maandag 28 maart 2016

Boekel C6 - Eli C2 een thriller

Op zaterdag 16 april 2016 togen wij met de jongens en meiden van Eli C2 naar het mooie brabantse dorp Boekel. We gingen de tegenstander van najaar 2015 ontmoeten en we wilde de punten meenemen naar huis.

Wat er aan vooraf ging:
Dinsdag in de kleedkamer voor de training..... Dat is dat elftal waar we vorige keer die spits niet van bij konden houden (spelers)
Geen zorgen wij zetten het elftal tactisch neer een we schakelen die spits uit (trainers)
Er werd getraind en een gemixte oefenpot gespeeld tegen de B2.

Donderdag in de kleedkamer voor de training.... Dat winnen we niet omdat die spits toen veel te snel was (speler)
Dat lukt wel omdat wij iemand op die spits zetten zodat ie niet in de wedstrijd komt. Een man erop en het gaat ons lukken. Jullie moeten gewoon ons tik-tak voetbal spel spelen (trainers)
Er werd vervolgens fanatiek getraind met diverse spelvormen waarin we snel moesten omschakelen. Dit lukte vrij goed, ook al waren er momenten dat er aanwijzingen gegeven moesten worden hoe het nog beter kon.


De zaterdag zelf:
Opstelling werd bekend gemaakt en Vincent zou op de spits spelen en hem uit de wedstrijd halen door hem op en rond zijn tenen te gaan staan en geen moment de kans geven om de bal te behandelen zoals de spits het wilde.
Met twee geblesseerde mensen in het elftal en een afzegging werd de reis aanvaard naar Boekel. Het was schitterend voetbal weer.
Dit keer hoefde we niet op het meest ver gelegen veld te spelen. De spelers gingen geconcentreerd aan de warming-up beginnen.
De keeper werd ingespeeld en na de warming-up werd in de kleedkamer de laatste tactische aanwijzingen gegeven.

De wedstrijd begon en  het was meteen al duidelijk dat "we" niet goed raad wisten met de opstelling waarin een persoon de mandekking moest doen. Met een ander middenveld als anders was het Boekel die aandrong op ons doel om ons te verschalken. Ook wij kwamen enkele keren dicht bij het doel van Boekel echter wisten we de keeper niet te verschalken. Davy speelde meerdere malen goed in op de vleugelspelers echter lukt het niet om een doelpunt te zetten. De combinaties werden gezocht maar helaas kon het niet worden afgerond in een doelpunt. Jos en Ad waren niet tevreden over hoe het liep in het veld.

De druk vanuit het middenveld was niet zwaar genoeg en er werden enkele posities omgezet. De voorstopper werd iets verder naar voren gezet. Deze had het gelukkig zelf ook in de gate. Vervolgens kwam de druk vanuit het middenveld en werd de verdediging van Boekel steeds verder achteruit gedwongen. De combinaties werden opgezet vanuit het middenveld en Chris werd de spil in diverse combinaties. Hij werd aangespeeld en hij tikte op een tactische wijze door naar de vrijstaande speler.
Uit een van deze combinaties kon Mathijs scooren. Het was de 22ste minuut van de wedstrijd. Een gejuich en opluchting ging door het elftal van Eli.

De aftrap werd door Boekel genomen en een moment van concentratie verlies of nog feestvieren werd door de spits van Boekel het doel van Eli bereikt. Stan moest helaas vissen in het net en het was 1-1. (23ste minuut). Boekel werd sterker en Niels had het zwaar met de spits van Boekel aan de rechterzijde. Wissel, Wouter met zijn pijnlijke knie erin en Niels eruit. Kei kapot was Niels. Zwaar was het zei hij.....
Ook Eli bleef  aandringen op het doel van Boekel, een korte solo van Mathijs resulteerde in een duw met handen in zijn rug waardoor hij ten val kwam in het 16 meter gebied. De scheidsrechter wees gedecideerd naar de penaltystip.  Jos wees Chris aan om de penalty te nemen echter voelde hij zich niet goed genoeg en liet de eer over aan Mathijs. Deze trapte de bal door het midden en de keeper hield de bal tegen maar door snel in te lopen scoorde hij als nog in de rebound. 1-2 in de 35ste minuut. De scheidsrecht floot vlak daarna af voor de rust.


In de kleedkamer werden wissels toegepast Levi kwam er voor Alex in.
Verder geen wissels, wel tactische aanwijzingen

De coaches liepen achter de jongens van het elftal aan echter niet zo snel als zij en zagen de aftrap van de tweede helft en dat Boekel meteen in de aanval ging. Wouter eronderuit werd gewerkt en vervolgens de spits een goal scoorde. 2-2 . Een domper die hard aankwam zeker omdat de spelers gedacht hadden een vrije trap verdient te hebben, maar de scheids beslist.
Links en rechts was er nog commentaar op deze (vermeende?) overtreding. Dit speelde nog wel een tijdje in de hoofden van de spelers van Eli. Lichte paniek was er en we vergaten op te bouwen. Hierdoor kwam Boekel meer in zijn eigen spel en wij moesten de verdediging in. De aanvallers van Boekel wisten de verdediging van Eli te verschalken. Een bal werd opgepikt op het middenveld en de spits werd bediend. Het doel werd gevonden en Boekel stond voor met 3-2. (7de minuut)


Eli bleef toch de aanval zoeken en probeerde door combinatie spel te scooren. Boekel had meerdere malen een overtreding nodig om Eli af te stoppen. In de 13de minuut werd een vrije trap gegeven aan Eli. Deze werd mooi in het doel van Boekel geschoten, De keeper had het nakijken op deze trap van Mathijs. (13de minuut). Boekel nam de aftrap maar verloor regel matig de bal op het sterk spelende middenveld.  (3-3)
Tijdens een aanval van Eli werd door de verdediging van Boekel een van onze spelers er onderuit gehaald. Na een korte blessure behandeling  kon er weer verder gespeeld worden. Bas had inmiddels aangegeven dat hij last van zijn buik had en op was. Hierop werd Niels voor Bas ingebracht in de 15de minuut van de 2de helft. Voordat het een en ander weer georganiseerd was op het middenveld had Boekel er gebruik van gemaakt. In de 16 minuut van de 2de helft resulteerde dit in een doelpunt van Boekel. (4-3).

Even leek het erop dat de koppies van Eli gingen hangen. Enkele spelers kregen door dat het nog een tijdje te spelen was en er nog kansen lagen. Langs de lijnen werden de longen uit het lijf geroepen om de spelers van Eli alert te krijgen, geconcentreerd en gefocust op het voetbal spel. Dit hoefden we zeker niet te verliezen.....

Als een geest uit een fles zagen we, coaches, reserve spelers en publiek, dat Eli zich herpakte. Er werd druk gezet op Boekel. Boekel kroop terug in de verdediging en maakte daar kleine foutjes. Enkele keren een kans voor doel door Chris, Joes  werden gemist. Toch roken de Eli spelers dat er meer te halen was dan de stand nu. Een ferme trap op afstand werd gepareerd door de keeper, door alert te reageren kon Joes de bal achter te keeper in tikken. (28ste minuut) Dit betekende (4-4)


Langs de kant werd door de coaches fel geroepen om nog meer druk uit te oefenen. Meer lopen meer meters pakken en meer druk op Boekel zetten.  Davy werd mee naar voren gedirigeerd omdat de spits van Boekel niets meer in te brengen had tegen  Vincent. Mooi was te zien dat dit meteen een resultaat had op het spel. De overhand van Eli werd groter en de kansen leken gekeerd. Zou Eli de punten meenemen naar Lieshout?

In de laatste minuten van de wedstrijd werd het teveel voor  Boekel. De aanvallen bleven komen en Eli speelde bevlogen. Tik-tak voetbal en schot op doel. Deels gepareerd door de keeper en voor de voeten van Davy, kap beweging en schot op doel......
Doelpunt..... 4-5 (42 minuut)

Boekel nam de aftrap, er werd met hand en tand verdedigd, 4 a 5 keer werd de bal aan Wouter zijn kant over de zijlijn weg gewerkt, de ene keer 2 meter de andere keer zover mogelijk weg, tijdwinnen.
Boekel probeerde Eli verdedigde. Met recht kwam Eli als overwinnaars uit de bus.


Met de 3 punten en wat extra grijze haren (voor Jos en Ad) konden we naar de kleedkamers.
Een les hebben we geleerd, niet van je onkunde uitgaan maar van wat jullie als team kunnen ....
De eendracht van jullie maakt je sterker dan je tegenstander, hou dit in jullie koppies.

Bedankt voor alle supporters die ons gesteund hebben en tot de volgende week in  Lieshout als we tegen Boerdonk mogen spelen.