zondag 29 november 2015

Hartelijk Gefeliciteerd!

Anouk is de jarige op 30 november. Onze snelle dame op links willen we natuurlijk niet vergeten en daarom via het blog: Van Harte gefeliciteerd met je verjaardag namens iedereen van ELI C2. Maak er een leuke dag van!!!

zaterdag 28 november 2015

ELI C2 - Rhode C5..........AFGELAST!




Wegens regen de afgelopen nacht zijn vanmorgen tijdens de keuring de ELI velden te nat bevonden om op te voetballen. Onze wedstrijd is dus afgelast.

Jammer, daar kan niemand iets aan doen. Ook al lijkt het het beste voetbalweer van de wereld, de velden bij ELI liggen nou eenmaal laag en het water is niet zomaar weg. Als we zouden voetballen zou alles kapot gelopen worden en dat willen we ook niet.

Dus volgende week beter!

Tot dan.




donderdag 26 november 2015

ELI C2 ontvangt......... Rhode C5!

Zaterdag spelen we de eerste van een reeks van drie thuiswedstrijden en wel tegen Rhode C5. Rhode staat in de competitie een aantal plaatsen onder ons maar dat wil niet zeggen dat we niet op moeten passen. Rhode is wel degelijk een team om rekening mee te houden. Rhode won van Erp en speelde gelijk tegen Schijndel.

Daarom zullen we toch vol aan de bak moeten om er een mooie wedstrijd van de maken en de punten in Lieshout te houden. Hopelijk is iedereen fit en aanwezig, is onze verdediging als een blok, is ons middenveld flexibel en zijn onze spitsen scherp!

We gaan er weer voor!!

Go go go ELI C2!!!


Hartelijk Gefeliciteerd!

We hebben weer een jarige in het team en deze keer is het Wouter die zijn verjaardag viert!

Wouter, maak er een superleuke dag van met vrienden en familie!

Hartelijk gefeliciteerd namens iedereen van ELI C2!!!




maandag 23 november 2015

Avanti C3 - ELI C2




Vandaag is er voor ELI C2 een hernieuwde kennismaking met de spelers en speelsters van Avanti C3. Na de oefenwedstrijd van een drietal weken geleden, mogen we vandaag aantreden voor de competitie. Na een zeer korte warming up is het al snel tijd om de wedstrijdshirts aan te trekken. Voor de wedstrijd is er nog een minuut stilte voor de slachtoffers in Parijs. Dit weekeinde houden in opdracht van de KNVB alle voetbalclubs inclusief het betaalde voetbal, een minuut stilte voor aanvang van de wedstrijd.

We beginnen de wedstrijd met een ander spitsenduo dan we gewend zijn. Boris hersteld steeds meer van zijn blessure en kan nu al weer wat langer spelen.  Het gaat steeds beter en wellicht kan hij over een aantal weken al gaan denken aan een hele eerste of tweede helft. Nu is dat nog niet te doen, we kunnen en mogen niets forceren. Maar het is fijn dat hij op de weg terug is en dat het steeds beter gaat! Samen met Stephano zal hij dan ook de wedstrijd in de spits beginnen.


Avanti begon sterk aan de wedstrijd maar dat deerde ELI niet. De organisatie in de verdediging was perfect en ook het middenveld neutraliseerde de nodige aanvallen. Aan de andere zijde was ook ELI gevaarlijk. Veel schoten uit de tweede lijn zorgden voor gevaar voor het Avantidoel. Jammer dat het eigen spel wat losgelaten werd, maar zolang de linies gesloten bleven was er weinig gevaar. Avanti drong dan ook niet echt aan en Stan moest af en toe wakker geschud worden want veel was er niet te doen in het ELI strafschopgebied. In de twintigste minuut veranderde de zaak. ELI was al sterker aan het worden en een afstandsschot van Mathijs ging zo mooi het doel in dat Avanti alleen maar met open mond kon kijken. ELI kon juichen en de 0-1 stond op het bord. Avanti trapte beduusd weer af en ELI maakte van de gelegenheid gebruik om meteen weer in de aanval te gaan. Slechts vier minuten later was het Stephano die met een gerichte trap het net deed bollen, 0-2 in de vierentwintigste minuut. 




Na deze treffer bleef ELI aandringen. Schoten vanuit de tweede lijn hadden helaas geen resultaat. Hoewel ik nog een hele mooie vrije trap van Anouk moet noemen die op de paal terecht kwam. Jammer, hij was je gegund geweest. Helaas stond de paal net in de weg.

De tweede helft, daarin waren de teams wat meer aan elkaar gewaagd. Aanvallen aan beide zijden werden gesmoord in beider verdediging. Hoe iedereen ook zijn of haar best deed, de wedstrijd kon niet echt spannend worden. Toch deed ELI wat het moest doen. De bal in bezit houden en Avanti niet laten komen.
Het duurde tot de drieëntwintigste minuut voordat er weer wat aktie kwam. En wel in het voordeel van ELI. Christian kreeg de bal in de Schijndelse zestien en haalde  verwoestend uit. Snoeihard geschoten belandde de bal in het dak van de goal. De keeper was kansloos en ELI vierde de 0-3! En dat was eigenlijk het enige wapenfeit van de tweede helft die verder gecontroleerd werd uitgespeeld. De scheidsrechter blies dan ook na vijfendertig minuten af en ELI mocht de drie punten mee naar Lieshout nemen.



ELI had precies gedaan wat verwacht werd. Er werd gecontroleerd gevoetbald en weinig tot niets weggegeven. Complimenten aan de verdediging, Alexander, Davy, Niels, Wesly die alles potdicht hielden. Daarom was het deze keer niet zo heel erg dat we van ons eigen spelletje afweken en meer voor schoten vanuit de tweede lijn gingen. Niet goed voor het doelsaldo, maar in deze telt het resultaat.


 

Volgende week spelen we thuis tegen Rhode C5, Dan gaan we er weer vol voor!

Enne, zorg dat je op tijd bent. Het schijnt heel moeilijk te zijn om op tijd te komen. Houd het in de gaten, de wedstrijd begint om 13:00 uur dus zorg dat je om 12:15 uur aangekleed in warming up tenue aanwezig bent in de kleedkamer, dan kunnen Ad en Jos op tijd beginnen met de voorbespreking! En vergeet niet een trainingsbroek mee te nemen. Mocht je reserve staan dan moet je die aantrekken! Het weer laat het niet meer toe om in korte broek stil op de bank te zitten.

Tot zaterdag!


zaterdag 21 november 2015

Avanti C3 - ELI C2, Nieuwe ronde, nieuwe kansen!

De zesde competitiewedstrjd van het seizoen brengt ons weer naar Schijndel. Na een oefenwedstrijd in de herfstvakantie tegen Avanti C3 gaan we nu voor het echie.



Alle kansen in de competitie zijn nog open dus we moeten er vol voor gaan om deze wedstrijd te winnen. De punten zijn broodnodig om aansluiting te houden met de top drie. En ook het doelsaldo mag best wat omhoog. Laten we dus allemaal ons best doen om er een mooie wedstrijd van te maken en de drie punten mee naar Lieshout te nemen!

Go go go ELI C2






maandag 16 november 2015

ELI C2 - WEC C3




De zaterdag der zaterdagen staat op het programma, dit is de dag dat er veel beslist zal worden in de competitie. Bij winst brengen we de koploper een gevoelige slag toe en hebben we zelf een hele goede stap gemaakt richting het kampioenschap. Bij gelijkspel word de competitie nog spannender en bij verlies…. Hebben we het niet meer zelf in de hand. ELI C2 gaat er voor en dat hadden veel mensen door. Het aantal supporters langs de lijn was overweldigend, daar kan zelfs ELI 1 nog een puntje aan zuigen. Wat een mensenmassa. En de broodnodige support werd dan ook dankbaar aanvaard door iedereen van ELI C2.

Na de gebruikelijke warming up vertrokken de spelers naar de kleedkamer om de laatste instructies van Ad en Jos te ontvangen. Daarna was het tijd voor de titanenstrijd op veld B van ons eigen Luijtelaar.

ELI begon sterk aan de wedstrijd. Geen flauwekul, ons eigen spelletje spelen en doen wat ze moesten doen. Blijkbaar had WEC dat helemaal niet verwacht want de eerste minuten waren ze helemaal zoekende. ELI Profiteerde daarvan en met veel goed overspel lukte het om al vroeg in de wedstrijd een aantal keren gevaarlijk dicht in de buurt van het WEC doel te komen. Met een prachtige assist precies in zijn loop kon Vincent op volle snelheid de bal met een keiharde knal in het WEC doel schieten. 1-0 voor ELI en tien minuten gespeeld. WEC was even helemaal de weg kwijt, niet gewend aan tegenstand en een voetballende tegenstander was het voor hen even wennen om achter te staan. ELI bleef aandringen. Door de instructies van Jos en Ad goed te blijven volgen was ELI heer en meester op het veld. Iedereen deed precies wat hij of zij moest doen en het resultaat was aanval na aanval richting het doel van de tegenstander. Maar WEC is niet voor niets koploper en hun prima

verdediging neutraliseerde veel ELI aanvallen. In de zesentwintigste minuut kreeg Christian in het strafschopgebied de bal vanuit een corner voor de voeten. Een harde uithaal verraste de keeper die nog wel een poging deed om de bal te vangen, maar hij liet hem glippen en tergend langzaam rolde de bal over de doellijn. WEC verdedigers snelden nog wel toe, maar de bal was over de lijn dus 2-0 op het scorebord! ELI Juichte, en WEC wist niet hoe ze het hadden……. De rust naderde en ELI temporiseerde wat. WEC drong ook niet aan en verlangde naar de rust. De scheidsrechter vond het na precies vijfendertig minuten dan ook welletjes en beide ploegen mochten naar de thee.

De bespreking tijdens de rust was een goede maar ook met een boodschap. Denk niet dat je er al bent. Denk niet dat we dit wel even zo naar het einde zullen brengen. WEC is getergd en zal er alles aan doen om te winnen. Denk niet te licht over deze stand en deze tegenstander want het is nog niet gedaan en duurt nog vijfendertig minuten.  De spelers moesten dat goed in hun oren knopen.
Maar toen de scheidsrechter na tien minuten de ploegen kwam halen waren de meeste knoopjes alweer uit de oren. De wedstrijd begon slap, tenminste van ELI zijde. ELI liet WEC komen en WEC profiteerde door veel druk te zetten. ELI probeerde het wel maar liet het eigen spel los door lange halen naar voren in niemandsland. Onzuivere trappen bereikten de aanvallers niet en WEC profiteerde. In de achtste minuut kreeg een ELI verdediger een schot vanuit de tweede lijn tegen zijn hand. Daar kun je niets aan doen, je kunt niet in het niets verdwijnen. WEC appelleerde en de scheidsrechter kon niets anders doen dan naar de stip wijzen. Een ferme trap door het midden kon, hoewel hij er goed bij zat niet gekeerd worden door Stan. WEC had zijn aansluitingstreffer, 2-1.
ELI was nu aan de beurt om de weg kwijt te zijn, wat was dat nou? We waren toch heer en meester tijdens de eerste helft? De waarschuwingen van Jos en Ad waren in de wind geslagen en inderdaad de tegenstander werd de vrije hand gegund. De koppies gingen hangen en binnen twee minuten had
WEC de gelijkmaker in de netten hangen. 2-2 na tien minuten. Bij ELI liep het niet goed meer. WEC bleef aanvallen en persoonlijke fouten op alle linies zorgden voor een continu gevaar voor het ELI doel. We hebben het te danken aan één speler dat de score niet veel verder uitliep, want het mag best gezegd worden dat onze Stan een beer van een wedstrijd stond te keepen. De meest onmogelijke ballen wist hij tegen te houden en als we de titel man of the match zouden hebben dan zou Stan hem deze wedstrijd in een gouden lijstje verdiend hebben.
Gelukkig herpakte ELI zich enigszins. Na de gelijkmaker sloten de linies en wist WEC niet vaak meer echt door te breken. Slechts een enkele doorbraak van WEC zijde werd door de al eerder genoemde Stan geneutraliseerd. Zo leek de wedstrijd ook te eindigen. 2-2 tegen de koploper was zo gek nog niet hoewel er meer in gezeten had. Toch draaide het nog helemaal om. Persoonlijke fouten, beter gezegd geklungel op alle fronten zorgde er voor dat WEC 2-3 kon scoren. Onverwacht maar wel verdiend. Gepingel en fouten werden keihard afgestraft. ELI was moe gestreden en kon niet meer. WEC nog wel en meteen na de aftrap konden zij weer doorstomen richting ELI doel en zonder tegenstand de 2-4 scoren. Gelukkig was er nog maar één minuut te spelen en kon de scheidsrechter zonder blessuretijd affluiten. Het was genoeg geweest. Eindstand 2-4 voor onze gasten uit Wijbosch.
Een wedstrijd met twee totaal verschillende helften. De eerste helft was ELI heer en meester op het veld en liet de tegenstander alle hoeken van het veld zien. De tweede helft wist de tegenstander maar liefst vier keer te scoren waarvan drie keer door persoonlijke fouten, verkeerd dekken, niet luisteren naar de aanwijzingen van Jos en Ad. WEC domineerde de tweede helft. De beste heeft gewonnen.



Jammer. We hebben verloren, niets aan te doen. Ook verliezen hoort er bij. Volgende week is er weer een wedstrijd. Nieuwe ronde nieuwe kansen als we de uitwedstrijd tegen Avanti gaan spelen.
Tot dan.



donderdag 12 november 2015

Hartelijk gefeliciteerd!!!

Vandaag is Christian's verjaardag. Ik weet dat hij het a.s. weekeinde viert, dus ik wens hem alvast een hele fijne dag toe. En natuurlijk geld dat ook voor vandaag. Tenslotte is het vandaag de dag.

Chris, maak er een leuk feestje van met vrienden, familie en bekenden!