd door Corina. Na vele kilometers trainen, waarin voorop stond dat ik veel moest lopen op een confortabele manier zonder daarbij uitgeput te raken, was ik er klaar voor.

Zondag 11 oktbober 2015, ik word wakker en vervolgens kijk ik naar buiten. Ik zie de zon schijnen en een lichte wind komt er uit het oosten. Met een redelijke dosis van zenuwen ben ik gaan ontbijten. Na het ontbijt de tas inpakken, 20 keer nakijken heb ik alles.....

Dan om 11:30 uur brengt Corina mij naar Eindhoven. Daar aangekomen snel besproken waar ik in welk startvak zou komen te staan. Aangekomen na een korte wandeling, voelend de wind en de zon, op de plek van omkleden, besloot ik om in korte broek en shirt met korte mouwen te gaan hardlopen.

Om 13:00 uur ging ik naar het startvak E op de Montgommerylaan. Mathijs, Rosalie en Corina kwamen mij voor de start nog even succes wensen. Een warm gevoel geeft dat toch. Ondertussen werd het startschot gegeven, voor de halve marathon, stukje rennen dan weer stil staan.. weer 100 meter rennen weer stil staan. Uiteindelijk kwam ik bij de startstreep en drukte mijn stopwatch in. Het begin is gemaakt, de halve is begonnen. Omstreeks 13:38 uur liep ik weg. Hutje mutje lopen de eerste kilometers. Soms inhalen soms ingehaald worden. Link en rechts van de weg stonden mensen die aan het klappen en aanmoedigen zijn. Mooi om te zien en te horen. De eerste kilometers van mij gingen erg goed met een gemiddelde snelheid van 11,5 km per uur, eigenlijk te hard gelopen want ik wilde nog wat overhouden op de laatste 3 kilometers.
Echter gelopen is gelopen en de snelheid was wel hoog maar niet te moeilijk, later bleek dit even mij de das om te doen bij de 17de kilometer. Maar goed het weer was lekker de sfeer zat er goed in bij de lopers en toeschouwers langs de kant.

Op diverse plaatsen hoorde ik mijn naam roepen, niet iedereen heb ik gezien, sorry daarvoor maar ik was toch best geconcentreerd aan het lopen.
Langs het parcours heb ik wel de familie Brutsearts gezien en gehoord.
Hierna kwam de lange eenzame weg Marathonloop naar de Oirschotsedijk/Glaslaan. Daar staan traditioneel erg weinig mensen terwijl het een lange loop is naar de "bewoonde"wereld op Strijp S. Daar aangekomen zag ik de spreek woordelijke MAN MET DE HAMER..... Tjee wat zijn dan 4 kilometer lang om te lopen.

Diverse mede lopers haalde mij in, het leek of ik stil stond. Meter voor meter zelf tellend, rondkijkend hijgend en zwetend.... denkend waarom doe ik dit..... Ik doe dit voor de uitdaging  Ad  en omdat je lopen leuk vind.

Langs het PSV stadion lopende zie ik steeds meer mensen langs de kant staan, iedereen die het moeilijk heeft krijgt van vele mensen de aanmoediging nog 2,5 kilometer en zo kwam ik steeds dichter bij het punt waar ik Mathijs, Rosalie en Corina zou zien, hoek Piazza, voordat we rechtsaf richting Markt zouden lopen.


Een stem uit duizenden stemmen die ik herkende, PAPA!... de stem van Rosalie. Het zien van Rosalie Mathijs en  Corina deed me goed en gaf weer energie....

 Een high five werd gegeven en ontvangen. Terwijl ik liep werd nog snel een foto gemaakt....Ik rende door, wetende de tijd op dat moment en wetende dat ik nog een kleine 1,5 km moest lopen. 19,7 km in een tijd van 1uur 48 minuten .... zou ik het halen om voor 1 uur 55 binnen te zijn. Alle kracht die ik had perste ik uit mijn lichaam, over de Markt en Stratumseind waar het letterlijk rijen dik stond aan mensen. Dan op het einde een bruggetje omhoog, waar je normaal gesproken zo overheen vliegt, echter nu was deze "helling" echt een bijtertje. Zuur in de benen, met moeite omhoog komen en dan een scherpe draai naar links. Op naar de finisch op de vestdijk. Nee de tijd 1uur 55 zou ik niet meer halen maar wel dichtbij gekomen met 1.56,47. Ik ben er trots op dat ik heb doorgezet, effe dat ene stapje erbij gedaan. Net als wat Jos en ik tegen de spelers van C2 zeggen in de training en voor de wedstrijd.

Aan het einde van de Finish werd ik beloond door een enthousiaste Mathijs, Rosalie en Corina. Zelf super trots en zij ook trots op deze uitgelopen loop, mooie dag, zon vrolijke mensen en zelf een voldaan gevoel.

Deze is binnen, op 14 november ga ik naar de 7heuvelenloop in Nijmegen. Richttijd  1 uur 25.


zondag 11 oktober 2015

Brandevoort C6 - ELI C2




 Zaterdag 10 oktober staat onze wedstrijd tegen Brandevoort C6 gepland. Een mooie maar koude zaterdag. Toch was deze zaterdag voor ELI C2 een leuke want na lang wachten waren ze er eindelijk, onze nieuwe wedstrijdshirts met onze eigen shirtsponsor, Keurslager Goossens uit Helmond. De spelers waren stuk voor stuk in hun nopjes met de shirts. Een verrassing was nog dat de shirts voorzien waren van rugnummers. Iets wat bij de ELI jeugd nog niet (vaak) is voorgekomen maar de spelers waren er enorm blij mee. En nadat Jos de spelers de shirts met de rugnummers corresponderende met hun positie heeft uitgereikt, trokken ze ze vol trots aan.


Voordat we aan de warming up beginnen is het eerst tijd voor de tactische bespreking in de kleedkamer. We verwelkomen allereerst Lars. Hij speelt bij ELI D2. Omdat wij weer een speler af moeten staan aan de C1 komen we zelf een speler te kort. Gelukkig was Lars vandaag vrij en kon hij met ons meespelen. Lars, nogmaals bedankt voor het invallen. De warming up, zoals gebruikelijk onder leiding van Mathijs en Wesly ging weer prima. En terwijl Stan door de wisselspelers en Jos werd warmgedraaid, bekommerde Ad zich om de rest van de spelers voor de laatste oefeningen. Voordat we het door hadden was het al één uur geweest en kon de wedstrijd beginnen.


Maar wat moet ik nou over de wedstrijd zeggen? Dat we na dertig seconden door een pegel van Mathijs op 0-1 voorsprong stonden? En dat we twee minuten later de 0-2 konden aantekenen na een perfect gericht schot van Vincent? En weer vijf minuten later al de 0-3 op de borden hadden na een lobje van Mathijs? Dat kan ik zeggen, maar doe ik niet want we hebben vandaag een geweldig TEAM zien spelen. En het is veel mooier om te zeggen dat alles in het TEAM klopte. Iedereen stond op de juiste plaats, iedereen had wat voor elkaar over en iedereen werkte als een paard. Dan zie je dat het systeem werkt, en hoe!! Overspelen zoals we tijdens de trainingen geleerd hadden gebeurde automatisch. Het balbezit houden was geen probleem en ook lange ballen bleven maar bij de juiste spelers aankomen. Voor de vele aanwezige supporters een genot om naar te kijken. Vooruit, dan toch maar een verslag van deze wedstrijd.


Na de snelle 0-3 werd er even gecontroleerd gespeeld. Balbezit was belangrijk en ELI gaf Brandevoort geen kans om in het spel te komen. Het dichthouden van de achterste linies was het belangrijkste en dat deden onze jongens, er speelden vandaag geen dames mee, als de beste. Na vijfentwintig minuten spelen vonden onze heren het welletjes en werd weer veelvuldig de aanval opgezocht. Het was Stefano die als een duveltje uit een doosje de 0-4 liet aantekenen na een scrimmage in het Brandevoortse doelgebied. Onze gastheren waren behoorlijk van hun stuk gebracht door deze treffer want ze begonnen net weer iets sterker te worden. Ze trokken zich terug op hun eigen helft en het was voor ELI wat moeilijker geworden om er doorheen te komen. Het duurde tot de tweeëndertigste minuut dat Christian de 0-5 erin kegelde en direct na de aftrap heroverde ELI de bal waarna het Stefano die de bal voor de zesde keer in de touwen kon stiften. 0-6, drieëndertig minuten gespeeld. Blijkbaar vond de scheids dat genoeg geweest en hij blies na 34 minuten de eerste helft al af. Tijd voor de thee.

Tijdens de rust was een peptalk niet nodig. Alle spelers waren in jubelstemming met deze hele mooie tussenstand. Het was nu zaak om dit spel vast te houden. De coaches waren heel duidelijk.  Niet voor eigen succes gaan maar denken aan het team. Zinloze afstandsschoten voor eigen succes hebben geen nut, blijf combineren dan behaal je het beste resultaat. En het maakt niet uit wie een doelpunt scoort. Een overwinning is een teamprestatie. Al schiet de spits er zeven in. Dan is het een prestatie van het team door goed over te spelen, te kijken en te anticiperen. Zonder team en aanvoer van ballen door het team is de spits ook nergens. Dus, samen werken, samen winnen!


En met die opdracht ging ELI C2 weer de wei in. En over het spel kan ik kort zijn. ELI Deed wat de coaches wilden dat ze deden. En daar kwam Brandevoort meteen in de eerste minuut al achter. Christian wist de 0-7 binnen te tikken. Had Brandevoort nog hoop om in de tweede helft het roer om te gooien om zelf in de aanval te gaan, na acht minuten was het weer Christian die na een prima assist van Mathijs de bal in kon tikken. 0-8 na acht minuten in de tweede helft. De genadeklap was gegeven. Brandevoort was gebroken en ELI profiteerde door even rust te nemen. Een kleine tien minuten werd er prima op balbezit gespeeld en was ELI heer en meester op het veld. We moeten dan ok zeggen dat de verdediging van ELI als een huis stond. Niels, Alexander, Wesly en Davy hielden alle aanvallen tegen. Het middenveld met Bas, Mathijs, Vincent en Wouter waren voor hen prima assistenten en zorgden voor een goede doorvoer naar de aanval. Toch verslapte het spel iets en werd er meer


gepingeld. De coaches schudde het team even wakker en meteen ging het weer zoals het moest. Uit een corner kwam de bal bij een aanstormende Levi terecht en met een ferme knal liet hij de keeper vissen. 0-9! ELI rook de dubbele cijfers, rechtte de rug en ging er voor. Vier minuten na de treffer van Levi was het Mathijs die met een afstandsschot de keeper verschalkte. 0-10! Weer vier minuten later kwam Vincent uit het niets vrij voor de keeper en kon de 0-11 noteren. Alsof dat niet genoeg was kon in de zesentwintigste minuut Mathijs gebruik maken van drukte in het Brandevoortse strafschopgebied en met een schuivertje de 0-12 aantekenen.
 
ELI had nog steeds honger naar meer. Onze gastspeler Lars kreeg de bal vanaf het middenveld in de voeten aangespeeld. Hij keek en zag een gaatje in de korte hoek. Knal en goal!....Tenminste, dat dacht iedereen. Helaas werd deze afgevlagd en hoewel Lars zelf niet buitenspel stond kon de scheidsrechter niets anders doen dan het signaal van de grensrechter bevestigen en de treffer afkeuren. Jammer want het was een zuivere goal. Het bleef 0-12, toch een mooie uitslag en daar was heel ELI en hun aanhang tevreden mee. Hoewel...... een van de laatste aanvallen van ELI met nog een minuutje of drie te gaan zorgde toch voor de 0-13. Christian kreeg vanaf links de bal in de voeten aangespeeld, ging alleen op de keeper af en een droge knal verschalkte de keeper. Dat was meteen het laatste van de wedstrijd want nog geen minuut na de aftrap floot de scheids weer af. Ook de tweede helft duurde 34 minuten. Het was niet erg, het was mooi geweest. ELI had een partij op de mat gelegd waar de coaches en supporters alleen maar van konden dromen. We waren duidelijk een maatje of twee, drie te groot voor Brandevoort. Die hun uiterste best deden maar het niet konden bolwerken tegen het Lieshoutse geweld. ELI proficiat, prima gewerkt en gespeeld!  



Door deze overwinning passeren we Brandevoort en Sparta '25 (dat verloor van Boekel Sport) en nestelen we ons op de tweede plaats in deze competitie achter WEC. Volgende week spelen we tegen Erp C3, thuis op ons eigen Luijtelaar.

LET OP!! LET OP!! LET OP!! LET OP!! LET OP!! LET OP!! LET OP!!

Aanstaande dinsdag willen we graag iedereen verzoeken om naar de training te komen, ook de geblesseerde spelers. We zullen dan de maten noteren voor de nieuwe warming up shirts. Tevens zullen er een aantal shirts aanwezig zijn om te passen mocht je je maat niet weten.

Tot dan!