dinsdag 10 november 2015

Gemert C6 -Eli C2 een triller

Afgelopen zaterdag gingen de Dames en Heren naar het altijd mooie en lastige Gemert.
Lastig? Ja, sommige hebben last van het kunstgras en sommige van de zwart wit gestreepte shirts.

Goed aangekomen en aangemeld werd door de aanvoerder de inloopshirts ( met sponsor logo) uitgedeeld aan de spelers. Een duidelijke opstelling en wedstrijd bespreking door Ad en Jos. Geen onderschatting, laat de bal niet lopen en blijf goed kijken met ons eigen spel.

Met de nieuwe inloopshirts aan werd het kunstgrasveld betreden. Inlopen warmingup oefeningen en natuurlijk ook de keeper Stan werd niet vergeten. Hij was na de broodnodige vakantie weer terug in het bewolkte Nederland.

Na het inlopen werd 5 minuten voor de wedstrijd terug gegaan naar de kleedkamer, daar werden de wedstrijdshirts aangedaan. Iedereen was er klaar voor. De wedstrijd kon beginnen na enkele plichtplegingen. (handen schudden, kant kiezen en opstellen.)

De ploegen tastte elkaar in de eerste 5 minuten elkaar af, geen echte kansen maar wat spelde prikken over en weer. Een duidelijke stem van de tegenstander hun coach verried ons dat men ons middenveld enigszins onderschat had. Er werden tegenstanders op de twee gezet. (Mathijs en Wouter) De Gemertse aanvallers kregen iets meer vat op de wedstrijd. De goal van Stan werd gezocht en in de 11de minuut troffen ze doel. Een hoog schot en Stan was kansloos.

Links en rechts van onze dames en heren werd even zuur gekeken... Kop op de wedstrijd was net begonnen, nog tijd genoeg om de stand om te buigen.

Het spel op het middenveld werd met verwoede pogingen van Gemert te frustreren. Dat leverde ook weer extra energie op. Diverse schoten op het doel van Gemert werden of gepareerd door de keeper van Gemert of het omhulsel van de goal stond/lag in de weg. Menige bal spatte uiteen op dat aluminium helaas.
Toch  bleef het team knokken voor iedere bal en dat werd in de 14de minuut beloond met een doelpunt. Mathijs had de eer om de nul van het scorebord weg te poetsen. Met een vernietigend schot, werd de keeper van Gemert verslagen. Rand 16 meter werd de bal snoeihard in het doel geschoten.

De wedstrijd ging met golven op en neer. In de 25 ste minuut werd het een en ander omgezet in het elftal. Wissels werden ingebracht. Nieuw bloed verse krachten.
 De druk op de verdediging van Gemert werd hoger. Levi wilde Gemert een poepie laten ruiken. Hij stoorde de verdediging succesvol meerdere malen waardoor hij in de 31ste minuut een beauty van een assist kon geven aan Mathijs. Deze kon de keeper van Gemert wederom verschalken. 1-2.
Enkele minuten erna was het rust. ( ruststand door geappt naar de sponsor en natuurlijk  William die er niet bij kon zijn)

In de kleedkamer werd door Ad en Jos enkele tips herhaald. Zoals het niet laten lopen van de bal op het kunstgras. Blijf kijken en overspelen, Gemert is goed maar wij kunnen beter.

Vervolgens ging het team vol vertrouwen dat we dit gingen volbrengen de tweede helft in.
In de voorhoede had Christian het zwaar, de keeper stond hem steeds in de weg. Na meerdere schoten op goal door Christian, waarbij hij gehinderd werd door het metaal of de keeper, was het zijn beurt in de 13de minuut. Met een hard schot schakelde hij eerst de keeper uit waarna hij de bal in de rebound hard in het doel schoot.
De keeper bleef op de grond liggen en snakte naar adem. De sportiviteit van Christian was om niet uitgebreid te juichen maar naar de keeper te lopen om te informeren hoe het met hem was. De keeper kon verder.  Ondanks zijn doelpunt werd Christian gewisseld.  Wesly had last van zijn rug waardoor ook hij gewisseld moest worden.

De invallers deden goed hun werk, het was echter jammer dat we zagen langs de kant dat er niet goed gekeken werd naar de medespelers, waardoor er onnodig bal verlies was. Dit resulteerde dat de tegenstander een uitbraak kon veroorzaken en vervolgens een tegendoelpunt kon produceren. 2-3
Nog 15 minuten te gaan. De druk werd hoger. Nu was het meer dan noodzakelijk het eigen spelletje te spelen.

Het waren zenuwslopende minuten, grijze haren kwamen bij Ad sneller naar boven als normaal.....
Kansen over en weer, goed ingrijpen van zowel Davy als Stan  achterin. Het goed doorspelen en in positie brengen van andere spelers door Wouter en Mathijs.
Gemert was niet klaar met Eli. Ze gingen een op een spelen en namen risico. Dit zou inons voordeel kunnen werken en hebben gewerkt als we het overspelen en goed kijken ( met en zonder bal) naar elkaar. Helaas waren we te gehaast en niet nauwkeurig in de passes. De stand bleef en Gemert bleef ook aandringen.
Door een uitbraak van Eli en door mooi samen spel werden wel enkele ballen op het Gemerts doel afgevuurd.
Helaas schoot Anouk een van de verdedigers van Gemert tegen de grond. Ook hij snakte naar adem. Even later knalde Anouk een schitterende bal achter de keeper van Gemert. 2-4.

De wedstrijd was nog niet in de pocket. Een snelle uitbraak van Gemert en een hard schot op doel van Stan.Stan ontving de bal recht in zijn maagstreek en bleef ademsnakkend op de grond liggen. Door goed ingrijpen van Manon  werd de bal van de lijn gered, een hard schot en weg die bal. Stan werd opgekalefaterd en kon de wedstrijd goed vervolgen.

Enkele minuten later werd door de scheidsrechter de wedstrijd afgefloten. 3 punten opzak na een zeer spannende triller.

Volgende week spelen we thuis tegen WEC. Zij zijn koploper en we zien graag de ouders en familieleden langs de lijn om onze meiden en jongens aan te moedigen.
Graag tot de volgende week bij Eli (aanvang 13:00 uur )