maandag 2 november 2015

Oefenwedstrijd: Avanti C3 - ELI C2



Als de competitie stil ligt i.v.m. het bekertoernooi of inhaalwedstrijden, dan is het altijd leuk om een oefenwedstrijd te kunnen spelen. Vaak kan zo een wedstrijd niet doorgaan wegens andere verplichtingen van de “gekozen” tegenstander. We hadden deze keer geluk want we mochten gaan oefenen tegen Avanti C3. Een ploeg die we ook in de competitie tegen zullen komen. Over drie weken zelfs al. We spelen net als die aanstaande competitiewedstrijd, uit op Schijndelse bodem.
Met een kleine vertraging vertrokken we vanaf een uitgestorven Luijtelaar naar sportpark de Molenheide in Schijndel. Er was geen enkel ander team dat vertrok of aanwezig was. Echt vakantie dus.



Na de voorspoedige reis naar Schijndel en het opzoeken van de kleedkamer, was het tijd voor een korte wedstrijdbespreking waarin Ad en Jos een aantal positieveranderingen bespraken en gastspeler Teun welkom werd geheten. Teun vervangt bij ons de wegens vakantie afwezige Stan. Daarna was het al snel tijd om aan de warming up te beginnen. Ook nu vloog de tijd want het werd al snel één uur. Toch nog even wachten want de wedstrijd die op het veld gespeeld werd waar wij mochten aantreden liep behoorlijk uit.

Om kwart over één konden wij dan beginnen aan de wedstrijd nadat natuurlijk eerst de toss en het handenschudden was gedaan. Voor de meegereisde supporters was het even wennen. Natuurlijk waren er vier van onze vaste spelers op vakantie dus moesten we één en ander omzetten. Maar niet getreurd, we hebben flexibele spelers en die konden ook op de voor hen vreemde plaatsen uit de voeten. 

Het eerste kwartier bestond uit aftasten. Niet alleen voor ELI maar ook voor Avanti. Maar toen vond ELI het welletjes en waren warm gespeeld. Ze zochten wat meer de aanval en in de vijftiende minuut was het Vincent die na een mooie solo over links het strafschopgebied binnen wist te komen en met een gericht schot de keeper van Avanti verschalken. 0-1. 

Het doelpunt gaf ELI vleugels. Die vleugels zorgden er niet voor dat er heel veel aangevallen werd, maar dat er gecontroleerd werd gevoetbald. ELI gooide de achterhoede dicht en controleerde het spel. Voor Avanti was er geen doorkomen aan. De ELI linies waren en bleven gesloten. Het was heel mooi om te zien dat ELI de bal prima in de ploeg kon houden en hun eigen spelletje speelde. Het was pas in de eenendertigste minuut dat ELI voor de tweede keer doel trof. Wouter haalde vanaf de tweede lijn goed uit en werkte zo de bal achter de keeper. 0-2. 



Hierna was het weer ELI dat controleerde. Zonder dat het echt kansen creëerde. Maar de wedstrijd duurde nog vier minuten en die werden netjes uitgespeeld. En met precies 35 minuten op de klok klonk het rustsignaal. Op naar de kleedkamer. Tijd voor een korte evaluatie door Ad en Jos. En met dank aan Avanti, de thee stond al klaar in de kleedkamer!

De rust leverde geen veranderingen op. ELI stond prima te voetballen en de coaches zagen geen noodzaak om enige verandering aan te brengen in het systeem. We startten dan ook precies hetzelfde als dat we de eerste helft afgesloten hebben.


ELI hield controle in alle linies. Met prima overspelen en de juiste passes lukte het ELI om steeds gevaarlijker te worden zonder achterin ook maar een meter weg te geven. Davy kon regelmatig oprukken vanuit het middenveld en in de zesde en achtste minuut wist hij zijn rushes te bekronen met een doelpunt. 0-4! ELI was gretig en bleef aanvallen. In de elfde minuut kon Mathijs een gericht schot in de verre hoek verzilveren. 0-5. 



De 0-5 smaakte naar veel meer. Maar dat meer zou vooralsnog niet komen. Er volgde een dik kwartier geklungel. We probeerden het veel te mooi te doen. Er werd meer gepingeld en sommige spelers dachten dat ze Messi waren…….. Nou dat waren ze niet dus resultaat bleef uit. We liepen in dezelfde valkuil als waar we eerder in gevallen zijn. Het loslaten van het eigen spelletje en op jacht naar eigen succes heeft bijna nooit het gewenste resultaat, dat blijkt maar weer eens. Gelukkig hield onze verdediging het hoofd koel en zij hebben samen met de hangende middenvelders alles op slot gehouden zodat Teun niet echt in actie hoefde te komen. Toch zijn er nog twee dingen vermeldenswaardig, twee vrije trappen. De eerste belandde van dertig meter op de lat en de tweede was een variant, tikkie opzij en van ongeveer dezelfde afstand net naast. Keurig, helaas zonder succes.

Pas toen de wedstrijd bijna op zijn einde liep werd ELI weer wakker. Het samenspelen werd weer omarmd en dat had meteen resultaat. In de zevenentwintigste minuut kon Levi een afgevallen bal mooi oppikken en langs de keeper prikken, 0-6 en een minuut later kon Davy met zijn derde treffer  de 0-7 op het scorebord zetten.  ELI was weer de oude en liet dat zien. Helaas duurde de wedstrijd nog maar vijf minuten en daarin werd niet meer gescoord. Voldaan keerden de spelers terug naar de kleedkamer.

Het was een leerzame oefenwedstrijd waarin we hebben laten zien dat we een wedstrijd kunnen controleren en naar onze hand zetten. Maar het blijft belangrijk om de aanwijzingen van de coach te blijven volgen. Het is niet belangrijk wie er scoort. Als er gescoord word, dan scoort het team. Winnen doen we samen! Dus blijven kijken waar de vrije man of vrouw is en blijven overspelen!



Kleine correctie op het bovenstaande schema, Davy scoorde in de achtentwintigste minuut van de tweede helft en niet in de achtendertigste. 

Zaterdag a.s. is de uitwedstrijd tegen Gemert. Let op!! De wedstrijd begint om 11:45 uur, we vertrekken dus om 10:45 uur. Zorg dat je op tijd bent!!

 Zelf ben ik er dan helaas niet bij dus ik geef bij deze de pen door aan Ad.

Succes allemaal!