zondag 11 oktober 2015

Brandevoort C6 - ELI C2

Zaterdag 10 oktober staat onze wedstrijd tegen Brandevoort C6 gepland. Een mooie maar koude zaterdag. Toch was deze zaterdag voor ELI C2 een leuke want na lang wachten waren ze er eindelijk, onze nieuwe wedstrijdshirts met onze eigen shirtsponsor, Keurslager Goossens uit Helmond. De spelers waren stuk voor stuk in hun nopjes met de shirts. Een verrassing was nog dat de shirts voorzien waren van rugnummers. Iets wat bij de ELI jeugd nog niet (vaak) is voorgekomen maar de spelers waren er enorm blij mee. En nadat Jos de spelers de shirts met de rugnummers corresponderende met hun positie heeft uitgereikt, trokken ze ze vol trots aan.

Voordat we aan de warming up beginnen is het eerst tijd voor de tactische bespreking in de kleedkamer. We verwelkomen allereerst Lars. Hij speelt bij ELI D2. Omdat wij weer een speler af moeten staan aan de C1 komen we zelf een speler te kort. Gelukkig was Lars vandaag vrij en kon hij met ons meespelen. Lars, nogmaals bedankt voor het invallen. De warming up, zoals gebruikelijk onder leiding van Mathijs en Wesly ging weer prima. En terwijl Stan door de wisselspelers en Jos werd warmgedraaid, bekommerde Ad zich om de rest van de spelers voor de laatste oefeningen. Voordat we het door hadden was het al één uur geweest en kon de wedstrijd beginnen.

Maar wat moet ik nou over de wedstrijd zeggen? Dat we na dertig seconden door een pegel van Mathijs op 0-1 voorsprong stonden? En dat we twee minuten later de 0-2 konden aantekenen na een perfect gericht schot van Vincent? En weer vijf minuten later al de 0-3 op de borden hadden na een lobje van Mathijs? Dat kan ik zeggen, maar doe ik niet want we hebben vandaag een geweldig TEAM zien spelen. En het is veel mooier om te zeggen dat alles in het TEAM klopte. Iedereen stond op de juiste plaats, iedereen had wat voor elkaar over en iedereen werkte als een paard. Dan zie je dat het systeem werkt, en hoe!! Overspelen zoals we tijdens de trainingen geleerd hadden gebeurde automatisch. Het balbezit houden was geen probleem en ook lange ballen bleven maar bij de juiste spelers aankomen. Voor de vele aanwezige supporters een genot om naar te kijken. Vooruit, dan toch maar een verslag van deze wedstrijd.

Na de snelle 0-3 werd er even gecontroleerd gespeeld. Balbezit was belangrijk en ELI gaf Brandevoort geen kans om in het spel te komen. Het dichthouden van de achterste linies was het belangrijkste en dat deden onze jongens, er speelden vandaag geen dames mee, als de beste. Na vijfentwintig minuten spelen vonden onze heren het welletjes en werd weer veelvuldig de aanval opgezocht. Het was Stefano die als een duveltje uit een doosje de 0-4 liet aantekenen na een scrimmage in het Brandevoortse doelgebied. Onze gastheren waren behoorlijk van hun stuk gebracht door deze treffer want ze begonnen net weer iets sterker te worden. Ze trokken zich terug op hun eigen helft en het was voor ELI wat moeilijker geworden om er doorheen te komen. Het duurde tot de tweeëndertigste minuut dat Christian de 0-5 erin kegelde en direct na de aftrap heroverde ELI de bal waarna het Stefano die de bal voor de zesde keer in de touwen kon stiften. 0-6, drieëndertig minuten gespeeld. Blijkbaar vond de scheids dat genoeg geweest en hij blies na 34 minuten de eerste helft al af. Tijd voor de thee.

Tijdens de rust was een peptalk niet nodig. Alle spelers waren in jubelstemming met deze hele mooie tussenstand. Het was nu zaak om dit spel vast te houden. De coaches waren heel duidelijk.  Niet voor eigen succes gaan maar denken aan het team. Zinloze afstandsschoten voor eigen succes hebben geen nut, blijf combineren dan behaal je het beste resultaat. En het maakt niet uit wie een doelpunt scoort. Een overwinning is een teamprestatie. Al schiet de spits er zeven in. Dan is het een prestatie van het team door goed over te spelen, te kijken en te anticiperen. Zonder team en aanvoer van ballen door het team is de spits ook nergens. Dus, samen werken, samen winnen!

En met die opdracht ging ELI C2 weer de wei in. En over het spel kan ik kort zijn. ELI Deed wat de coaches wilden dat ze deden. En daar kwam Brandevoort meteen in de eerste minuut al achter. Christian wist de 0-7 binnen te tikken. Had Brandevoort nog hoop om in de tweede helft het roer om te gooien om zelf in de aanval te gaan, na acht minuten was het weer Christian die na een prima assist van Mathijs de bal in kon tikken. 0-8 na acht minuten in de tweede helft. De genadeklap was gegeven. Brandevoort was gebroken en ELI profiteerde door even rust te nemen. Een kleine tien minuten werd er prima op balbezit gespeeld en was ELI heer en meester op het veld. We moeten dan ok zeggen dat de verdediging van ELI als een huis stond. Niels, Alexander, Wesly en Davy hielden alle aanvallen tegen. Het middenveld met Bas, Mathijs, Vincent en Wouter waren voor hen prima assistenten en zorgden voor een goede doorvoer naar de aanval. Toch verslapte het spel iets en werd er meer

gepingeld. De coaches schudde het team even wakker en meteen ging het weer zoals het moest. Uit een corner kwam de bal bij een aanstormende Levi terecht en met een ferme knal liet hij de keeper vissen. 0-9! ELI rook de dubbele cijfers, rechtte de rug en ging er voor. Vier minuten na de treffer van Levi was het Mathijs die met een afstandsschot de keeper verschalkte. 0-10! Weer vier minuten later kwam Vincent uit het niets vrij voor de keeper en kon de 0-11 noteren. Alsof dat niet genoeg was kon in de zesentwintigste minuut Mathijs gebruik maken van drukte in het Brandevoortse strafschopgebied en met een schuivertje de 0-12 aantekenen.

ELI had nog steeds honger naar meer. Onze gastspeler Lars kreeg de bal vanaf het middenveld in de voeten aangespeeld. Hij keek en zag een gaatje in de korte hoek. Knal en goal!....Tenminste, dat dacht iedereen. Helaas werd deze afgevlagd en hoewel Lars zelf niet buitenspel stond kon de scheidsrechter niets anders doen dan het signaal van de grensrechter bevestigen en de treffer afkeuren. Jammer want het was een zuivere goal. Het bleef 0-12, toch een mooie uitslag en daar was heel ELI en hun aanhang tevreden mee. Hoewel...... een van de laatste aanvallen van ELI met nog een minuutje of drie te gaan zorgde toch voor de 0-13. Christian kreeg vanaf links de bal in de voeten aangespeeld, ging alleen op de keeper af en een droge knal verschalkte de keeper. Dat was meteen het laatste van de wedstrijd want nog geen minuut na de aftrap floot de scheids weer af. Ook de tweede helft duurde 34 minuten. Het was niet erg, het was mooi geweest. ELI had een partij op de mat gelegd waar de coaches en supporters alleen maar van konden dromen. We waren duidelijk een maatje of twee, drie te groot voor Brandevoort. Die hun uiterste best deden maar het niet konden bolwerken tegen het Lieshoutse geweld. ELI proficiat, prima gewerkt en gespeeld!

Door deze overwinning passeren we Brandevoort en Sparta '25 (dat verloor van Boekel Sport) en nestelen we ons op de tweede plaats in deze competitie achter WEC. Volgende week spelen we tegen Erp C3, thuis op ons eigen Luijtelaar.

LET OP!! LET OP!! LET OP!! LET OP!! LET OP!! LET OP!! LET OP!!

Aanstaande dinsdag willen we graag iedereen verzoeken om naar de training te komen, ook de geblesseerde spelers. We zullen dan de maten noteren voor de nieuwe warming up shirts. Tevens zullen er een aantal shirts aanwezig zijn om te passen mocht je je maat niet weten.