zondag 13 maart 2016

Boekel Sport C3 - ELI C2

Met prachtig voetbalweer in het vooruitzicht verzamelen alle spelers en speelsters van ELI C2 zich op ’t Luijtelaar. En deze keer kunnen we niets anders doen dan iedereen complimenteren. Ook al was het voor ons op een raar tijdstip, iedereen was ruim op tijd. Zo ruim zelfs dat we iets eerder konden vertrekken. Perfect!

De eerste van twee wedstrijden op Boekels grondgebied dit seizoen is tegen de C3. De nummer twee van de competitie en met geen verliespunten uit drie wedstrijden staan ze eigenlijk klaar om de koppositie over te nemen van WEC dat twee punten meer heeft maar wel drie wedstrijden meer gespeeld. Voor onze jongens en meiden dus een zware taak om de beoogd koploper…..een koppie kleiner te maken.

Zoals we gewend zijn als we in Boekel spelen, spelen we op het verst gelegen veld wat Boekel Sport rijk is, veld 6. Er word dan ook besloten om na de warming up niet meer terug te gaan naar de kleedkamer maar de wedstrijdshirts op het veld aan te trekken. Ook de rust zal plaatsvinden op het veld. Het is gewoonweg te ver lopen.

Na de gebruikelijke plichtplegingen is het tijd voor de wedstrijd. De eerste helft. Hoe kan ik die het beste omschrijven? Boekel was sterk, heel sterk en viel continu aan. ELI loerde op de counter en dat had in zoverre succes dat er regelmatig een schot richting doel geplaatst kon worden. Jammer niet zuiver genoeg of de keeper stond in de weg. De eerste helft bleef voor ELI doelpuntloos. Gelukkig gold hetzelfde voor Boekel Sport. Wat ze ook probeerden, het lukte ze niet om door te breken en echt gevaarlijk te worden. De ELI verdediging stond als een huis. Davy, Niels, Alexander en Levi werkten als paarden en dat had resultaat.  Toch moest Stan een paar keer ingrijpen en deed dat met prachtige reddingen.  We kunnen wel zeggen dat de voorgenoemde spelers voor ELI de nul hebben gehouden. Prima gewerkt heren toppers! En toen waren de vijfendertig minuten voorbij en hebben de ELI supporters een hele spannende eerste helft gezien.

Wat heeft ELI gewerkt om de nul te houden. Iedereen zag dat er weer een team stond. Het team dat het afgelopen seizoen zo goed gespeeld had was weer terug. Schitterend. Ga zo door in de tweede helft! De coaches waren dan ook zeer tevreden.

De tweede helft begon voorspoedig. Boekel Sport dacht kennelijk om dit Lieshouts varkentje wel even te gaan wassen, maar helaas, het omgekeerde was het geval. ELI kwam als een raket uit de startblokken en speelde als profs. Boekel Sport was met stomheid geslagen en liet het allemaal over zich heen komen. ELI profiteerde en draaide Boekel helemaal dol. ELI speelde hun eigen tikkie takkie voetbal en het had resultaat! Enige minpuntje is dat Niels na elf minuten met een blessure het veld moest verlaten.

In de veertiende minuut kon Joes de bal oppikken en met een sprint richting Boekels doel oprukken. De keeper was geen obstakel voor hem en hij kon na een uitwijkende manoeuvre de bal intikken. 0-1, loon naar werken voor ELI! Geheel onverwacht voor Boekel Sport want hun lichaamstaal liet zien dat ze niet gewend zijn om de bal uit het net te vissen.

Slechts zes minuten later, in de twintigste minuut kreeg ELI een vrije trap te nemen ter hoogte van de rechterpunt van de Boekelse zestien. Onze aanvoerder Mathijs nam hem en legde de bal precies bij Christian op zijn hoofd. Deze hoefde de bal alleen maar de juiste richting te geven en het stond pardoes 0-2 voor ELI. Wat een machtig mooie vrije trap! Helemaal op de juiste plek afgeleverd en keurig ingekopt. Dat is waar wij als ELI sterk in waren en zijn, SAMENSPEL, met hoofdletters en je ziet het meteen resultaat!

Boekel Sport wilde dat niet op zich laten zitten. Vol op de aanval spelend kwamen ze een aantal keren dicht bij Stan’s doel, maar hij hield het schoon met wederom mooie reddingen. Slechts twee keer hebben we geluk gehad met schoten op de lat en op de paal. De rest van de Boekelse aanvallen werd gekeerd door onze verdediging.

In de zesentwintigste minuut belandde de bal na een Lieshoutse aanval via een Boekel speler over de achterlijn. Corner. Mathijs legde hem voor het doel en door zich tussen een aantal Boekelverdedigers door te wringen kon Christian de bal met de hak in het doel tikken. 0-3!

Voor Boekel Sport het sein om de koppies te laten hangen. Vanaf dat moment was ELI heer en meester op het veld. De laatste tien minuten gaf ELI niets meer weg en controleerde het spel. Voor Boekel Sport kwam het eindsignaal dan ook als een bevrijding. ELI vierde feest. Dit was een zeer belangrijke overwinning.

ELI C2 heeft gewerkt, gestreden en gewonnen. Iedereen heeft zijn best gedaan. De verdediging stond als een huis, het middenveld controleerdeverdeelde en heerste en de aanval deed wat het moest doen, scoren!. Dit is het ELI C2 zoals iedereen het graag ziet, EEN TEAM!

Tot volgende week. Dan spelen we thuis tegen Venhorst C2.