zondag 18 oktober 2015

ELI C2 - Erp C3

ELI C2 krijgt vandaag Erp C3 op bezoek. Een tegenstander die in de competitie een drietal plaatsen onder onszelf staat maar waarvan wel moet worden gezegd dat ze een aantal flinke tegenstanders hebben gehad waaronder koploper WEC. We mogen dus de Erpenaren niet onderschatten en denken dat, omdat ze lager staan geklasseerd, het een makkie zal worden. De mentaliteit van “dat varkentje zullen we wel eens even gaan wassen” heeft al veel teams de das om gedaan. Natuurlijk hebben tijdens de wedstrijdbespreking vooraf Ad en Jos duidelijk voor die valkuil gewaarschuwd en iedere speler begreep het verhaal. We begonnen dan ook met die extra kennis aan de wedstrijd…..

ELI begon heel goed aan de wedstrijd. Al in de eerste minuut was het Levi die met een ferm schot de bal in de netten deed belanden. Een goed begin is het halve werk zullen we maar zeggen. Maar het snelle vóórkomen deed ook alle adviezen van de coaches voor de wedstrijd verdwijnen als sneeuw voor de zon. Blijkbaar dacht ELI dat het een makkie zou worden en liet het eigen spel geheel los. Overspelen? Dat werd niet echt meer gedaan, het was meer voor eigen succes gaan. Ballen vanuit de tweede en soms zelfs de derde lijn werden zonder kijken op doel getrapt. Allemaal ver over of ver naast. Erp vond dat prima want zo kunnen ze er wel honderd hebben. Het was dan ook een klein wondertje dat na een kwartiertje wel netjes werd overgespeeld en dat had meteen resultaat. Via een aantal schijven kwam de bal in het strafschopgebied waar Christian de bal in kon tikken. Maar dat was dan ook het enige positieve aan de eerste helft. Erp was een veel taaiere tegenstander dan verwacht en omdat meteen na de 2-0 weer werd teruggevallen op het “lange halen vroeg thuis” systeem, de ELI spitsen hadden weinig te doen, kwamen er alleen schoten uit de tweede lijn. Aldus werd er ook niet meer gescoord. Aan de andere zijde van het veld hield gelukkig de ELI verdediging alles potdicht. Stan heeft misschien één bal aangeraakt. De afdruk van het leunen tegen de paal staat nog steeds in zijn rug. Hoog tijd voor de rust, dan kunnen de coaches orde op zaken stellen.

De sfeer in de kleedkamer was tijdens de thee dan ook niet geweldig. Iedereen had meer verwacht. Gelukkig zagen de spelers wel in dat het aan henzelf lag. Ad en Jos hoefden dan ook geen preek te houden, de spelers wisten precies waar het fout zat. Ze beloofden allemaal beterschap.

De tweede helft begon en we zagen een heel ander ELI C2. Alle supporters zagen nu een ELI dat wel overspeelde en hun zo “gevaarlijke tikkie takkie voetbal” speelden. Blijkbaar verraste het Erp ook want al na twee minuten stond de 3-0 op de borden. Een corner genomen door Mathijs draaide in de korte hoek. Een verdediger van Erp probeerde hem nog weg te werken maar verder dan een mislukte trap richting bal kwam hij niet.

Vijf minuten na deze treffer was het Stephano die de bal binnen kon schuiven na wat schermutselingen in het Erpse strafschopgebied. 4-0. ELI speelde prima en de spelers zagen zelf ook dat het zo veel beter ging dan in de eerste helft. ELI creëerde kans na kans. Erp werd steeds vaker teruggedrongen in hun eigen strafschopgebied en in de zestiende minuut was het weer raak. Christian kon de bal inschuiven. 5-0.
Erp was moe en omdat ze geen wissels hadden werd het voor hen zwaar. ELI had nog genoeg conditie over. Een aanval uit het boekje over rechts werd prima voorgegeven. En keurig in het doel getrapt. Helaas afgekeurd wegens buitenspel…… Raar, de scorende spits stond nog ruim een meter achter zijn tegenstander. Dat iemand anders die niet aan het spel deelnam buiten spel stond doet niet ter zake. Maar ja, beslissingen van de arbitrage hebben we te respecteren. Het bleef dus 5-0. Maar niet lang, de wraak was zoet. Het was Bas die als een duveltje uit een doosje opdook bij de Erpse elf meter stip en de bal in het doel kon punteren. 6-0 in de tweeëntwintigste minuut. Erp was de weg kwijt en ELI was heer en meester op het veld. Na het doelpunt van Bas speelde het spel zich af rond de Erpse zestien. ELI viel aan en Erp verdedigde. De afwerking was door de gretigheid van ELI wat slordiger geworden. Ze wilden te graag en te mooi. De meeste aanvallen eindigden over de achterlijn. Toch mocht ELI nog één keer juichen. Een rush van Wouter over links eindigde in een gericht schot op doel. De Erpse doelverdediger greep mis en Wouter zette zo de stand op 7-0!

En daarmee was de wedstrijd gespeeld. ELI drong nog wel aan maar kon de bal niet meer in het net krijgen. Erp zette alles en iedereen in de verdediging, moegestreden. En na precies vijfendertig minuten floot de scheidsrechter af. ELI had laten zien dat ze als ze eenmaal hun eigen spel speelden volgens aanwijzingen van de coaches ze bijna onverslaanbaar zijn. En Erp? Die hebben gevochten als leeuwen maar het gebrek aan wissels heeft hun de das om gedaan. Complimenten aan de jongens en meiden van Erp C3! Jullie waren een fijne en sportieve tegenstander.

Van deze wedstrijd heeft ELI veel geleerd. In ieder geval dat wanneer er geluisterd word naar de coaches er inderdaad veel beter gevoetbald word en er een geolied team op de mat staat. Gaan we voor eigen succes dan houd het op en degraderen we onszelf naar pupillenvoetbal.

ELI heeft laten zien, vooral de tweede helft, dat het een team is want SAMEN gaat het veel beter dan alleen!

Nu was er deze zaterdag nog iets positiefs te melden. Na een lange en slepende blessure kon Boris eindelijk zijn eerste minuten maken tijdens een competitiewedstrijd. Boris, we zijn blij dat je er weer bij bent. Al is het nog geen hele wedstrijd, je bent er weer bij en dat telt!

Na de wedstrijd loste Ad zijn belofte in. Na het douchen kregen alle spelers een snack aangeboden. En die lieten ze zich allemaal smaken!!!

Volgende week zaterdag genieten we allemaal van de herfstvakantie en is er geen wedstrijd. Op eenendertig oktober gaan we oefenen, uit tegen Avanti. De aanvang zal 13:00 uur zijn, vertrek 12:00 uur. We zoeken voor deze wedstrijd nog twee vrijwilligers die willen rijden. Laat het even weten via de mail of oudersapp als U zou willen en kunnen rijden.