zondag 4 oktober 2015

ELI C2 - Boekel Sport C6G

Competitiewedstrijd nummer twee voor ELI C2 en we spelen deze keer thuis op ons eigen Luijtelaar. We mogen aantreden op het hoofdveld, een extra stimulans voor onze spelers en speelsters. En aangezien het een prachtige zaterdagmiddag is, heeft iedereen, spelers en coaches enorm veel zin in.

Boekel Sport is een sterk team waar we rekening mee moeten houden. We starten dan ook met de gedachte dat we het “achterin” dicht moeten houden. Verder op dezelfde voet verder gaan zoals we vorige week de eerste helft gespeeld hebben. In de kleedkamer geven Jos en Ad dan ook de instructies om ons eigen spel vast te houden, niet te verslappen en de instructies te blijven volgen.

Onder leiding van Mathijs en Wesly werkt de spelersgroep de warming up af en mooi op tijd gaan we richting het hoofdveld waar tegenstander en scheidsrechter al aanwezig zijn. Na de gebruikelijke rituelen is het één uur en gaat de wedstrijd van start.

De vermoedens bleken juist, Boekel Sport is echt een team om rekening mee te houden. Ze begonnen sterk aan de wedstrijd. Gelukkig hebben we een prima verdediging en die stonden hun mannetje. Ook het ELI middenveld liep prima en de door ELI opgetrokken muur was voor Boekel moeilijk te passeren. Aan de andere zijde van het veld was ook de Boekelse muur bijna onneembaar.
Na een klein kwartiertje was het tijd voor wat omzettingen. Dat had meteen resultaat. Een mooie crosspass bracht Christian vrij voor de keeper van Boekel en met de hoek voor het uitkiezen kon hij ELI op een welverdiende 1-0 voorsprong zetten. Boekel was even van hun stuk gebracht. De verdediging liet wat steekjes vallen en ELI kon nog een paar keer dicht bij een tweede treffer komen. Afstandsschoten gingen helaas over en voorlangs.

Een counter van Boekel zorgde wel voor gevaar maar keeper Stan stond zijn mannetje en heeft enkele fantastische reddingen verricht. Een foutje in de ELI verdediging werd afgestraft met een tegentreffer. Een keihard schot in de verre hoek was onhoudbaar, 1-1 in de tweeëntwintigste minuut. Nu was het de beurt aan ELI om even de weg kwijt te zijn. Direct na de aftrap kon Boekel wederom de bal inpikken en meteen doorstomen naar het ELI doel. Een schot op doel werd over de achterlijn getikt door de ELI verdediging met een hoekschop als resultaat. Gerommel in het strafschopgebied zorgde voor een onoverzichtelijke kluwen spelers en Boekel nam de voorsprong in deze wedstrijd door de bal in het doel te punteren. 1-2. ELI had even de tijd nodig om te herpakken want op dat moment was Boekel Sport de beste van het veld en ELI kon niet veel meer dan verdedigen. Gelukkig was de thee nabij en zonder verdere incidenten gingen we met deze 1-2 stand rusten.

In de rust de gebruikelijke peptalk. Vasthouden aan ons eigen systeem was de boodschap. Tikken, de vrije man of vrouw zoeken. Overspelen en samenwerken. En vooral, de sterke aanvallers van Boekel Sport neutraliseren door deze als een schaduw te volgen.

De tactiek werkte. Door de aanvallers te dekken werden deze uit hun spel gehaald en kon ELI zijn eigen spelletje spelen. Al in de derde minuut kon Christian de 2-2 intikken na een geweldig mooie rush van Vincent, die vanaf het middenveld puur op snelheid zijn tegenstander eruit kon lopen en vanaf de rechterzijde de bal precies op de juiste plek voor het doel leggen.

Hetzelfde gebeurde een zevental minuten later vanaf de linkerzijde. Anouk kon doorlopen richting doel en liet haar tegenstander achter haar. Ook haar schot was zuiver en het was weer Christian die het laatste tikje gaf. ELI stond weer op voorsprong, 3-2!

Dit zorgde voor een jubelstemming bij ELI dat even vergat dat de wedstrijd nog vijfentwintig minuten duurde en dat werd de komende zes minuten keihard afgestraft. Boekel zette alles op alles en kwam een aantal keren gevaarlijk bij het ELI doel. Stan deed weer zijn uiterste best en wist een aantal reddingen te doen waar iedereen versteld van stond. Toch ging het ook mis want Boekel plantte de bal twee keer in het ELI doel en kwam zo dus weer op voorsprong, 3-4. ELI moest herpakken en dat deden ze. Direct vanaf de aftrap ging ELI in de aanval. Het was weer via de rechterzijde waar Vincent de bal kon veroveren en slalommend om de Boekel spelers bij hun achterlijn terecht kwam. Ook deze keer was zijn voorzet prima. De bal kwam terecht bij de eerste paal waar Christian tussen drie Boekel spelers in stond maar toch de bal in kon schieten. 4-4.

Tijd om door te zetten en op jacht naar de overwinning. Daarvoor hadden we nog dik kwartier. Maar Ook Boekel wilde de drie punten. Het was dus zaak om achterin alles op slot te houden. Nou, dichthouden deden we. Met Wouter, Alexander, Davy en Niels als een onneembare muur, had Boekel de grootste moeite om richting ELI doel te komen. Stan hoefde dat laatste kwartier niet meer in actie te komen. Aan de andere zijde van het veld hield ook Boekel de poorten gesloten en bij het laatste fluitsignaal deelden we de punten. Een terechte uitslag want de ploegen waren elkaars gelijke. Beiden hebben het punt verdiend. Elke andere uitslag zou onterecht zijn geweest.

De spelers van ELI hadden zich keurig aan de aanwijzingen gehouden van de coaches en hard gewerkt. Netjes, allemaal de complimenten van de coaches!

Volgende week spelen we uit tegen S.V. Brandevoort C6. Aanvang is 13:00 uur dus we vertrekken om 12:00 uur. Tot dan!