donderdag 31 maart 2016

ELI C2 ontvangt: De mannen en vrouwen van Boerdonk C1G

Na de super spannende thriller te Boekel spelen we zaterdag thuis. Tegen de C1 van Boerdonk mogen we laten zien dat we de stijgende lijn voortzetten en we met ons eigen spelletje een heel mooi resultaat neer kunnen zetten.

We hopen natuurlijk dat er veel toeschouwers zullen zijn om onze jongens en meiden aan te moedigen. In deze spannende competitie waarin nog alles mogelijk is, kunnen we allemaal de steun van de "twaalfde man op de tribune" gebruiken.

Kom dus zaterdag naar ''t Luijtelaar, er is plaats genoeg!

Go Go Go ELI C2


maandag 28 maart 2016

Boekel C6 - Eli C2 een thriller

Op zaterdag 16 april 2016 togen wij met de jongens en meiden van Eli C2 naar het mooie brabantse dorp Boekel. We gingen de tegenstander van najaar 2015 ontmoeten en we wilde de punten meenemen naar huis.

Wat er aan vooraf ging:
Dinsdag in de kleedkamer voor de training..... Dat is dat elftal waar we vorige keer die spits niet van bij konden houden (spelers)
Geen zorgen wij zetten het elftal tactisch neer een we schakelen die spits uit (trainers)
Er werd getraind en een gemixte oefenpot gespeeld tegen de B2.

Donderdag in de kleedkamer voor de training.... Dat winnen we niet omdat die spits toen veel te snel was (speler)
Dat lukt wel omdat wij iemand op die spits zetten zodat ie niet in de wedstrijd komt. Een man erop en het gaat ons lukken. Jullie moeten gewoon ons tik-tak voetbal spel spelen (trainers)
Er werd vervolgens fanatiek getraind met diverse spelvormen waarin we snel moesten omschakelen. Dit lukte vrij goed, ook al waren er momenten dat er aanwijzingen gegeven moesten worden hoe het nog beter kon.


De zaterdag zelf:
Opstelling werd bekend gemaakt en Vincent zou op de spits spelen en hem uit de wedstrijd halen door hem op en rond zijn tenen te gaan staan en geen moment de kans geven om de bal te behandelen zoals de spits het wilde.
Met twee geblesseerde mensen in het elftal en een afzegging werd de reis aanvaard naar Boekel. Het was schitterend voetbal weer.
Dit keer hoefde we niet op het meest ver gelegen veld te spelen. De spelers gingen geconcentreerd aan de warming-up beginnen.
De keeper werd ingespeeld en na de warming-up werd in de kleedkamer de laatste tactische aanwijzingen gegeven.

De wedstrijd begon en  het was meteen al duidelijk dat "we" niet goed raad wisten met de opstelling waarin een persoon de mandekking moest doen. Met een ander middenveld als anders was het Boekel die aandrong op ons doel om ons te verschalken. Ook wij kwamen enkele keren dicht bij het doel van Boekel echter wisten we de keeper niet te verschalken. Davy speelde meerdere malen goed in op de vleugelspelers echter lukt het niet om een doelpunt te zetten. De combinaties werden gezocht maar helaas kon het niet worden afgerond in een doelpunt. Jos en Ad waren niet tevreden over hoe het liep in het veld.

De druk vanuit het middenveld was niet zwaar genoeg en er werden enkele posities omgezet. De voorstopper werd iets verder naar voren gezet. Deze had het gelukkig zelf ook in de gate. Vervolgens kwam de druk vanuit het middenveld en werd de verdediging van Boekel steeds verder achteruit gedwongen. De combinaties werden opgezet vanuit het middenveld en Chris werd de spil in diverse combinaties. Hij werd aangespeeld en hij tikte op een tactische wijze door naar de vrijstaande speler.
Uit een van deze combinaties kon Mathijs scooren. Het was de 22ste minuut van de wedstrijd. Een gejuich en opluchting ging door het elftal van Eli.

De aftrap werd door Boekel genomen en een moment van concentratie verlies of nog feestvieren werd door de spits van Boekel het doel van Eli bereikt. Stan moest helaas vissen in het net en het was 1-1. (23ste minuut). Boekel werd sterker en Niels had het zwaar met de spits van Boekel aan de rechterzijde. Wissel, Wouter met zijn pijnlijke knie erin en Niels eruit. Kei kapot was Niels. Zwaar was het zei hij.....
Ook Eli bleef  aandringen op het doel van Boekel, een korte solo van Mathijs resulteerde in een duw met handen in zijn rug waardoor hij ten val kwam in het 16 meter gebied. De scheidsrechter wees gedecideerd naar de penaltystip.  Jos wees Chris aan om de penalty te nemen echter voelde hij zich niet goed genoeg en liet de eer over aan Mathijs. Deze trapte de bal door het midden en de keeper hield de bal tegen maar door snel in te lopen scoorde hij als nog in de rebound. 1-2 in de 35ste minuut. De scheidsrecht floot vlak daarna af voor de rust.


In de kleedkamer werden wissels toegepast Levi kwam er voor Alex in.
Verder geen wissels, wel tactische aanwijzingen

De coaches liepen achter de jongens van het elftal aan echter niet zo snel als zij en zagen de aftrap van de tweede helft en dat Boekel meteen in de aanval ging. Wouter eronderuit werd gewerkt en vervolgens de spits een goal scoorde. 2-2 . Een domper die hard aankwam zeker omdat de spelers gedacht hadden een vrije trap verdient te hebben, maar de scheids beslist.
Links en rechts was er nog commentaar op deze (vermeende?) overtreding. Dit speelde nog wel een tijdje in de hoofden van de spelers van Eli. Lichte paniek was er en we vergaten op te bouwen. Hierdoor kwam Boekel meer in zijn eigen spel en wij moesten de verdediging in. De aanvallers van Boekel wisten de verdediging van Eli te verschalken. Een bal werd opgepikt op het middenveld en de spits werd bediend. Het doel werd gevonden en Boekel stond voor met 3-2. (7de minuut)


Eli bleef toch de aanval zoeken en probeerde door combinatie spel te scooren. Boekel had meerdere malen een overtreding nodig om Eli af te stoppen. In de 13de minuut werd een vrije trap gegeven aan Eli. Deze werd mooi in het doel van Boekel geschoten, De keeper had het nakijken op deze trap van Mathijs. (13de minuut). Boekel nam de aftrap maar verloor regel matig de bal op het sterk spelende middenveld.  (3-3)
Tijdens een aanval van Eli werd door de verdediging van Boekel een van onze spelers er onderuit gehaald. Na een korte blessure behandeling  kon er weer verder gespeeld worden. Bas had inmiddels aangegeven dat hij last van zijn buik had en op was. Hierop werd Niels voor Bas ingebracht in de 15de minuut van de 2de helft. Voordat het een en ander weer georganiseerd was op het middenveld had Boekel er gebruik van gemaakt. In de 16 minuut van de 2de helft resulteerde dit in een doelpunt van Boekel. (4-3).

Even leek het erop dat de koppies van Eli gingen hangen. Enkele spelers kregen door dat het nog een tijdje te spelen was en er nog kansen lagen. Langs de lijnen werden de longen uit het lijf geroepen om de spelers van Eli alert te krijgen, geconcentreerd en gefocust op het voetbal spel. Dit hoefden we zeker niet te verliezen.....

Als een geest uit een fles zagen we, coaches, reserve spelers en publiek, dat Eli zich herpakte. Er werd druk gezet op Boekel. Boekel kroop terug in de verdediging en maakte daar kleine foutjes. Enkele keren een kans voor doel door Chris, Joes  werden gemist. Toch roken de Eli spelers dat er meer te halen was dan de stand nu. Een ferme trap op afstand werd gepareerd door de keeper, door alert te reageren kon Joes de bal achter te keeper in tikken. (28ste minuut) Dit betekende (4-4)


Langs de kant werd door de coaches fel geroepen om nog meer druk uit te oefenen. Meer lopen meer meters pakken en meer druk op Boekel zetten.  Davy werd mee naar voren gedirigeerd omdat de spits van Boekel niets meer in te brengen had tegen  Vincent. Mooi was te zien dat dit meteen een resultaat had op het spel. De overhand van Eli werd groter en de kansen leken gekeerd. Zou Eli de punten meenemen naar Lieshout?

In de laatste minuten van de wedstrijd werd het teveel voor  Boekel. De aanvallen bleven komen en Eli speelde bevlogen. Tik-tak voetbal en schot op doel. Deels gepareerd door de keeper en voor de voeten van Davy, kap beweging en schot op doel......
Doelpunt..... 4-5 (42 minuut)

Boekel nam de aftrap, er werd met hand en tand verdedigd, 4 a 5 keer werd de bal aan Wouter zijn kant over de zijlijn weg gewerkt, de ene keer 2 meter de andere keer zover mogelijk weg, tijdwinnen.
Boekel probeerde Eli verdedigde. Met recht kwam Eli als overwinnaars uit de bus.


Met de 3 punten en wat extra grijze haren (voor Jos en Ad) konden we naar de kleedkamers.
Een les hebben we geleerd, niet van je onkunde uitgaan maar van wat jullie als team kunnen ....
De eendracht van jullie maakt je sterker dan je tegenstander, hou dit in jullie koppies.

Bedankt voor alle supporters die ons gesteund hebben en tot de volgende week in  Lieshout als we tegen Boerdonk mogen spelen.




vrijdag 25 maart 2016

We gaan naar Boekel toe (deel 2)

De tweede wedstrijd dit seizoen op Boekels grondgebied. Dit keer tegen Boekel Sport C6, een tegenstander die we nog kennen uit de najaarscompetitie. Toen speelden we in Lieshout 4-4 gelijk tegen een zeer sterk team en konden we eigenlijk alleen maar tevreden zijn met het ene puntje dat we overhielden aan dit duel.

Vandaag zijn we niet tevreden met één puntje, vandaag gaan we voor de volle winst. ELI is sterker dan ooit en met alle spelers fit gaat het zeker een spannende wedstrijd worden.

De training afgelopen donderdag beloofde al gretigheid en mooi samenspel. Hopelijk zien we dat in deze wedstrijd ook terug!

Jongens en meiden van ELI C2, veel succes en de drie punten? Die zijn voor ons!!

GO GO GO ELI C2!



donderdag 24 maart 2016

ELI C2 - Venhorst C2



Ondanks dat het een beetje fris was, was het perfect voetbalweer en waren er veel supporters aanwezig om onze jongens en meiden aan te moedigen en ook onze tegenstander van vandaag had supporters meegenomen.

Natuurlijk eerst de warming up. Die werd zoals we van onze spelers gewend zijn prima afgewerkt. Ze hadden er duidelijk zin in. Onder toeziend oog van Ad en Jos werden de oefeningen prima afgewerkt en binnen de kortste keren was het alweer tijd om de warming up shirts te verruilen voor de wedstrijdshirts.


Vandaag was er geen sprake van dat de ELI diesel op moest warmen. Ze was ondanks de koude al lekker op temperatuur en het spel liet dat ook zien. Er werd vanaf het begin goed gecombineerd en wat belangrijker was, geluisterd naar de aanwijzingen vanaf de zijlijn.  Het resultaat was dan ook meteen zichtbaar. De linies waren goed aaneengesloten. En men wist elkaar te vinden. ELI viel veelvuldig aan en kwam al vanaf de eerste seconde gevaarlijk dicht bij de goal van de tegenstander. Het was dan ook niet gek dat al na een kleine twee minuten de Venhorst keeper de bal uit het net kon vissen. Een afstandspegel van Mathijs zeilde vanaf de linker punt zestien met een mooie boog over de keeper heen. 1-0!


Het was ELI dat heerste. Venhorst had niet veel in te brengen tegen de snelle ELI omschakelingen en in de negende minuut kon Joes worden vrijgespeeld. Hij had alle ruimte en kon de bal strak in de verre hoek schieten. 2-0! Venhorst mocht voor de derde keer aftrappen. 

Er volgde een kwartiertje rust. Er werd solide gevoetbald door ELI en Venhorst herpakte wat zodat ook zij een aantal keren richting ELI doel op konden rukken. Maar zoals we van de ELI verdediging gewend zijn stond er een haast onneembare muur. Echte schoringskansen kwamen er niet. ELI speelde haar eigen spelletje en door het geliefde tikkie takkie voetbal werd wederom Joes vrijgespeeld. Alleen voor de keeper kon hij hem met een mooie lob verschalken. 3-0, vijfentwintig minuten gespeeld. Een hele mooie stand en dat besefte het team ook. Gecontroleerd werden de laatste tien minuten van de eerste helft uitgespeeld. 

De tweede helft was een heel andere dan de eerste. ELI speelde goed maar minder aanvallend. Er werd meer nadruk gelegd op verdedigen. Toch zorgde dat voor een spannende tweede helft want Venhorst was vastbesloten om tenminste een punt uit de wedstrijd te slepen. De ELI verdediging moest soms vol aan de bak. Gelukkig was dat voor hen geen probleem. Venhorst kwam er niet door.
ELI viel af en toe nog wel aan maar ook de Venhorst verdediging was sterk. Er werd de tweede helft dan ook niet meer gescoord. De ruststand van 3-0 bleef op de borden staan en ELI had weer een belangrijke stap gezet in de richting van de hogere plaatsen in de competitie.
 
Detail van deze wedstrijd is dat alle ELI aanvallen over links gingen en de rechterzijde geheel genegeerd werd… Het enigst minpuntje in deze wedstrijd. Het neemt niet weg dat dat alle supporters genoten hebben van een mooie en toch wel spannende wedstrijd waarin we een solide ELI C2 zagen dat verdiend gewonnen heeft.

De volgende wedstrijd spelen we in en tegen Boekel C6, dat is de inhaalwedstrijd van 30 januari.

Tot dan!



zondag 20 maart 2016

Hartelijk Gefeliciteerd!

Een beetje laat omdat de datum niet bij mij bekend was, maar natuurlijk mogen we hem niet vergeten. Daarom alsnog de welgemeende felicitaties voor Joes!

We hopen dat je er een hele leuke dag van hebt gemaakt met familie en vrienden!




donderdag 17 maart 2016

Zaterdag ontvangen wij: Venhorst C2

Na de spannende wedstrijd afgelopen zaterdag in Boekel, spelen we aanstaande zaterdag thuis tegen Venhorst C2.

Venhorst heeft net als wij deze competitie vier wedstrijden gespeeld. één gewonnen, één gelijk en twee verloren. De twee verliespartijen waren de twee voorgaande wedstrijden dus ze zullen er op gebrand zijn om te winnen. Detail is dat Venhorst de wedstrijd tegen Boekel Sport C3, onze tegenstander van afgelopen week, met 1-2 heeft verloren.

We zijn dus gewaarschuwd voor een team dat alles op alles gaat zetten. Maar om het op z'n goed Nederlands te zeggen, we hebben "Ginne Skrik" en zullen vol voor de winst gaan. Als we ons eigen spel kunnen en MOGEN spelen dan komt het allemaal prima in orde en houden we de drie punten in Lieshout.

Enne.... we spelen thuis dus breng allemaal supporters mee! We kunnen de twaalfde man altijd gebruiken!

Go Go Go ELI C2!!

zondag 13 maart 2016

Boekel Sport C3 - ELI C2



Met prachtig voetbalweer in het vooruitzicht verzamelen alle spelers en speelsters van ELI C2 zich op ’t Luijtelaar. En deze keer kunnen we niets anders doen dan iedereen complimenteren. Ook al was het voor ons op een raar tijdstip, iedereen was ruim op tijd. Zo ruim zelfs dat we iets eerder konden vertrekken. Perfect! 

De eerste van twee wedstrijden op Boekels grondgebied dit seizoen is tegen de C3. De nummer twee van de competitie en met geen verliespunten uit drie wedstrijden staan ze eigenlijk klaar om de koppositie over te nemen van WEC dat twee punten meer heeft maar wel drie wedstrijden meer gespeeld. Voor onze jongens en meiden dus een zware taak om de beoogd koploper…..een koppie kleiner te maken.


Zoals we gewend zijn als we in Boekel spelen, spelen we op het verst gelegen veld wat Boekel Sport rijk is, veld 6. Er word dan ook besloten om na de warming up niet meer terug te gaan naar de kleedkamer maar de wedstrijdshirts op het veld aan te trekken. Ook de rust zal plaatsvinden op het veld. Het is gewoonweg te ver lopen.

Na de gebruikelijke plichtplegingen is het tijd voor de wedstrijd. De eerste helft. Hoe kan ik die het beste omschrijven? Boekel was sterk, heel sterk en viel continu aan. ELI loerde op de counter en dat had in zoverre succes dat er regelmatig een schot richting doel geplaatst kon worden. Jammer niet zuiver genoeg of de keeper stond in de weg. De eerste helft bleef voor ELI doelpuntloos. Gelukkig gold hetzelfde voor Boekel Sport. Wat ze ook probeerden, het lukte ze niet om door te breken en echt gevaarlijk te worden. De ELI verdediging stond als een huis. Davy, Niels, Alexander en Levi werkten als paarden en dat had resultaat.  Toch moest Stan een paar keer ingrijpen en deed dat met prachtige reddingen.  We kunnen wel zeggen dat de voorgenoemde spelers voor ELI de nul hebben gehouden. Prima gewerkt heren toppers! En toen waren de vijfendertig minuten voorbij en hebben de ELI supporters een hele spannende eerste helft gezien. 

Wat heeft ELI gewerkt om de nul te houden. Iedereen zag dat er weer een team stond. Het team dat het afgelopen seizoen zo goed gespeeld had was weer terug. Schitterend. Ga zo door in de tweede helft! De coaches waren dan ook zeer tevreden.

De tweede helft begon voorspoedig. Boekel Sport dacht kennelijk om dit Lieshouts varkentje wel even te gaan wassen, maar helaas, het omgekeerde was het geval. ELI kwam als een raket uit de startblokken en speelde als profs. Boekel Sport was met stomheid geslagen en liet het allemaal over zich heen komen. ELI profiteerde en draaide Boekel helemaal dol. ELI speelde hun eigen tikkie takkie voetbal en het had resultaat! Enige minpuntje is dat Niels na elf minuten met een blessure het veld moest verlaten.

In de veertiende minuut kon Joes de bal oppikken en met een sprint richting Boekels doel oprukken. De keeper was geen obstakel voor hem en hij kon na een uitwijkende manoeuvre de bal intikken. 0-1, loon naar werken voor ELI! Geheel onverwacht voor Boekel Sport want hun lichaamstaal liet zien dat ze niet gewend zijn om de bal uit het net te vissen.

Slechts zes minuten later, in de twintigste minuut kreeg ELI een vrije trap te nemen ter hoogte van de rechterpunt van de Boekelse zestien. Onze aanvoerder Mathijs nam hem en legde de bal precies bij Christian op zijn hoofd. Deze hoefde de bal alleen maar de juiste richting te geven en het stond pardoes 0-2 voor ELI. Wat een machtig mooie vrije trap! Helemaal op de juiste plek afgeleverd en keurig ingekopt. Dat is waar wij als ELI sterk in waren en zijn, SAMENSPEL, met hoofdletters en je ziet het meteen resultaat! 

Boekel Sport wilde dat niet op zich laten zitten. Vol op de aanval spelend kwamen ze een aantal keren dicht bij Stan’s doel, maar hij hield het schoon met wederom mooie reddingen. Slechts twee keer hebben we geluk gehad met schoten op de lat en op de paal. De rest van de Boekelse aanvallen werd gekeerd door onze verdediging.

In de zesentwintigste minuut belandde de bal na een Lieshoutse aanval via een Boekel speler over de achterlijn. Corner. Mathijs legde hem voor het doel en door zich tussen een aantal Boekelverdedigers door te wringen kon Christian de bal met de hak in het doel tikken. 0-3!
 
Voor Boekel Sport het sein om de koppies te laten hangen. Vanaf dat moment was ELI heer en meester op het veld. De laatste tien minuten gaf ELI niets meer weg en controleerde het spel. Voor Boekel Sport kwam het eindsignaal dan ook als een bevrijding. ELI vierde feest. Dit was een zeer belangrijke overwinning. 

ELI C2 heeft gewerkt, gestreden en gewonnen. Iedereen heeft zijn best gedaan. De verdediging stond als een huis, het middenveld controleerdeverdeelde en heerste en de aanval deed wat het moest doen, scoren!. Dit is het ELI C2 zoals iedereen het graag ziet, EEN TEAM! 

Tot volgende week. Dan spelen we thuis tegen Venhorst C2.