maandag 23 november 2015

Avanti C3 - ELI C2

Vandaag is er voor ELI C2 een hernieuwde kennismaking met de spelers en speelsters van Avanti C3. Na de oefenwedstrijd van een drietal weken geleden, mogen we vandaag aantreden voor de competitie. Na een zeer korte warming up is het al snel tijd om de wedstrijdshirts aan te trekken. Voor de wedstrijd is er nog een minuut stilte voor de slachtoffers in Parijs. Dit weekeinde houden in opdracht van de KNVB alle voetbalclubs inclusief het betaalde voetbal, een minuut stilte voor aanvang van de wedstrijd.

We beginnen de wedstrijd met een ander spitsenduo dan we gewend zijn. Boris hersteld steeds meer van zijn blessure en kan nu al weer wat langer spelen.  Het gaat steeds beter en wellicht kan hij over een aantal weken al gaan denken aan een hele eerste of tweede helft. Nu is dat nog niet te doen, we kunnen en mogen niets forceren. Maar het is fijn dat hij op de weg terug is en dat het steeds beter gaat! Samen met Stephano zal hij dan ook de wedstrijd in de spits beginnen.

Avanti begon sterk aan de wedstrijd maar dat deerde ELI niet. De organisatie in de verdediging was perfect en ook het middenveld neutraliseerde de nodige aanvallen. Aan de andere zijde was ook ELI gevaarlijk. Veel schoten uit de tweede lijn zorgden voor gevaar voor het Avantidoel. Jammer dat het eigen spel wat losgelaten werd, maar zolang de linies gesloten bleven was er weinig gevaar. Avanti drong dan ook niet echt aan en Stan moest af en toe wakker geschud worden want veel was er niet te doen in het ELI strafschopgebied. In de twintigste minuut veranderde de zaak. ELI was al sterker aan het worden en een afstandsschot van Mathijs ging zo mooi het doel in dat Avanti alleen maar met open mond kon kijken. ELI kon juichen en de 0-1 stond op het bord. Avanti trapte beduusd weer af en ELI maakte van de gelegenheid gebruik om meteen weer in de aanval te gaan. Slechts vier minuten later was het Stephano die met een gerichte trap het net deed bollen, 0-2 in de vierentwintigste minuut.

Na deze treffer bleef ELI aandringen. Schoten vanuit de tweede lijn hadden helaas geen resultaat. Hoewel ik nog een hele mooie vrije trap van Anouk moet noemen die op de paal terecht kwam. Jammer, hij was je gegund geweest. Helaas stond de paal net in de weg.

De tweede helft, daarin waren de teams wat meer aan elkaar gewaagd. Aanvallen aan beide zijden werden gesmoord in beider verdediging. Hoe iedereen ook zijn of haar best deed, de wedstrijd kon niet echt spannend worden. Toch deed ELI wat het moest doen. De bal in bezit houden en Avanti niet laten komen.
Het duurde tot de drieëntwintigste minuut voordat er weer wat aktie kwam. En wel in het voordeel van ELI. Christian kreeg de bal in de Schijndelse zestien en haalde  verwoestend uit. Snoeihard geschoten belandde de bal in het dak van de goal. De keeper was kansloos en ELI vierde de 0-3! En dat was eigenlijk het enige wapenfeit van de tweede helft die verder gecontroleerd werd uitgespeeld. De scheidsrechter blies dan ook na vijfendertig minuten af en ELI mocht de drie punten mee naar Lieshout nemen.

ELI had precies gedaan wat verwacht werd. Er werd gecontroleerd gevoetbald en weinig tot niets weggegeven. Complimenten aan de verdediging, Alexander, Davy, Niels, Wesly die alles potdicht hielden. Daarom was het deze keer niet zo heel erg dat we van ons eigen spelletje afweken en meer voor schoten vanuit de tweede lijn gingen. Niet goed voor het doelsaldo, maar in deze telt het resultaat.

Volgende week spelen we thuis tegen Rhode C5, Dan gaan we er weer vol voor!

Enne, zorg dat je op tijd bent. Het schijnt heel moeilijk te zijn om op tijd te komen. Houd het in de gaten, de wedstrijd begint om 13:00 uur dus zorg dat je om 12:15 uur aangekleed in warming up tenue aanwezig bent in de kleedkamer, dan kunnen Ad en Jos op tijd beginnen met de voorbespreking! En vergeet niet een trainingsbroek mee te nemen. Mocht je reserve staan dan moet je die aantrekken! Het weer laat het niet meer toe om in korte broek stil op de bank te zitten.