donderdag 24 maart 2016

ELI C2 - Venhorst C2

Ondanks dat het een beetje fris was, was het perfect voetbalweer en waren er veel supporters aanwezig om onze jongens en meiden aan te moedigen en ook onze tegenstander van vandaag had supporters meegenomen.

Natuurlijk eerst de warming up. Die werd zoals we van onze spelers gewend zijn prima afgewerkt. Ze hadden er duidelijk zin in. Onder toeziend oog van Ad en Jos werden de oefeningen prima afgewerkt en binnen de kortste keren was het alweer tijd om de warming up shirts te verruilen voor de wedstrijdshirts.

Vandaag was er geen sprake van dat de ELI diesel op moest warmen. Ze was ondanks de koude al lekker op temperatuur en het spel liet dat ook zien. Er werd vanaf het begin goed gecombineerd en wat belangrijker was, geluisterd naar de aanwijzingen vanaf de zijlijn.  Het resultaat was dan ook meteen zichtbaar. De linies waren goed aaneengesloten. En men wist elkaar te vinden. ELI viel veelvuldig aan en kwam al vanaf de eerste seconde gevaarlijk dicht bij de goal van de tegenstander. Het was dan ook niet gek dat al na een kleine twee minuten de Venhorst keeper de bal uit het net kon vissen. Een afstandspegel van Mathijs zeilde vanaf de linker punt zestien met een mooie boog over de keeper heen. 1-0!

Het was ELI dat heerste. Venhorst had niet veel in te brengen tegen de snelle ELI omschakelingen en in de negende minuut kon Joes worden vrijgespeeld. Hij had alle ruimte en kon de bal strak in de verre hoek schieten. 2-0! Venhorst mocht voor de derde keer aftrappen.

Er volgde een kwartiertje rust. Er werd solide gevoetbald door ELI en Venhorst herpakte wat zodat ook zij een aantal keren richting ELI doel op konden rukken. Maar zoals we van de ELI verdediging gewend zijn stond er een haast onneembare muur. Echte schoringskansen kwamen er niet. ELI speelde haar eigen spelletje en door het geliefde tikkie takkie voetbal werd wederom Joes vrijgespeeld. Alleen voor de keeper kon hij hem met een mooie lob verschalken. 3-0, vijfentwintig minuten gespeeld. Een hele mooie stand en dat besefte het team ook. Gecontroleerd werden de laatste tien minuten van de eerste helft uitgespeeld.

De tweede helft was een heel andere dan de eerste. ELI speelde goed maar minder aanvallend. Er werd meer nadruk gelegd op verdedigen. Toch zorgde dat voor een spannende tweede helft want Venhorst was vastbesloten om tenminste een punt uit de wedstrijd te slepen. De ELI verdediging moest soms vol aan de bak. Gelukkig was dat voor hen geen probleem. Venhorst kwam er niet door.
ELI viel af en toe nog wel aan maar ook de Venhorst verdediging was sterk. Er werd de tweede helft dan ook niet meer gescoord. De ruststand van 3-0 bleef op de borden staan en ELI had weer een belangrijke stap gezet in de richting van de hogere plaatsen in de competitie.

Detail van deze wedstrijd is dat alle ELI aanvallen over links gingen en de rechterzijde geheel genegeerd werd… Het enigst minpuntje in deze wedstrijd. Het neemt niet weg dat dat alle supporters genoten hebben van een mooie en toch wel spannende wedstrijd waarin we een solide ELI C2 zagen dat verdiend gewonnen heeft.

De volgende wedstrijd spelen we in en tegen Boekel C6, dat is de inhaalwedstrijd van 30 januari.